lauantai 29. joulukuuta 2012

Duken vuosi 2012

Nyt on Duken vuoro esitellä kasvuaan ja kehitystään tämän vuoden aikana kera tuhannen kuvan, Salama esiintyi samanlaisessa postauksessa muutama päivä sitten. Kerrottakoon heti aluksi, että Dukesta tulee isona Iso Poika, jonka kasvu ja kehitys etenee huomattavasti näkyvämmin, kuin esimerkiksi pienen ja sievän Salaman venyminen kohti aikuismittoja. Se ei ehkä ole ollut ensimmäisenä elinvuotenaan kedon kaunein kukka, mutta jälleen kerran, hiljaa hyvä tulee - uskon, että Dukesta kuoriutuu vielä joskus upea joutsen. Musta ori, Zorron minihevonen. :D

Tammi- ja helmikuu

Duken ja minun tarina alkaa helmikuun lopulta. Laitoin nettiin aika kattavan ostoilmoituksen shettiksestä ja poneja tarjottiin ihan hirveän monta. Valehtelematta noin 50 eri ponista tuli tarjous, sisältäen kotimaisia ja ulkomaisia poneja, eri ikäisiä ja kaikenlaisia otuksia paperittomista paperillisiin. Minulle oli kuitenkin tärkeää saada hyväsukuinen poni, jonka taustat ovat selvillä. Duken kasvattajan sähköpostiviesti jäi kahden muun ponin ohella kummittelemaan mieleeni ja merkitsin ne sähköpostilaatikkoon "erittäin tärkeiksi". Sitten sovittiinkin jo treffit ja lyötiin kaupat lukkoon! :D

Duke tammikuussa 2012.
Tammikuu, Dukella ikää 9kk.
Ensimmäinen kännykkäkuva tuliaisiksi kotiin - tällaisen kuule ostin! :D
Maaliskuu

Maaliskuussa Duke vietti vielä railakasta poikamieselämää ikäistensä D-Dayn ja Divinen kanssa kasvattajan hellässä huomassa.

Vasemmalla Duke.
Ihana varsakarvapörriäinen.
Tuon turkin pehmeyden voi vieläkin melkein tuntea... :D
Huhtikuu

Duken arki jatkui yhä samanlaisena, vaikka omistajanvaihdokset oli jo tehty. Tämä siksi, että meillä ei kotona ollut vielä tallipaikkaa pikkupojalle, koska talli oli täynnä tammoja. Pientä tuskaa umpirakastuneelle tuoreelle poninomistajalle, kun poni asuu 100km päässä! :D Myös Salama oli tuolloin vielä muualla. 30.4. Duke täytti virallisesti vuoden ja tuolloin poni myös matkusti meille kotiin.

Duke kosiskelemassa kuvankaunista Divine-tyttöstä kevään korvilla.
Duke etummaisena.
Kevättä rinnassa.
Minä ja ponilapsukaiset huhtikuussa. Dukella turkoosi riimu.
Toukokuu

Vihdoin pikkuinen Duke ja vähän isompi Salama muuttivat kotiin. Kuukausi alkoi uuteen kotiin tutustumalla, samalla tehtiin tuttavuutta ihan arkisiin juttuihinkin. Duke kotiutui hyvin, parin viikon jälkeen jo kokeili rajojaan ja kun niistä kerran juteltiin, oli homma sillä selvä. Sen jälkeen se on ollut oma ihana itsensä, joka tosin osaa hauskuuttaa ponimaisilla kujeillaan päivittäin.

Toukokuun lopulla kävimme myös Duksun kanssa harjoittelemassa match show'ssa. Reissu meni pienistä kommelluksista huolimatta hyvin, tarkoituksena kun oli lähteä hakemaan kokemusta matkustamisesta ja näyttelytouhuista. Duke tosin sai ansaitsemansa arvostelun, se näytti ihan kottikärryltä tuolloin! :D


Näyttelytreenit kotona, kuolaimet myös ensimmäistä kertaa suussa.
Pieni rimpula treenailemassa näyttelykehiin.
Kesäkuu

Pojat pääsivät laitumelle ja alkoi armoton massan- ja vatsankasvatuskuuri.

Mr Mahakarva 18.6.2012.

Heinäkuu

Kesäloma jatkui rauhallisissa merkeissä. Duke nautti laitumella olosta täysin rinnoin, meni omia teitään ja polkujaan isommistaan välittämättä. Välillä käytiin pienillä metsälenkeillä vaihtelun vuoksi.


Elokuu

Viimeinen laidunkuukausi sujui myös rauhallisesti, heinäkuun lopulla pojat rupesivat samaan pienen määrän lisäruokaa laitumelle.
 
Ison ponin vielä täyttämätön aihio. Niin ja syöty harja, "kiitos" kuuluu Salamalle.

Syyskuu

Kuun alussa Salama ja Duke muuttivat takaisin kotipihaan, olivathan ne jopa puolen kilometrin päässä kotoa. :) Kotiintulo ei sujunut ihan mutkitta, nimittäin seuraavana päivänä Duke poistui kotitarhasta aitojen läpi takaisin laitumelle. Se oli kävellyt sievästi keskellä maantietä takaisin tuttua reittiä. Tie oli onneksi lauantaiaamuna melko hiljainen...

Kuva otettu ponin ensimmäisellä ohjasajo-oppitunnilla ja ponski katsoo kauhistuneena sylissäni olevia valjaita.
Lokakuu

Tuli ensilumi ja paksu talvikarva. Lumi suli, mutta talvikarva tuuheutui entisestään.


Marraskuu

Arki rullaili entiseen malliin, poni oli ihan elementissään turkkinsa kera, kun ensimmäiset kovat pakkaset tulivat.

Salaman järsimää harjaakin on hiukan kasvanut takaisin. Enää ei puutu kuin sellaiset 30cm...
Joulukuu

Vuoden viimeinen kuukausi ei pitänyt sisällään ihmeitä, jos mietitään Duken elämää. Välillä on harrastettu ohjasajoa ja metsälenkkejä. Iltaisin on vuorossa aina pikainen tehoharjaus ja rapsuttelusessio, niistä pieni ukkeli tykkää ihan hirveästi. Säkää Dukella on nyt arviolta metrin verran, voi olla että senttejä tulee vielä muutama lisää. Tämäkin on vain hätäinen arviomittaus haravalla, on vain jäänyt kunnon mittaus väliin toistaiseksi.

23.12.2012

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Ai se on Duke tuossa maaliskuun joulukorttikuvassa. :) Ja siis jos tuo toinen on D-Day niin sehän on Tanyan pikkuveli. :D Hyvää tulevaa vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, meidän Dyyk on teidänkin joulukortissa! ;) Ja toinen kaveri siinä on tosiaan D-Day.

   Kiitos teille samoin! :)

   Poista
 2. Olen tätä Blogianne lukenut aina silloin tällöin ja lähinnä Dukesta kuvia tullut katsomaan, meillä siis Duken emä Gala ja tänä vuonna syntynyt "pikkusisko" Grisella.:) Hurjasti on poika kyllä vuodessa kasvanut ja hauskaa näyttää pojilla olevan. Dukehan tosiaan syntyi täälä meidän tallillamme. Muutamia viikkoja taannemmin, selasin vanhoja muistitikkuja lävitse ja sieltäpä löytyi kuvia myös vastasyntyneestä Dukesta.:) Oikein antoisaa tulevaa vuotta teille kaikille ja ihania yhteisiä hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös käynyt teidän sivuilla katselemassa Duken äidin ja sen uusimman lapsukaisen kuvia! :)

   Mitä Seijan kanssa ollaan Duken luonteesta juteltu, niin on kovin samanlainen kuin emänsä. Helppo ja kiltti, oikein kiva ja mukava siis.

   Rauhaisaa uutta vuotta teille myös!

   Poista