sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Varsasta ratsuksi, osa IV

Pieni ihana ratsunalku.
Salaman tammikuun projekti on ollut sietää ratsastajaa selässä, kävellä, pysähtyä painoavuin, tutustua ohjastuntumaan ja lähteä liikkeelle painoavuilla ja pohkeesta. Tänään oli jätkän neljäs ratsastuskerta ja se meni kivasti. Salama on saanut jo kivasti rohkeutta ja kävellessä hiipiminen on jo unohtunut. Tämä on ollut sille mukavaa mielenvirkistystä nyt, kun se ei muuten saa liikkua. Esimerkiksi juoksutus on jalkavaivan takia ihan pannassa ja ajo-opetus jäikin alunperin väliin juurikin siitä samasta syystä. Jäljelle jäävät siis talutuslenkit, mutta niiden rinnalle on kiva välillä tarjota jotain muutakin puuhaa.

Hyvin sujuneiden ensiratsastusten kunniaksi voidaan nyt jäädä kunnon lomalle ja odottamaan sulaa kenttää, lämmintä kevätaurinkoa ja terveen hevosen papereita. Siinä välissä olisi tiedossa myös rokotus ja hammashoito. Lomansa ajan se voi miettiä, mitä jekkuja omistajansa päänmenoksi voisi keksiä, kun on ollut niin kiva ja kiltti nyt näiden neljän kerran ajan. ;)



Mihin nämä kaikki jalat oikein laittaisi, tuumii Salama.
Anna jo se porkkana.
Käyntiä ilman taluttajaa.

8 kommenttia:

  1. Ihana Salama! Niin kiltisti ja hartaasti kantaa emäntäänsä ihan sen näköisenä, että "kyllä minuun voi luottaa, vien sinut turvallisesti perille" :)
    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, porkkanaa jos saa, niin kivaa on. ;) Nuoret ovat hauskoja: Kun oivaltavat jotain, sen jälkeen sitä opittua tehdään ihan kieli keskellä suuta hetken aikaa. Sitten kyseenalaistetaan, sitä odotellessa. ;)

      Poista
  2. Näytätte jo niin "vanhoilta" tekijöiltä ja Salkku on niin hieno ratsun alku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. :) Salama on aika hieno, kiva, fantsu, ihku, täydellinen, heh. :D

      Poista
  3. voi vitsi, niin hieno Salama! :)

    VastaaPoista
  4. Salama<3

    Oli pakko kommentoida! Hyvä mieli tulee, kun saa lueskella teidän edistymisestä. :) Salama on kovin hurmaava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko yhtyä, että Salama <3

      Mietin jo kovin ratsuttajaa, jos sellaisen luokse mentäisiin kesällä/syksyllä hetkeksi. Voisi tehdä terää. Mutta se on vielä harkinta-asteella.

      Kiitos kommentistasi! Luinkin jo blogistasi viimeisimmät uutiset, tsemppiä - jälleen! Kyllä se kaikki epäonni vielä kääntyy positiiviseksi...

      Poista