perjantai 21. joulukuuta 2012

Olet mitä syöt - mutta mitä?

Välillä on suorastaan hauskaa tutkia, mitä eri elintarvikkeet, ruuat ja asiat sisältävät. Mistä syntyy eri makuja ja mikä vaikuttaa elimistöön mitenkin. Tein pienen tutkimuksen siitä, mitä meidän hevoset syövät oikeasti - tiedätkö sinä, mitä hevosesi täysrehu sisältää? Lähteinä on käytetty valmistajien nettisivuilta löydettyjä tuoteselosteita. Kovinkaan moni ei ilmoita mainittujen ainesosien prosenttiosuutta, mikä on toisaalta vähän harmi. Onneksi sentään ravintoarvot ovat eritelty.


Heinä - tätä syödään meillä lähes vapaasti, arvioitu yhteiskulutus n. 15kg/vrk
Muoviin kääritty suurkanttipaali, erityisesti hevosille tehty timoteivaltainen säilöheinä. (tarkempi kirjallinen analyysi on myös)


Racing Pony - Duken pääruoka, 5 dl/vrk jaettuna kahteen ruokintakertaan
Keskeiset valmistusaineet: Kaurankuorijauho, kaura, ohra, melassileike, sinimailasjauho, seosmelassi, kasviöljy, kivennäisiä ja hivenaineita.


Racing Peacemaker - Salaman täysirehu, 2l/vrk jaettuna kahteen ruokintakertaan
Keskeiset valmistusaineet: Ohra, vehnä, melassileike, sinimailasjauho, vehnänlese, seosmelassi, pellavansiemenrouhe, kasviöljy, kivennäisiä ja hivenaineita.

Greenline kuivana.
Greenline turvotettuna. Ei uskoisi tätä hepojen yhdeksi suurimmaksi herkuksi. :)
Racing Greenline - valkuaistäydennys molemmille, aloitettu juuri ja annos vielä minimaalinen
Keskeiset valmistusaineet: Sinimailasjauho


Chevinal Plus - kivennäis- ja vitamiinitäydennys
Koostumus: Siirappi, sorbitoli, hunaja, hiivauute, natriumkloridi ja magnesiumsulfaatti, vitamiineja, hivenaineita ja aminohappoja


eQ maitohappobakteerit - kuuriluontoisesti molemmille tarpeen mukaan
Koostumus: Lactobasillus rhamsosus (DSM7133), enterococcus faecium (DSM 7134) 1,2x10¹¹pmy/kg, E-vitamiini, C-vitamiini, herajauhe, Johanneksen leipäpuu, rypälesokeri ja vitamiiniseos.


Ruokintakalkki
Koostumus: Kalsiumkarbonaattia n. 96%


Porkkana - herkkuna molemmille kohtuudella aamuin illoin
Koostumus: 100g sisältää keskimäärin 28 kcal energiaa, 0,6 g proteiinia, 0,2 g rasvaa, 5,3 g sokereita ja 2,6 g kuitua, 11 mg betakaroteenia, E-vitamiinia sekä muita hivennaineita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti