perjantai 28. joulukuuta 2012

Välipäivien arkea


Itselläni on menossa vapaapäivä 2/7 ja pyhitin sen pitkälti univelkojen kuittaamiseen. Tänään on silti vähän kiroiltu, pärrätty ja iloittu, eli aika normaali päivä siis.


Aamupäivällä pojat aiheuttivat minulle vähän (lisää) harmaita hiuksia. Yhteistuumin he järsivät portin vieressä olevan laudan poikki ja poni olikin jo suunnittelemassa retkeä lumikinoksen kautta paremmille apajille. Ehdimme kuitenkin estämään tämän ja nyt tilalla on uusi maalaamaton ja käsittelemätön aitalauta. Olen tunnollisesti raahannut pojille havuja ja oksia järsittäviksi, mutta ilmeisesti ne ovat olleet väärää laatua, kun eivät ole kelvanneet. On se ihanaa, kun tyypeillä on toisensa, vapaa heinä, havuja, iso tarha ja kaikkea, mutta silti täytyy välillä keksiä kepposia. Valelin jäljellä olevia aitalautoja tervarasvalla ja etikalla ensihätään sekä tilasin netistä ulkokäyttöönkin sopivaa puremisenestoainetta. Saa nähdä miten se toimii... Kärräsin myös Nikon omalta rakennustyömaalta farmarin peräkontillisen ohuita puunrunkoja ja lisää havuja tarhaan, paksukuoriset kuuset olivatkin sitten tämän iltapäivän "se juttu". Lapsukaiset jopa nukahtivat puunrunkojensa ääreen. ;)


Samaan Hevarin tilaukseen löysin myös kokeeksi Yea-Sacc-hiivaa Salamalle. Sillä on vieläkin vähän vatsa sekaisin antibioottikuurin jäljiltä ja edellä mainittua hiivaa on kehuttu hyväksi. Kokeillaan ja jos tulosta ei tule, niin keksitään jotain muuta. Sattuipa sinne ostoskoriin myös lilat fleecepintelit, ihan vain varmuuden vuoksi, jos joskus pitää sitoa haavoja tai jotain... Muutenhan minä en oikein noista pinteleistä välitä. ;)


Salkun kurarupi on tavallaan jo selätetty, tai ainakin siltä tuntuu. Pieniä ja kuivia rupikohtia on vieläkin siellä täällä, mutta olen iltaisin yhä rapsutellut niitä pois ja rasvannut kevyesti Vetramil-voiteella. Ostin sille kokeeksi nyt myös purin Relaxant Animal hoitovoidetta, joka ainakin ensivaikutelmaltaan tuntuu kovin riittoisalta rasvalta.

Sitten loppuun pieni kevennys: Tässä on Nikon väsäämä taideteos Dukesta ja se oli nimetty tietokoneen työpöydälle nimellä TODELLINEN DUKE.JPG. Älkää ottako tosissanne! :D


Suureksi hämmästyksekseni ilmeisesti kevät on sittenkin joskus tulossa - pojilla on alkanut jo karvanlähtö! Hämmästyttävää, mutta toisaalta ihan lupaavaa. Toivottavasti nyt eivät ihan tiputa villojaan, etteivät palellu tässä ihan tyystin. :)

6 kommenttia:

  1. Heippa! Meillä on ainakin tuo crib halt toiminut hyvin, kun vaan levittää sitä tarpeeksi. Vähän ikävän näköiseksi laudat tulee, vaikka onkin olevinaan läpinäkyvää tuo aine.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Toivotaan, että tuo vähän apua tännekin... :)

      Poista
  2. Hih, tilasin juuri Hevarilta samaiset pintelit :) vaikka minäkin olen tosi laiska pinteleiden käärijä, suojia käytän aina kun mahdollista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voinut vastustaa kiusasta, koska olivat halvat ja omaa lempiväriäni. :D

      Poista
  3. Viime talvena pojat järsi meillä 80 mm paksuja aitatolppia 2 kpl poikki (oli vissiin tylsää???). Kokeilin tuota crib haltia, mutta Iivanan mielestä se oli vain hyvä lisämauste ;) Yritin myös cayennepippuria, tervaa yms. Tallissa on toiminut Hööksin suihkutettava puremisenestoaine!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, ihanaa, kun aitoja pitää ruveta talvella tuhoamaan... Korjaaminen on ihan yhtä tuskaa! Meidän Tomppa-vainaa otti projektiksi joka talvi tarhan (nykyisen kentän) yhden kulmatolpan nyppäämisen irti, se siirteli sitä aina minne huvitti ja kaatoi mukanaan koko väliaidan. Kesällä ne saivat olla ihan rauhssa. :D

      Sivelin nyt pari päivää sitten ensimmäiset kerrokset tuota geeliä ja molemmat kävivät maistamassa heti perästä lautaa, nyt tarkkaillaan sitten jatkoja... Tallissa meilläkin on ollut Hööksin tököttiä ja se oli hyvä tuote. :)

      Poista