keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kasvupyrähdys ja vähän ruokinnasta

Duke & Salama 26.11.2012
Mittasin vihdoin pojat yhtenä kuluneena päivänä. Mittausvälineinä olivat suuntaa antava painomittanauha ja harava, eli lukemat ovat tosiaan vain arvioita, mutta saapahan niistä vähän osviittaa.

Salaman strategiset mitat ovat nyt n. 146cm edestä (pientä takakorkeutta on) ja paino mittanauhalla n. 320kg. Salama ei niinkään haravasta sanonut mitään, mutta mittanauha... Se oli nimittäin pienen ruunapojun mielestä jotain ihan käsittämättömän hirveää.

Duke sen sijaan ei oikein välittänyt haravasta (tylsä tyyppi), mutta sain sohittua sillä noin metrin lukemat. Painoa jötikällä on karvan alle 200kg painomittanauhan mukaan. Kauhean takakorkea Duke ei nyt ole, se on aika "tasapaksu" kauttaaltaan. Ja karvainen, moni olisi kateellinen tuosta talviturkista.

Salama syö nykyään meille vanhaa, tuttua ja turvallista Racingin Peacemaker-rehua. Sitä olen vuosikausia syöttänyt (aikuisille) hevosilleni ja tuoteselosteen mukaan se on ihan oiva täysrehu nyt Salamallekin sen täyttäessä pian jo 2 vuotta (iik!). Lisäksi se saa Chevinal Plussaa (vitamiinitäydennys), pari desiä Racing Proteiinia, kalkkia, porkkanoita sekä Progutia ja maitohappobakteeria kuurina.

Duken ruokavalio koostuu Racing Pony-täysrehusta, jota täydennetään pienellä proteiinilisällä sekä samoilla "mausteilla" kuin Salamankin ruokaa. Porkkanat ovat molempien erityistä herkkua. :) Lisäksi toki molemmilla on vapaa heinä, jossa mm. sokerit 112 ja SRV 66.

Minkä kokoisia teidän varsat ovat nyt? Ja mitä syötätte omillenne?

Rapsuttelusessio.

4 kommenttia:

  1. Terveisiä pienen ja pyöreän varsan omistajalta... Samanlaisella virityksellä mittailin Vilman korkeutta, ja pääsin tulokseen 140 cm. Muistelisin, että siitä on olevinaan korkeampikin mittaustulos, ehkä jalat harallaan heinäkasassa seisovasta varsasta ei oikein tarkkaa korkeutta saanut mitattua (toivoo omistaja, joka ei halua, että varsa jää ponikokoiseksi). :-D Ympärysmittaa olikin komeat 170 cm karvoineen päivineen, eli painoa mittanauhan mukaan n. 360 kg.

    Meillä syödään melassileikettä (jonka kohta voinee jättää vain mauksi mukaan, kun alkoi se ympärysmittakin kasvamaan), soija- ja pellavarouhetta sekä kivennäiset Mineral plus ja ADE-vitamiini.

    Ja kohta kaksivuotiaan varsan omistaja, kääk...

    VastaaPoista
  2. Meidän 2-vuotias suokkiori on nyt jo 153cm :)

    VastaaPoista
  3. Apua, mitäköhän Rousku on korkea.. Ihan kuin Siri olisi sen tässä joskus mittaillut, mutta en nyt tosiaan muista. Melko varmasti jotain 130-135cm väliltä..? Painoa ell mittasi sille 360kg.

    VastaaPoista
  4. Leego 2-vee, NF, söi kesän ja syksyn kaura/racing pony -sekoitetta+Black Horsen kivennäistä ja Multi Boost vitamiiniseosta. Esikuivattua säilöheinää meni 2-2-2-3 (joskus 4).

    Nyt ollaan vaihdettu tallia, heinä vaihtunut kuivaan ja saa heinän kolmesti päivässä, tallinpitäjän käsipuntarin mukaan:). Kosken Marju tsekkasi meidän heinäanalyysin ja kaikki muu oli kohdillaan, paitsi valkuaista pitää antaa hieman lisäksi. Ruokinta onkin jatkossa sitten kaura+Kraft Muskel (lisävalkuaisen tarve tällä n. 2dl/pvä) ja Kraft Miner Grön -kivennäinen+Multi Boost -vitamiini

    VastaaPoista