perjantai 10. tammikuuta 2014

Saanko esitellä; Duke the ritariratsu


Tässä vielä tämä Duken väliaikaisratkaisu satula-asiaan: Pony-kokoinen lampaankarva"satula", missä vyönä 40cm pituinen kouluvyö. Karva näyttää isolta ja pitkältä ponin selässä, mutta ratsastajan paikka osuu juuri oikeaan kohtaan. Ihan teki mieli hypätä kyytiin! Niin sanotusti oikea satula tämä ei ole, mutta ratsastajalle se on silti todella tukeva ja pehmeä alusta. Jalustimetkin siihen saa, mutta niiden varaan ei saa laittaa liikaa painoa. 



Tällä Duke pääsee nyt ainakin alkuun ratsuopeissaan sitten pian. En ole vielä edes harkinnut oikean satulan katsomista sille, sen selän malli on sen verran haastava... :D 

7 kommenttia:

  1. Meiltä löytyy mustana tällainen satula: http://www.divoza.com/collectie/overig/zadelpassen/zadelpassen/6810_awa-princess-shetlandzadel.html

    Kummallinen läpyskä, ei sisällä siis runkoa ja vaan palatoppaukset satulan sisäpinnalla jotka saa tarroilla irti/kiinni. Tuo tuli kärryjen mukana, kun silloinen kärryjen omistaja ei tarvinnut sitä. Aivan omituinen satula ja ei istu mitenkään, en ymmärrä miten tuollaisen saa edes ponin ympäri kun se on niin suora ja jäykkä :D Ensimmäiseksi aloitetaan operaatio ponin laihdutus, sitten katsotaan tuota läpyskää uudestaan. Ensi kesäksi olisi kuitenkin kiva "hankkia" jostain joku pieni tyttö ponin selkään opettamaan ratsastuksen alkeita :) Millaiset ovat suunnitelmat Duken ratsuopetukselle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin myös noita lätkiä ja Safari-satuloita, eivät oikein vakuuttaneet... Tosin jos Dukelle tuntuu olevan mahdotonta tuo satulan löytäminen, niin en edes halua ajatella, miten vaikeaa se on minille! :D Pfiffillä näytti olevan pari superpientä satulaa, just eilen liikkeessä hiplasin 12" istuimella varustettua ja voi että se oli pieni!! :D

      Duken plääni on kulkea nyt jokunen kerta "satula" selässä, pikkasen leikin ratsastajaa ja näytän sille painoja ja jalustimia "maasta", keväämmällä sitten pieni aikuinen hyppää kyytiin. Duke on kuitenkin niin toimiva ja kiltti, etten usko ratsutuksen olevan ongelma. Pääpaino on ajohommissa, mutta ratsain liikutus on hyvää vaihtelua. Pääasia, että siitä tulee hyvä veturi Salamalle metsäretkille. ;)

      Poista
    2. Safarisatulasta sen verran, että ei oikein ole sopiva muuta kuin alle 4 vuotiaiden ratsastajien talutusratsastukseen. Kokemuksesta voi sanoa, ettei yli 7 -vuotiaan lapsen (saati pienen aikuisen) takapuoli edes sovi enää siihen satulaan, joten mikään "ratsastus" satula se ei ole, pikemmin juurikin talutusratsastelusatula.

      Meillä on Napilla ollut vuosia se Börjesin halpasatula. On ollut sopiva ja hyvä. Mutta eihän se kaikille sovi. Myös Bertalla on samaa sarjaa se pykälää isompi ja leveämpi ja siinä jo itsekin ratsastaa russilla ihan kivasti. Ei ole niin "lapsen satula" mitä nuo safarit. Napille ei ainakaan aikanaan tuottanut ratsastelu mitään ongelmia, kun oli jo keritty hyvä tovi ajella. Dukellekin varmaan ihan sama ollaanko selässä vai kärryssä, kunhan pääsee sinne lenkille! :)
      -H

      Poista
    3. Mulla on ollut myös Börjesin Pinto-satuloita meidän aikaisemmilla poneilla ja ne ovat ihan ok, jos laittaa silmät kiinni eikä ihmettele sitä nahan laatua sen enempää. ;) Toisaalta satunnaiseen käyttöön hyvä, ei siinä mitään.

      Jep, Duke tuskin edes huomaa ratsastajaa! Mutta luulen, että siinä kohtaa kun kentälle ilmestyy esteitä ja niitä pitäisi hyppiä, niin jokunen ilopukki saattaapi tulla. ;)

      Poista
  2. Oi mistä löytää noita ihania Disney huopia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä oli joskus vuonna keppi ja kirves Börjesillä ainakin. :D Nykytilanteesta ei tietoa.

      Poista