keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Kirjalöytö: Ymmärrä hevostasi


Hyvin harvoin eksyn kirjakauppaan, mutta nyt viimeisten joululahjahankintojen äärellä oli poikettava sielläkin: Löysin sattumalta Kariston kustantaman pehmeäkantisen kirjan "Ymmärrä hevostasi" (Cherry Hill, suom. Riikka Toivanen ja Päivi Lukkarila), josta kustantajan sivuilla lukee näin: "Perusteellinen opas luonnonmukaiseen ja käytännölliseen hevostenhoitoon. Miten hevosenomistajan tulisi menetellä, että varsasta kasvaisi luotettava ja miellyttävä ratsu? Millainen hoito pitää hevosen vireänä ja hyvinvoivana?"
 


Selailin kirjaa ja vaikutti todella hyvältä! Kuvia on paljon ja ihan jo selailemalla löysin paljon uutta tietoa mm. hevosen käyttäytymisestä, rutiineista, fysiologiasta (erityisesti hampaat kiinnostivat) ja ikäkaaren eri vaiheusta. Taidankin nyt syventyä sen ääreen opiskelemaan lisää kiinnostavasta aiheesta. :)

6 kommenttia:

  1. Mä oon kattonu monesti kirjastosta tuota kyseistä kirjaa, mutta en ole vielä saanut aikaseksi lainata sitä, ehkä tuon voisi joku päivä sieltä hakea ;)

    VastaaPoista
  2. Meillä on tuo tallilla satulahuoneessa, en oo kurkannut vielä mut pitäs kyllä :)

    VastaaPoista
  3. 2-vuotiaan korkeus 160cm ja 3-vuotiaan 150cm? :D mitä ihmettä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsos vain! :D Tosin tuo ikäkaari oli kirjoittajan karkea arvio ja suuntaa antava, mutta tuossa kohtaa on varmaan käynyt pieni painovirhe. ;D

      Poista
    2. Joo ei ne toivon mukaan kutistumaan ala missään vaiheessa :D

      Poista