perjantai 24. tammikuuta 2014

Kolmen heinälajin välipala

*älä ota tätä vakavasti*

Koekaniinit.
Tein eläinkokeen. Kenttälaboratoriomme halusi selvittää, mikä kolmesta heinälajista maistuu parhaiten. 

Toteutus: Kolme heinäkasaa laitetaan mahdollisimman neutraaliin paikkaan ja hevoset päästetään sinne jahka kasat ovat tarkasti aseteltu kohdilleen. Paikaksi valikoitui kentän keskiosa. Sinne sijoitettiin kolme lähes identtistä heinäkasaa kolmen metrin välein:

Vasemmalta: 1. Kuivaheinä 2. Prohay (säilöheinä) 3. Höyrytetty kuivaheinä. Kuvan saa klikkaamalla suuremmaksi.
Kaikki em. mainitut heinät ovat pojille nyt tuttuja, niitä on syöty nyt useamman päivän ajan tasaisia määriä. Salama on saanut Prohayta aina silloin tällöin ripauksen, pieninä määrinä se sietää se sitä hyvin. Olen aina silloin tällöin hankkinut sitä muutaman paalin verran vaihteluksi ja varalle, jos tapahtuu jotain katastrofaalista. Duke saa sitä pääasiassa yöksi, koska omassa kuivaheinässämme on aika korkeat sokerit. 

Duken valinta oli selvä. Sen yöheinistä tuttu Prohay veti pisimmän korren. Se pääsi siis Duken TOP3-listan ykköspaikalle:

 
Salama suhtautui asiaan vähän neutraalimmin, eli marssi rauhakseen mieluisammalle kasalle. Se tepsutteli suoraan höyrytetyn heinäkasan luo, hyvänä kakkosena tuli sille vähän vieraampi Prohay. Duken TOP3-listalla tavallinen kuivaheinä kipusi siis sijalle 2. 
 

Eli siis:

Duke:
1. Prohay
2. Kuivaheinä
3. Höyrytetty kuivaheinä

Salama
1. Höyrytetty kuivaheinä
2. Prohay
3. Kuivaheinä

Hetki videoiden jälkeen. Salama jämähtänyt Prohay-kohtaan, kun Duke on jo toteuttamassa listasijaa 3.
Yhteenvetona: Kaikki "lajikkeet" maistuvat, mutta mielipiteissä on selvästi eroja. Ensimmäisenä kentältä hävisivät Prohay ja höyrytetty heinäkasa. Jälkiruokana nautittiin sitten kuivaheinän viimeiset korret. Mitään varsinaista hyötyä tästä testistä ei ehkä ollut, mutta ollaanpahan taas vähän viisaampia. ;)




5 kommenttia:

  1. Ei vitsi miten kiva postaus! Meijän heppa on sellanen suolansyöjä, että oon meinannu joskus tehä samanlaisen jutun, mut suolakivillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos! Ei muuta kuin omaa koetilaisuutta järjestämään! :D

      Poista
  2. Hieno eläinkoe! :D Ihan mielenkiintoinenkin, kiitos!

    VastaaPoista