maanantai 17. joulukuuta 2012

Salaman vuosi 2012

Ajattelin tehdä molempien varsojen ekasta vuodesta kuvakirjan ja aloitin jo selaamaan koneelta kuvia (joita on tältä vuodelta vain vajaat 5000kpl) siihen. Tässä muutama näyte Salaman kasvusta ja kehityksestä kuluneen 1. ikävuoden ajalta. Osa kuvista on ollut jo blogissa esillä, mutta koitin poimia mukaan julkaisemattomiakin kuvia. Jatkoa seuraa Duken osalta lähipäivinä. :)

Tammikuu

Tapasimme Santun eli nykyään Salaman tai Salkun kanssa (jälkimmäinen lempinimi syntyi vahingossa ja on sittemmin vakiintunut ihan käyttöön) ensimmäisen kerran 7.1.2012, jolloin käytiin katsomassa Tarun kanssa pikkupojua. Olin saanut pikkuisesta yhden kuvan jo sähköpostiin ja sen perusteella olin jo aivan myyty. Muun muassa tällaisia kuvia otettiin kotiväelle tuliaisiksi:



Fiksu minä. Kuten aina kuvissa. :D Pakkasta oli ihan hirveästi, mutta hymy ei hyytynyt helpolla.
Pieni ja ihana rimpula.
Helmikuu

Kaupat tehtiin 1.2.2012 ja pikkuinen haettiin hirmupakkasten aikaan "kotiin" eli Tarun luo viettämään pihattoasukin elämää. Matka meni hyvin ja pieni villivarsa tuntui kotiutuvan hyvin ja nopeasti uuden kaverinsa, minishettisori Pollen kaveriksi.

Polle ja kapea pikku-Salama tutustuvat.

Leveä läsi on ollut koko ajan samanlainen
Maaliskuu

Yhteiselomme toinen kuukausi piti sisällään ihan perusjuttuja: Käsittelyä, harjailua, kahden puolen kiinni olemista, suitsiin totuttelua ja pieniä talutusretkiä. Varsa kasvoi kohisten, vähän joka ruuminosa omaa tahtiaan. :)

Maaliskuun vartalokuva.
Varsan uhkarohkeus aiheutti välillä pientä päänvaivaa, kun se päästi miniponin karkuun pari kertaa...
Salkku sai edustusloimensa jo ihan pienenä ja sitä piti tietenkin heti sovittaa.
Huhtikuu 

Kevään korvilla karvaa lähti reippaaseen tahtiin ja mustan karvan alta paljastui vaaleampi otus. Samalla treenailtiin ahkerasti varsanäyttelyyn.




Toukokuu 2012

Toukokuussa Salama ja Duke muuttivat vihdoin kotiin. Uusi koti oli molemmille vähän jännä, mutta pojat löysivät sielunyhteyden heti ja karvaturilaista tuli heti ylimmät ystävykset. Samassa kuussa oli luvassa myös Salaman ensimmäinen virallinen esiintyminen näyttelyn merkeissä. Toukokuun kohdalla alkaa myös todellinen kuvatulva, kun varsat olivat koko ajan oman valvovan silmäni alla ja kuvia tuli räpsittyä koko ajan. :D

Oripoikien ensikohtaaminen.


Perttunen mittaamassa 1-vuotiasta Salamaa: Tuolloin mitat edestä 140- ja takaa 143cm.
III-palkinnon varsa palkintoineen.

Kesäkuu 2012

Laitumelle! Varsat viettivät kolmen kuukauden kesäloman kotikulmilla. Salama kasvoi kohisten ja alkoi jossain kohtaa näyttämään jo ihan sievältä pikkuhevoselta. :)




Heinäkuu 2012

Kesäloma jatkui vihreässä paratiisissa Iso- ja Pikku-Duken kanssa. Päivittäin kävin harjaamassa poitsuja ja silloin tällöin käytiin vähän jopa laitumen ulkopuolella kävelyllä narussa.








Elokuu 

Salaman kasvaessa kovin myös väri vaihtui kesän mittaan tiuhaan tahtiin.



Syyskuu

Varsat tulivat takaisin kotiin. Kotona otettiin pieni kuuri käsittelyharjoituksia ja käytiin muun muassa molempien poikien kanssa match show'ssa. Salaman käytös alkoi olemaan jo melko rasittavaa, orimaiset piirteet vahvistuivat koko ajan ja ruunauspäätös kypsyi lopulliseen mittaansa syksyn aikana.







Lokakuu

Lokakuun 16. päivä Salamasta tuli ruuna. Loppukuukausi meni tästä toipuen rauhallisissa merkeissä. Myös ensilumi sateli kuun lopulla maahan ja se oli molempien mielestä niin hauska juttu. :)


Viikon päivät Salama vietti koppilevossa ruunauksen jälkeen.
Leikkiminen on kivaa ruunanakin.


Marraskuu 2012

Pimeät illat rajasivat hieman puuhailuhetkiä, mutta rapsutuksia ja harjaushetkiä harrastettiin silti ahkeasti. Muuten marraskuu vietettiin rennosti tarhaillen ja kaverin kanssa leikkien.



Joulukuu 2012

Vuoden viimeinen kuukausi starttasi myöskin rauhallisissa tunnelmissa tuttujen ja turvallisten arkirutiinien pyöriessä. Salaman säkäkorkeus on nyt n. 146cm eli viitisen senttiä on tullut lisää sitten viime kevään. Muutenkin runkoon on tullut pyöreyttä ja "hevosmaisuutta" pienen hontelon varsan ylle. Keväällä Pojulla oli sadetakki koko 115-125cm ja nyt 145cm sopii hyvin ylle. Ja mitä tulee käytökseen sitten ruunauksen jälkeen, niin lyhyesti sanottuna: Se on nyt niin ihana! Fiksu, kuuliainen, rauhallinen ja silti sopivan eloisa pikkuheppa.




Saa nähdä millainen kuvakollaasi Salamasta tulee ensi vuoden joulukuussa! :) Btw, tilasin tänään Salamalle omat ohjasajotarvikkeet "ratsutyyliin" eli juoksutusvyön ja pitkät ohjat, pian päästään siis niitä sovittelemaan - vihdoin ja viimein.

Mitäs piditte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti