perjantai 23. marraskuuta 2012

Ihana tavallinen arki

Tuulitukka tarhailee marraskuussa 2012.
"Minä olin lentäjän poika,
Lähes sankari siis itsekin.
Vielä lentäisin korkeammalle kuin muut,
Vielä isäänikin paremmin."

Tämä biisi tuli tänään radiosta ajellessani iltavuorosta kotiin ja sai villin mielikuvitukseni laukkaamaan. Olisiko siinä meidän pojille tavoitetta tai tietynlaista tulevaisuuden haavetta? Mutta kuten jo aikaisemmin olen sanonut, niin onneksi aina saa haaveilla. :) Monessa unessa olen jo ratsastanut kilpaa ja Duke on loistanut mm. valjakkoponina. Kutkuttavaa odotella, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Syksy ja sitä seurannut alkutalvi on tuonut pojille "vapaapäiviä" entistä enemmän ja se on tehnyt lapsukaisille ihan hyvää. On ihan totta, että lähes jokapäiväinen ohjelmoitu ohjelma on varsoille henkisesti liikaa. Tässä vaiheessa on vain mukavampaa, kun silloin tällöin touhutaan jotain pientä ilman sen suurempaa stressiä. Varsinkin Salama tuntuu fiksuuntuneen ja tasaantuneen monessa asiassa, liekö ruunauksellakin vaikutuksensa. Se on varsinainen halinalle nyt ja se onkin saanut uuden kutsumanimen - yhä useammin se saa kuulla olevansa Salamarakas tai Sulevi, joka on "väkisin väännetty" Sulkku-Salkusta. Duke on aina vain Duke, tosin välillä erinäisillä etuliitteillä varustettuna. 

Varsojen arki muodostuu siis ihanien ja turvallisten rutiinien ympärille. Yleensä kerran päivässä molemmat saavat lyhyen mutta tehokkaan harjauksen ja siitä ne nauttivat molemmat. Samalla tulee nosteltua jalat ja puhdistettua kaviot. Aina ohimennen myös rapsutellaan ja jutskaillaan niitä näitä ja esim. tarhan siivouksessa erityisesti Salama on vahvasti mukana menossa. Joskus Dukekin yllättää ja tulee kaatamaan kottikärryt, mutta yleensä se vain ylläripylläri syö. Kottikärryjen kaatamisen jälkeen se kirmaa usein lipettiin yhtä nopeasti kuin tulikin, tietää kaiketi tehneensä tuhmuuksia siinä kohtaa.

Olen minä tehnyt tänään taas heräteostoksiakin - kiitos vain Hööksin joululehti... Ihan kaikkea en voi siitä paketista paljastaa, mutta eikös tämä riimu näyttäisi aika hienolta meidän mustan orhin eli Duken päässä? Nyt vain toivotaan, että pony-koko on sopiva Pygmille.

Riimu Disco (Hööks 9,95€)
Lisäksi pakettiin tarttui mm. iso tiheäsilmäinen slow feeding-heinäverkko kokoa 120 x 90cm. Luulen, että se on hieman liian iso heinähäkkiin laitettavaksi, mutta kokeillaan nyt kumminkin. Tuollaiseen isoon pyöreään verkkoon ei millään mahdu työpäivän heinät, varsinkaan jos on vähän pidempi päivä tiedossa. Muuten pikkuverkot ovat olleet hyvä ratkaisu, mutta ne ovat jo vanhoja ja vähän risoja ja kaipaavat täten jo päivitystä. Ajatuksena olisi pitää tätä uutta isoa verkkoa päivisin ja sitä toista tulevaa uutta sitten muina aikoina. Nykyiset verkot pääsevät nippusiderenkaineen eläkkeelle ja varakäyttöön. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti