keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Ponit ja pallot, pallot ja ponit (kuvia)


Tässä Sampan ja Duken pepputreeni, olkaa hyvät! Tämän kun toistaa kolmesti päivässä ja syö hyvin, ei voi kuin ihmetellä ja katsoa kankkujen vahvistumista. Mukana menossa myös salama iskee-teemalla varustettu Läsipää. ;)

Aina yhtä valokuvauksellinen Dyyk.
Duke sanoo, et turpa kii. 
Leuat kuntoon.
Hölkyn kölkyn.
Mikään ei ole enää pyhää, toteaa Duke Sampan leikkiessä Duken rakkaalla pallolla.
Pyrstösulkia.

Dukea ketuttaa.
Pallo pysyy sitkeästi kuitenkin tässä turvassa.
Samaan aikaan hiekkalaatikon toisessa päässä Salama irroittelee.


Ponien on vähän pakko katsoa, mihin salaman lailla kimpoileva Läsipää oikein menee.
Ja sama vielä liikkuvana kuvana:


Linkki videoon

14 kommenttia:

  1. 1:09 Todella kauniita muuveja Salamalta. Hyvin pyrstö kehittyy kun peppua heittelee! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salamaa ottaa päähän nuo kaksi pientä herhiläistä, se varautuu tyylilleen uskollisesti maailmanloppuun aina niiden lähestyessä. Pikkasen silläkin nahkapuku kiristi eilen... :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Näitä on hauska seurata, vaikka itse sanonkin, en varmaan koskaan kyllästy. ;)

      Poista
  3. Anteeksi kun nyt tämmöistä kyselen, mutta omaa pientilaa hankkiessa kiinnostaa, ettö minkälaiseen tilaan (ha) teillä on mahdutettu kotitalo, talli, kenttä ja kaikki muu? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on todellakin pientila sanan varsinaisessa merkityksessä. :D Maata on alle hehtaari ja siitäkin osasta menee maantie läpi, eli pieni pläntti tontista on vähän niin kuin jouten. Pihapiirissä on kuitenkin neliöt käytetty tehokkaasti: Suorakaiteen mallisella tontilla talo ja autokatos ovat loivassa rinteessä, talli, tarha ja kenttä toisella puolella ja loppu on sitten pihapiirinä ja ruohotarhana. Tilaa vievää kalliota tai jyrkkää rinnettä ei ole. Omaa laidunta ei ole eikä tule, mutta ilmankin on pärjätty. Tilankäytön maksimoimiseksi hevoset tarhaavat kentällä.

      Pidän tästä meidän paikasta ihan todella, mutta en tiedä miten kauaa. Syy siihen on taakse kaavoitettu asuinalue (rapiat 250 ok-tonttia), joka lähenee kovaa vauhtia. Se tulee ympäröimään tämän meidänkin paikan aika tehokkaasti ja hevosenpitoa pitää sitten miettiä uusiksi, jos siltä näyttää.

      Poista
    2. Auts, nuo kaava-asiat on aina inhottavia kun tosiaan voivat estää pahimmillaan hevosenpidon kokonaan :( Me ollaan nyt hylätty kaavan takia kolme paikkaa jotka olisivat muuten ihan potentiaalisia. Haja-asutusalueelle tässä pyritään niin (ehkä) hevosten pitokin on helpompaa. Rajoittaako kunta teillä hevosten pitoa kuinka? Suoja-alueethan pitää olla naapurin rajaan ja näin, ne vievät tilaa isoltakin tontilta.

      Poista
    3. Kyllä, tässäkin tapauksessa vanha hieno hevostila metsän keskellä sai väistyä, jäljellä enää rapistuva talli ja maneesi. :( Sen vanhoja maita meidänkin tilus reunustaa. No, mutta aikansa kutakin.

      Meidän kunnassa ei varsinaisia säädöksiä ole, mutta toki tilaa kannattaa olla liikaa kuin liian vähän. Ne kantsii huolellisesti selvittää omasta tai tulevasta kunnasta.

