torstai 27. joulukuuta 2012

Kuukauden kuvat

Kuvakirjan kuvien selaus jatkuu yhä ja sainkin siitä postausidean: Valitsin albumeista omat suosikkikuvat kuukausittain. Vain yhden kuvan valitseminen oli ihan älyttömän vaikeaa, helposti tähän olisi voinut laittaa ainakin viisi otosta per kuukausi... Lähinnä kuvat ovat mieluisia siksi, että niihin liittyy jokin mukava hetki, tunnelma tai muisto. Alla lisää. :)

Tammikuu

Tammikuun alussa Mistella (kuvassa oikealla) muutti Sohvin tilapäiseksi kaveriksi. Kuva on otettu 7.1. ja tuolloin tammat sietivät toisiaan jo tuon verran. Mistella oli ja onkin äärimmäisen tarkka reviiristään ja nuoren, vähän kovapäisen Sohvi-tyttösen lähentely-yritykset eivät heti olleet sen mieleen, ei edes tilapäisen väliaidan rajoittaessa niitä. Valitsin tämän kuvan tähän, koska se oli ensimmäinen päivä vuoden 2011 joulun jälkeen, jolloin pysähdyin kunnolla ensi kertaa katsomaan ympärilleni. Silloin myös satoi lunta - niinhän se viime vuonna meni, että joulun jälkeen lunta tuli ja tulikin sitten ihan kunnolla.


Helmikuu

Minusta tuli jälleen hevosenomistaja 1.2.2012 ja käänsinkin elämässäni aivan uuden sivun. Tämä kuva on mielestäni paras otos ensimmäisestä kunnon kuvaussessiosta. Kirpeänä pakkaspäivänä otetussa kuvassa Salama on 9kk vanha.


Maaliskuu

Kevään korvilla oli jälleen muutosten aika: Minusta tuli 7.3.2012 ensimmäisen oman ponini omistaja. Alla kuva, kun Duke ja D-Day leikkivät. Tämä oli toinen kerta, kun kävin katsomassa pikkuista (ja karvaista) Dukea. Pienten ponivarsojen leikkiä oli niin ihanaa katsella, siksi valitsin maaliskuun suosikiksi tämän. Kumpi onkaan meidän Duke, tunnistaako joku?


Huhtikuu

Huhtikuun neitoset. Kevät oli jo aika lähellä, aurinko valaisee kuvia ihan erilailla. Valitsin tämän kuvan, koska siinä tammat - oikeat ja aidot ystävykset - ovat jotenkin niin tyytyväisen näköisiä, vaikka heidän päiväuniaan oli juuri häiritty. Vasemmalla on vuonohevostamma Allu ja oikealla suokkineiti Sohvi.

 
Toukokuu


Toukokuun suosikki oli vaikein valinta kesäkuvien ohella. Alla olevassa kuvassa, joka on otettu vappuna 1.5., on aurinko jo laskemassa mailleen. Duke ja Salama ovat kuitenkin vasta tavanneet ensimmäistä kertaa ja kuvassa on parhaillaan menossa tutustumisseremoniat rallittelun muodossa. Hevosten yhteenlaitto on aina jännittävää: Joko se sujuu todella hyvin tai erittäin huonosti - oli kuitenkin ilo huomata, että näistä kahdesta tummasta keskenkasvuisesta kakarasta tuli kuin tulikin hyvät ystävät heti.


Tähän väliin pieni bonus, nimittäin kevään hauskin kommellus. Tässä Salama on esittämässä liikkeitään varsanäyttelyssä näinkin reippaana ahkerasta treenistä huolimatta. Kaverit jäivät taakse ja edessä oli pelottava muovipussilla päällystetty kaiutin... Minua hävetti ihan älyttömästi tuo, mutta minkäs teet, varsojen kanssa voi tapahtua ihan mitä vain. Ehkä pisteet 7 liikkeistä olivat ihan oikeutetut, kun varsa jumitti useamman minuutin tuolla päädyssä - kahteen kertaan. :D


Kesäkuu

Tätä kuvaa perustelen yhdellä sanalla: Luottamus.Katselen lämmöllä poikien laidunkuvia, kun ne saivat viettää oikeaa hevosen elämää pienessä laumassa rajattoman vihreän paratiisin mailla.


Heinäkuu

Tässä kuvassa on sitä jotain, mistä pidän Duken luonteessa eniten. Järkevää rohkeutta, tietynlaista uteliaisuutta. En sitten tiedä, leikkikö poni olevansa vuohi, mutta tästä isosta kivestä tuli poikien kokoontumispaikka kesän aikana. Duke oli ainut, joka uskalsi (tai halusi) kiivetä sitä pitkin ylös. Olisin tosin saanut sydänkohtauksen, jos esimerkiksi Salama olisi jotain kauniina aamuna jäpittänyt sen päällä...


Elokuu


Loppukesän suosikissa pojat ovat vapaaehtoisesti mahtuneet yhteiskuvaan. Pidän kuvan väreistä ja erityisesti molempien ilmeistä: Salama on vähän ihmeissään (kuten aina) ja Dukella on oma vinha pilke silmäkulmassaan.


Syyskuu


Sateinen kesä tarjosi paljon tunnelmallisia ja sumuisia aamuja. Tästä kyseisestä syyskuun alun aamusta minulla on hyvä muisto: Notkuin aidalla kuin pikkutyttö pitkän aikaa hevosia katsellen ja mietin, miten ihanaa elämä voikaan olla.


Lokakuu

Duken ohjasajotreenit alkoivat vihdoin täydellä teholla ja kuvassa poni on kolmatta kertaa ohjasten päässä. Se on alusta alkaen ollut niin kiltti, kuuliainen ja tottelevainen tässä ajotouhussa, etten uskonutkaan sitä ihan heti todeksi. Avustajaa tarvittiin tasan kerran ihan alkuun. Kuvasta välittyy mielestäni sopivan rento fiilis ja ponikin on oikein sievä. :)


Marraskuu

Tässä kuvassa pidän sen hetkisestä tilanteesta: Salama rapsuttelee Dukea ja haastaa sitä samalla leikkiin. Duke taasen näkee jotain tiellä, mitä pitää kurkkia tarkoin.


Joulukuu 

Joulukuun kuva oli myös vaikea valinta. Voiton vei kuitenkin pallo, joka on mustan kumisaavin ohella ehdoton suosikkilelu heti aitalautojen ja kuusenoksien jälkeen. Niitä retuutetaan uskollisesti joka päivä, joko yksin tai erikseen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti