keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Vasen kaks kol


Kirjoitan tästä, vaikken välttämättä haluaisi. Mutta perjantaiaamuna Salama tarjoaa allekirjoittaneelle jälleen pienen lääketieteellisen opetushetken klinikan seinien sisällä.

Vajaan kuukauden seurantalinja ei ole tuonut helpotusta epämääräisyyteen, joka kohdistuu tällä kertaa terveimpään jalkaan eli vasempaan etujalkaan. Kahden euron kolikon kokoinen kuuma läntti hankositeen haaran kohdalla ei myöskään lämmitä mieltä yhtään. Harmi, koska aiemmin vaivainen oikea puoli on parempi kuin koskaan - en ole koskaan ravannut millään hevosella niin hienoa ravia kuin tällä tänään! Vasempaan kierrokseen tarjolla olikin sitten epämääräinen ja vinoakin vinompi polle, joka ei todellakaan vertynyt ravissa.

No, ylihuomenna ollaan jälleen viisaampia. Ehkä.

12 kommenttia:

  1. Voi huokaus :( Teillä on kyllä hiukan liikaa epäonnea. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Ajattelin sen vinouden olevan ensin ohimenevää, onhan noita ennenkin ollut, mutta tänään tämä homma sai uudet ulottuvuudet eli ontuma oli hetkellisesti ihan tosi. Oireiden perusteella parempi katsoa kuin katua. Ihan vähän oma tatsi on tässä harjaantunut jo, vaikka toki harhaluuloisuus olis kivempi tauti tässä kohtaa jo. Heppa on kuitenkin virkeä ja kävelee hyvin, mutta puoliero on ihan huikea.

      Poista
  2. Voi höh! :( Todellakin parempi katsoa kuin katua. Toivottavasti ei olisi nyt mitään isompaa!

    VastaaPoista
  3. Saisi riittää jo nuo teidän klinikkakäynnit! Kunpa olisi joku pikkuvaiva vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen pyöritellyt erilaisia vaihtoehtoja mielessä: Hankkari, jännetuppi, niveltulehdus... Rasitusvamma joka tapauksessa, koska on niin kettumaisen epämääräinen. Kävelee ja laukkaa hyvin (mitä nyt pukittelee silkasta ilosta kuin mikäkin kenguru), mutta vasen kierros ja ravi on outoa. Se on ennen ollut paljon parempi kierros nimittäin. Käynnissä sain sen jopa ratsastettua vähän pehmeämmäksi ja asettumaan sisään, mutta ravissa se oli turha luulo.

      Tekisi mieli tehdä kunnon läpivalaisu (hampaat, selkä, satula..), mutta nyt tähän hätään saatiin vain "yhden jalan hoito", jos tälle viikolle halusin aikaa. Otetaan se nyt alkuun siis.

      Nyt just en kaipaisi mitään saikkarisettiä, Ruuna Reipas kun on vihdoin taas sellainen kiva ja suht pehmeä käsiteltävä, kulkee maastossa Salamaksi lähes ongelmitta (kunhan siellä käydään usein) ja muutenkin suht rento. Plääh.

      Poista
    2. Vaihtoehdoista peukku pystyyn niveltulehdukselle, niin selviäisitte luultavasti pienellä saikulla...

      Poista
    3. Jep... Satunnainen jalkojen naksuminen selittyisi sillä, hankkarit täällä taas pitäisi turvotella enempi, nyt jalat ovat aika sulat jännetuppeja lukuun ottamatta.. No, huomenna se vastaus toivottavasti selviää!

      Poista
  4. Sukulaispojan omistaja liittyi lukijaporukkaan :)
    Tallista löytyy E.V. Terhakka, jolla ei. E.V. Johtotähti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mukaan joukkoon! Komea tuo sinun hevosesi, oli pakko vakoilla Sukupostista! :)

      Poista