perjantai 1. elokuuta 2014

Outoa


Keltainen ja Salama tuntuivat heti olevan kamuja. Vielä eilen aamulla ne rapsuttelivat toisiaan ja Keltainen oli pienen lauman pomo, joka sievästi ja hellästi näytti nuorimmilleen kaapin paikan. Se oli ihan OK Salamalle vielä silloin. En tiedä mitä eilen aamupäivällä oli tapahtunut, mutta iltapäivällä Salama oli vetänyt herneen syvälle nenään ja murjotti tarhan nurkassa yksin. Keltainen ei päästänyt sitä ensin Duken lähelle ollenkaan ja ajoi Salamaa ajoittain jopa systemaattisesti heinäkasoilta pois.

Liekö Salama yrittänyt astua liian isoihin saappaisiin ja ruveta laumansa johtajaksi. Mene ja tiedä, kenessäkään ei ole mitään jälkiä eli mitään sen suurempaa jahtia täällä ei ole voinut olla. Sinänsä tämä tekee Salamalle ihan hyvää, mutta huonon hommasta tekee se, että se reagoi tapansa mukaan aika isosti Keltaisen mulkaisuihin (kuten nojaamalla esimerkiksi sähköistettyyn lauta-aitaan, mitä se ei ole koskaan tehnyt). Peloissaan ei kenenkään tarvitse olla, joten Keltaisen ja Mustien välissä on nyt aita jonkin aikaa. Keltsu ja Pikkumusta ovat ihan kavereita, mutta Duke onkin Duke, sille käy kaikki.

Keltainen ikävöi muita, mutta ihmeellistä ja outoa tässä on se, etteivät Mustat hirnu tai huutele lainkaan takaisin. Käyvät välillä katsomasa kaveria, mutta pääsääntöisesti hengaavat mökissä ja portin pielessä tyytyväisinä.

On aina sanottu, että kolmen hevosen lauma on epätasapainoinen. Mene ja tiedä, mutta aikaisempien kokemuksieni mukaan ei mitenkään mahdoton. Tässäkin sopassa jokainen hevonen on ollut laumassa, joten aika näyttää, millaisen symbioosin tämä trio saa aikaan.

Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan tätäkin kolmiodraamaa.

2 kommenttia:

  1. Meillä kans laitumelle tuli suokkiruunan 12.w ja shettisruuna 17.w:n seuraksi täysin vieras 14.w shetuori kesäkaveriksi, otti suokista kaverin ja kurmuuttaa shettisruunaa 100-0 kun ovat kolmisin, mutta jos suokki on töissä niin on niin kaveria kun ainoa kaveri on tämä shettisruuna.. Mitä lie sielunelämää mutta eivät kuitenkaan tappele kun mahottomat.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin sama täällä... Eilen Duke lähti töihin eli molempien ns. tuki ja turva. Otin isot sisälle, siellä ne olivat kuulemma ihan sopuisasti odotelleet, tosin jompi kumpi kiljui perään hetken aikaa. Outoja. :D

      Eilen vein myös Salaman ensin ulos ja Keltsu huuteli sen perään. Salama hörähti ihan hiljaa takaisin, hyvä jos sen kuuli. Pikkasen epävarma fiilis sillä vissiin.

      Poista