      Poista
  4. Voi Salamaa, se näytti nurkassaan ihan siltä, että älkää te pienet pirut ollenkaan tulko tänne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Se saa ihan todella raivarin, jos ja kun herhiläiset iskevät siihen kiinni - nykyään Samppakin on niin äijä, että uskaltaa Duken imussa käydä kiusaamassa Salamia. Nappaavat kintereestä kiinni ja siitä Salama ei tykkää yhtään. Välillä se innostuu kiusaamaan poneja itsekin, mutta kuten videolta näkyy, shettykoivet ovat vähän ketterämmät kuin suomipojan kontit, joten kohtuus kaikessa. Viisas pääsee vähemmällä, ihan hyvin voi katsella vaikka maisemia sillä välin. ;)

      Poista
  5. Voi ihanat pikku apinat!! Salama oli ihan hassu xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salamalla on vähän omat johtamistaidot - yritin vinkata et toisenlaisiakin tapoja sanoa ei on, mut ehkä se haluaa treenata ratsastajan karistamista kaikessa rauhassa näin... Heh. :D

      Poista
  6. Mitä mieltä olet tuollaisen nuorisojengin päävalmentajana, kuinka tarpeellisia täydelliset lepopäivät ovat? Jotain motivaatiolomia teillä on ollutkin...

    Esim. voiko laskea nuorelle vapaapäiväksi, jos käy kävelemässä (taluttaen) tutulla tiellä, jolla ei ole mörköjä tai muuta mieltä kiihdyttävää? Itse olen ajatellut, että jos vaihtoehto on tarhata pienessä tarhassa, pieni kävelylenkki tekee vain hyvää.

    Kuinka tarpeellisia täysin ihmisettömät päivät oikeasti ovat? Eikö yhdessäolon pitäisi kuitenkin olla aina mukavaa. :) Laidunnusta pidetään niin tärkeänä, kun sekä heppa, että ihminen saavat lomaa toisistaan, mutta sehän on vain joitakin viikkoja yhden kerran vuodessa! Miksi vastaavia lomia ei ole tasaisesti pitkin vuotta (vaikka pari viikkoa x 4 / vuosi)? Kunhan pohdiskelen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat mielestäni tärkeitä. Välillä meilläkin pidetään niitä päiviä, että ihmisen kanssa ei todellakaan ole pakko tehdä mitään ylimääräistä. Nämä ovat kaikki aika "sylinalleja" eli tulevat kyllä mestoille heti tarhaa siivotessa ym. Olen halunnut vaalia sitä, että ihminen on aina kiva juttu. Jos siltä näyttää, että "töihin" lähtö on vastenmielistä, tehdään jotain kivaa lyhyesti, esim. kävellään pieni lenkki, rapsutellaan ja syödään ruohoa. Vastaavasti se "homma" voi olla ihan se, että varusteet laitetaan päälle ja otetaan pois. Riippuu vähän. Sitten taas huilia tarpeen mukaan. Näin on ainakin Salama pidetty aika tyytyväisenä, se lähtee useimmiten aina ihmisen mukaan. Jos se kääntyy kannoiltaan tarhan portilla, se on jostain kipeä.

      Salaman kanssa olen suurin piirtein noudattanut seuraavaa: 2-3 viikkoa enempi puuhaa 3-4 kertaa viikossa, sitten yksi kevyempi viikko. Nyt se tosin jatkoi tätä kevyttä viikkoa toisella mokomalla heittämällä kengän kaksi kertaa mäkeen, se selvästi ymmärsi yskän...

      Ponit menevät enemmän fiilispohjalla: Samppa vielä vaan on, se on lähinnä etsinyt elämäniloaan kevään jäljiltä ja Duke liikkuu monipuolisesti noin joka toinen päivä. Keväällä sillä oli kaksi pidempää huilipaussia, jolloin oikein mikään ei innostanut sitä. Oliko se sitten kasvupyrähdys vai mikä, se on nyt mennyttä, poni on oma innokas itsensä taas! Siis Dukeksi innokas, pakko korostaa sitä. ;) Samppa 2v. muistelee syksyllä ajohommia kertauskurssina ja riippuen vähän sen kasvusta ja kehityksestä, ajetaan sitä ensi keväänä enemmän.

      Poista