perjantai 1. elokuuta 2014

Tapaus turve

Tilasin turvekuorman. Se tuli eilen.


Meille ovat aiemmin sujuvasti peruuttaneet jättiristeilijän kokoinen hepparekka, betoniautot, kakkalavan tyhjennysrekat, sepelirekat jne, mutta turveboxi ei tuntunut oikein osuvan sinne, minne pitää. Lopputulema siis se, että 30 kuutiota parkkeerattiin keskelle tallinpihaa. Tässä kohtaa taputin itseäni olkapäälle ja totesin, että luojan kiitos en ottanut täyttä kuormaa.

Mission impossible sai alkunsa. Kasa pitäisi siirtää viisi metriä taaemmas.


Tarvittiin pari yllytyshullua, muutama tölkki palautumisjuomaa, lumikola ja -lapio sekä kottikärryt. Päivän teemaksi muodostui vahvasti turve, niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Ei tarvita turvehoitoja tai kasvonaamiota nyt tähän hätään.

Parin tunnin jälkeen...
Koko kasa ei tahdonvoimalla siirtynyt mihinkään, mutta pieni osa kolattiin sujuvasti oikealle paikalle auringon helliessä turvemaista ruiskurusketusta. Nyt pääsee sentään tarhan portille niin, että porttikin aukeaa. ;)

Uusi kasa.
Lopuksi tultiin sihen tulokseen, että taidetaan vuokrata se Avant uudelleen.

Ilta päätettiin leppoisalla poniajelulla:

Matkaan käy. Eväsboxi ja vedenpitävä kännykkäkotelo mukaan.
Kauhean isoja nuo nykyajan kännykäst, kun vaativat tuollaisen ison boxin. ;)
Vain mato-onki puuttui.

6 kommenttia:

  1. Hei! Voisitko tehdä postauksen vaaratilanteista, joita varsojen kanssa on ollut?

    Ponivarsa ehti olla meillä melkein vuoden, kunnes sattui ensimmäinen oikea vaaratilanne (minulle), jonka muistan. Poni oli totutellut pari päivää uusiin kenkiinsä ja lähdettiin virtaa täynnä kävelylle. En tiedä, kuinka se kävi, mutta poni kaatoi minut eteensä maahan. Onneksi pysähtyi ennen kuin astui päälle. Kotona kentällä se riehui ja juoksi niin kovaa, että kaviot iskivät kipinää! Vähän sattuu nilkkoihin, kun kaaduin siten, että sekosin omiin jalkoihin, mutta onneksi ei muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika vähillä täälläkin on selvitty *kopkop*, mutta kai sitä voisi jotain kehdata täälläkin kertoa... :D

      Vain kerran olen Salaman kanssa pelännyt, että mitenkäs tässä mahtaa nyt käydä, kun kävi yksi juttu. Sekin omaa tyhmyyttä ja koska tilanne tuli niin puskista, reagoin liian myöhään. Siitä lisää ehkä myöhemmin. ;)

      Poista
  2. Kauanko tuo kuorma teillä riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä pitäisi olla ainakin talven turpeet :) Karsinoita neljä (kaksi sotkuista, siis Salama ja ulkotalli sekä suht siisti Temppu ja supersiisti Duke). Arvioin kulutuksen olevan noin 1m3/heppa/kk.

      Poista
  3. Mistä tilasit? Oliko joku iso vai jokin paikallinen firma? Paljon tuossa on ja uskaltaako kysyä mitä maksoi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hinnat vaihtelevat aluettain todella paljon, kannattaa kysellä tarjous monesta paikasta. Vapo oli meillä ylivoimaisesti kallein, olisi maksanut melkein enemmän kuin pakattu turve Agrissa! :D Tässä oli 30 kuutiota, eli vajaa kuorma, hinta jotain 13e/kuutio alveineen. Kuljetus päälle.

      Poista