lauantai 30. elokuuta 2014

Salama ratsain videolla


Eläinlääkäri sanoi, että jos Salama voi hyvin, voi sitä liikutella kevyesti viikonloppuna.

Otettiin siis eka satulakokelas heti kokeiluun: Tässä testissä Prestigen GP2 yleissatula. Salama ei päiväuniaikaansa klo 10 ollut ihan reippaimmillaan, mutta ihan okei kuitenkin. Vähän nihkeä se oli kuten yleensäkin kentällä, joten tyydyin tänään siihen, että se liikkui eteen.

Satula oli ihan hyvä (tai no, tuon hintaluokan satulan sietääkin olla!), mutta satulavyö ei. Pitää hankkia pehmeämpi malli jos tämä satulaa jää käyttöön, sillä tämä Tompan vanha ja kapea antiikkivyö ruosteisin soljin ei ollut Salaman mieleen. Salaman oma Cair-vyö oli taas liian lyhyt tähän satulaan.

...ja tässä ihan eka ratsastusvideo koskaan minusta ja Salama 3veestä:


PS. Olkaa armollisia. ;)

20 kommenttia:

  1. Minun silmään videolla näyttää että satula nousee takaa kevennyksessä ylös alas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei onneksi niin pahasti kuin edellinen penkki. Ja tässä videollahan tuo hepo kulkee totaalisen "väärinpäin", sekin saattaa vaikuttaa asiaan jollain tasolla. .

      Pitää nyt tutkiskella. En ihan 100% ole tästä penkistä. Tosin tähän selkään on tällä hetkellä melko mahdotonta löytää täysin sopivaa satulaa, ikävä kyllä. Onneksi nykyään on vuokrausmahdollisuudet ja kaikki!

      Poista
  2. Hienolta näyttää, eikä ollenkaan laiskalle. :) Ihana Salama!

    Tuohon takaanousemiseen; pakkohan sen penkin on vähän elääkin sieltä takaa, kun toppaukset ja kaikki antaa periksi kevennettäessä, hevonen liikkuu, selkä liikkuu jne. Jos se pysyy aivan liikkumatta paikallaan, niin eikös se silloin ahdista jostain? Puristu liian tiukkaan selkää vasten? Näihin päätelmiin tuli sen edellinen ongelmaselän kanssa.
    Eihän se tietty saa niin paljon nousta, että päivä välistä paistaa, mutta... :p Hankalia ovat nuo satula-asiat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, Salamalla on kaksi vaihdetta: Tämä vähän laiskanpulskea moodi, missä jarrut ovat yliviritetyt (kuten videossa siirtyy laukasta melkein kokonaan seis omatoimisesti, sen takia pyysin sitä samantien eteen) ja sitten on se puoli, missä tepsutellaan turpa ryntäissä jännittyneenä alta pois. Valkkaan mieluummin ton ekan puoliskon, eteenpäinpyrkimystä saa kunnon kohotessa maastosta. ;)

      Ihan parhaimmillaan Slaakku ei videolla ole, mutta nyt olikin tarkoitus tutkia satulaa eikä esitellä Salkku 3veen koko osaamisskaalaa. Taisivat muuten olla viidennet laukat selästä nuo videolla nähdyt, jos muistan oikein.

      Ja kyllä, nämä satulajutut ovat vaikeita! Mitä enemmän tutkit, sitä enemmän löydät "vikoja". Nyt minua mietityttää tuo Prestigen leveys. Tosin en tiedä kuinka paljon Salamaa kiukutti lopulta se satulavyö - kiristin tuota ja se teki hetkeksi totaalistopit. Löysäsin vyötä ja se liikkui taas ihan ok. Satulaa olisi vielä varaa vähän leventää, sentin muistaakseni. Olisiko se riittävä? Mene ja tiedä, pitää nyt testata maastossa tuo satula ja useamman kerran.

      Poista
  3. Hienolta näyttää!! Olis kiva jos aina laittaisit linkin videoon, että bloglovinistakin seuraavat tietää että postauksessa on video :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Ja kiitos linkki-ideasta, tuo Bloglovin on minulle ihan vieras, joten koitan muistaa jatkossa laittaa linkit videon perään. :)

      Poista
  4. Wautsi täältäkin. Hyvältä näytti paitsi laukassa kevyt istunta olisi suotavaa koska noin nuori kyseessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!

      Tiedän ja koitankin jatkossa keventää vähän istuntaa laukassa. Nyt olin vain varuillani, kun nuori ruuna oli alkuverkan aikaan vähän kevytperäinen - kysyi, onko ihan tosissaan pakko veivata täällä kentällä. ;) Tällä kertaa oli, kun testattiin tuota satulaa "tositoimissa". Loppukäynnit teen aina pihalla, sekin jo piristää mieltä kummasti.

      Poista
  5. Hih! Mua niin hymyilyttää kun Salama on niin mainio! Aivan hurmaava kun se kipittelee niin tärkeen näkösenä.
    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salama on meidän terapiahevonen, joka solulla. :)

      Poista
  6. Itse en juuri kiinnittänyt videolla huomiotani satulaan vaan siihen, että vau tuossa sun 3vee hevoslapsi mennä tepsuttaa kuin vanhempikin ratsu! Ja mieleen hiipii ajatus että Jippukin on ensi kesänä jo 3v! Ää jännää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salama on jo pienissä pätkissä tosi mainio! :D Mikään kiire sillä ei kuitenkaan ole. Hissukseen edetään. Tuntuu, että sekin vähän kasvaa nyt, kun takakorkeus korostuu jotenkin kovasti. Kohta päästään ekalle ratsastustunnillekin. :)

      Ajattele, ensi keväänä sinäkin pääset korkkaamaan ehkä Jipun! ;)

      Poista
  7. Oi, teillä eletään ihania aikoja :)
    (luonnollisesti poissulkien satularumba ja taannoinen ähky)

    Salama on hieno ratsulapsi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salama on ihana pieni hevoslapsonen. :) Sen kanssa on melkein aina kivaa... ;) Satularumbakin näyttäisi hetkellisesti olevan selätetty, Prestige jäänee käyttöön.

      Poista
  8. Tosi kiva video! :) Ai tuo Prestige jää käyttöön? Loistavaa! Meillä satulan haku jatkuu vielä, tosin tällä viikolla en oikein ehdi asiaan paneutuakaan mutta onneksi on se yksi hyvä lainasatula jolla voidaan mennä oman/vuokrapenkin puutteessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, kirjoitin tähän pitkän litanian, mutta vastaus ei koskaan tullut perille.

      Prestige on aika ihana ja koska se sopii molemmille, niin uskalsin jättää sen meille. Taidan vuokrata sen alkuun. :)

      Poista
  9. Olipa tasapainoisen näköinen laukka jo nyt vaikka vasta vähän menty. Ihana Salama! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salamalla on tosi kiva laukka, se on ehdottomasti sen vahvin askellaji. :) Vaikka vielä raaka onkin, ymmärrettävästi.

      Poista