maanantai 19. marraskuuta 2012

Nuoruus on seikkailu

"Nuoruus on seikkailu suunnaton
Kokeile vain, hämmästy vain"


Aina sanotaan, että varsat ovat rumimmillaan 1,5-vuotiaana. No, tähän on vähän pakko yhtyä itsekin, mutta onneksi hauskanpito ja kaverin kanssa painiminen ovat yhtä hauskoja juttuja silti, vaikka kaveri näyttäisikin ihmeelliseltä kerran tai toisenkin eläissään. Kerran sitä vain ollaan nuoria ja siitä ilosta täytyy ottaa kaikki irti!

Minun piti tänään vain äkkiä ottaa muutama kuva olkipellettikarsinoista (niistä lopussa lisää), mutta samalla poijjaat aloittelivat aamuralleja. Leikin luonne on hieman muuttunut Salaman ruunauksen jälkeen, vaikkakin yhtä vauhdikasta ja reipastempoista se on yhä. Ennen Salama haastoi leikkiä enemmän, hyppi ja keuli, mutta nyt se on löytänyt syömisen riemun ja pysyttelee sinänsä maltillisemmin maan pinnalla. Duke on taasen nyt se, joka uhoaa koko ajan roikkumalla Salaman kintereessä ja haastaa näin isompansa leikkiin. Kun se saa Salaman huomion itseensä, se ei enää heti ryntää karkuun, vaan jää uhittelemaan vielä Salaman pääpuolellekin. Kun tulee tiukka paikka, poni ottaa ritolat ja Salkku vähemmän ketteränä lähtee perään. Poni on hauska, kun se harhauttaa Salamaa kerta toisensa jälkeen yhtä ovelasti. Salama tuntuisi jo lopettavan leikin aikaisemmin, mutta Duke haastaa sen aina vain mukaansa. ;)


Poni näyttää kaapin paikan.
Näyttääpä Salkku suurelta...
(Säkää sillä on just ehkä 145cm)
Ihana Salama.
Ihana (karvainen) Duke.
Ylikomentaja D. Kötbulla Ruskolandian karvavoimista komennuksella.
Tulevat joutseneni.
Ihanat muruset. <3
"Ylläpitoannos" talliin, kuivitus pari kertaa viikossa.
Sitten olkipellettikarsinoiden kuulumisia. Reilu pari viikkoa sitten vein turvepatjan päälle ensimmäiset pelletit ja vähän jännitti, miten ko. yhdistelmä pelittää, koska sanottiin, että olkipelletti toimii parhaiten yksin. Nyt olen parin viikon verran tehnyt kenttätutkimusta omassa pienessä laboratoriossani ja voin sanoa, että yhdistelmä on ihan hyvä. Silti on pakko myöntää, että yksinään olkipelletti on ihan paras, mutta ei lainkaan toivoton turpeen kanssa. Eniten päänsärkyä aiheuttaa ylimääräinen irtoheinä, näiden ruokkiminen yöksi on sitten vaikeaa - jos annat liian vähän, löytyy poni napsimasta olkipellettejä (kokeiltu on!) ja Salama järsii seiniä ja kuolee ainakin henkisesti nälkään. Jos annat enemmän, on erityisesti Salkun boksi ihana räjähtänyt pommi...

No, kultaista keskitietä etsiessä täytyy todeta, että pelletit ovat toimineet kaikesta huolimatta edelleen hyvin. Jopa pienen ja hennon Duken jättikarsinassa pelletit ovat muhjuuntuneet pehmeäksi pediksi. Pari kertaa viikossa vien bokseihin lisää pellettiä, n. 10 l/karsina. Laitan uuden pelletit karsinan etuosaan, ne kulkeutuvat siitä hiljakseen sitten eteenpäin. Läpi kastuneet kohdat poistetaan ja tilalle laitetaan muhjuuntunutta pellettiä. Molemmissa karsinoissa on nyt n. 10-15cm paksu patja. Pellettejä en ole kastellut missään vaiheessa. Tallissa on normaali tuoksu ja raitis sisäilma. Hevoset ovat tallissa vain yön yli, eli n. 8-9h/vrk.

Duke-poniinin makuualusta.
Ponin WC-nurkkaus on vas. ylänurkassa, makuuhuone oik. yläreunassa, keittiö oik. alareunassa.
Sotilaallinen järjestys on Duken omin piirre. ;)
Sitten on tämä meidän taivaanrannan maalarin, Salaman boksi, tässä jo tosin siivottuna.
Hän sekoittaa kaiken sopuisasti keskenään, rauhaa ja rakkautta kaikille siis.

9 kommenttia:

  1. Komiahan toi Salama on, ei kyllä sen kohdalla pidä paikkaansa toi rumuus 1,5 vuotiaana. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, valitsin oikein tarkasti sellaisia kuvia, että ne näyttävät edes vähän hyviltä... ;) Niissä sadassa muussa otoksessa oli melkoisen mielenkiintoisen näköisiä varsoja, ihan kuin jokainen ruumiinosa olisi leikattu & liimattu yhteen torsoon kiinni. :D

      Poista
  2. Ihan samaa täällä ajattelin että ei rumalta kyllä näytä! Se olikin siis tarkkaan valikoitua kuvakulmaa ;) Näyttää kyllä karsinat hyviltä ja noin pienellä huoltomäärällä.

    VastaaPoista
  3. Moi! Olen lukenut blogiasi muutaman kuukauden ajan ja se saa aina minut niin hyvälle tuulelle :) En olisi uskonut, että kiinnostuisin niinkään kahden varsan elämästä, mutta tätä blogia luettuani minun on melkein päivittäin tultava katsomaan, että joko olet taas päivittänyt! Varsinaisia persoonia nuo Duke ja Salama, nyt toivon vain ettet kyllästyisi blogin pitämiseen, minulla on meinaan hirmu hinku nähdä mimmoisia kansalaisia näistä kahdesta tulee isona! :D

    -E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos viestistäsi ja kiva kuulla, että Salkun ja Duken seikkailut ovat vieneet mukanaan. ;)

      Olen pitänyt ennen tätä blogia kotisivuja/toisenlaista blogia hevosistani jo 2000-luvun alkupuolelta, eli tuskin tulee tämä harrastus jäämään pois! :) Rentouttavaa koota päivän touhut tai tulevat sellaiset ylös ja lukea niitä sitten myöhemmin, niin iloja kuin surujakin. Ja sitä tosiaan jännätään, mitä näistä poitsuista tulee!

      Poista
  4. Meinasin myös todeta, etteivät yhtään rumilta näytä, paremmalta kun minun 6kk varsa. Kiva blogi muuten tämä, laitoin sulle mailiakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämäkin olivat 6-12kk ikäisenä oikein kivoja babyjä, hauskoja pikkuvarsoja. Välillä niin sieviä ja välillä oikeinkin koottuja teoksia. Suosittelen ottamaan paaaaaljon kuvia, niitä on sitten myöhemmin kiva katsoa! :) Sait mailia takaisinkin. :)

      Poista
  5. Nämä yltiö suloiset pojat ovatkin melkein naapureita (: Heidän touhujaan on aina mukava katsella ohi mentäessä (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä voisi tuijottaa loputtomiin. :D Ja kiva kuulla, että ihan läheltäkin löytyy "uusia tuttuja"! :)

      Poista