maanantai 4. elokuuta 2014

Ei ole aina helppoa olla salamannopea


Hiekkalaatikolla on tapahtunut sellaista, että Keltaista vähän kyrsii Salaman naama ja sama toisin päin. Salama on ajoittain jo hyvin kiinnostunut Tempusta, mutta toisinaan Salamakin näyttää sille rumaa naamaa. Pääsääntöisesti kuitenkin kyllä takajalkaa, se kun on enemmän sen juttu. Yhteiseloa jatketaan edelleen eri tarhoissa varmuuden vuoksi.

Salama on alkujärkytyksen ja siitä seuranneen hetkellisen alistumisen jälkeen siirtynyt sellaiseen moodiin, missä peräpää on hyvin kevyt ja kaikki on kovin jännää. Se luulee olevansa nyt koko kukkulan kingi. Se komentaa Dukeakin nyt tavallista enemmän ruoka-asioissa, vaikka yleensä ne ovat kuin paita ja peppu.

Onpa tuo tarjoillut takajalkaa vähän ihmisellekin pitkästä aikaa, mutta päivän politiikasta on keskusteltu samantien ja käytöstapoja muisteltu  perusteellisemmin.


Salama on tyyppinä sellainen, ettei sille sovi kukkoilu yhtään. Teinkin sen kanssa tänään pitkästä aikaa lyhyen maastakäsinharjoituksen: Hain sen huomion tarhassa eri häiriötekijöiden keskellä. Onnistuin siinä ja se oli hyvä juttu. Eivät ole kevään opit siis unohtuneet. :)

Pojat ihan pihalla. 
Hevonen on niin selvästi rutiineja rakastava eläin. Sen huomaa varsikin näissä tapauksissa, kun talliin tulee uusi hevonen: Kaikki on ihan sekaisin jonkin aikaa. Varsinkin näillä herkkiäsieluisimmilla tyypeillä. Duke ei ole moksiskaan, päinvastoin - kivaa, kun on kavereita. Se ei turhia murehdi.

Kesän kuumin päivä.
PS. Hevosten juomakupin alla asuu tällainen komistus - aika ihku!

4 kommenttia:

  1. Näinhän se on. Kun meillekin uusi ruuna saapui, oli Rinsessa aivan ymmällään. Kun siihen pukkasi vielä kiimaa, ei Oona tiennyt olisiko pitänyt potkia ilosta vai vihasta. Viikko siinä meni, ennen kuin olivat asiat taas hyvin. Nappi sen sijaan on juurikin kuin Duke, ei väliä kunhan on kiltti kaveri.
    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi meillä ei ole tammaa - yksi viirupääneitonen vielä kiimoinen tähän, niin avot!! :D Ei kai, se oli puoliksi vitsi. Samalla tavalla tammat 2 kpl + Tomppa ja tammat 3 kpl olivat myös vähän sekaisin, kun aikanaan tuli lisäystä laumaan.

      Salamalla on selvästi joku sellainen vaihe elämässään, että itsetunto kasvaa kohisten ja lopputulos on tässä. :D On meinaan noilla maastolenkeilläkin ollut rennon pinkeä eli menee ja puksuttaa kuin juna, vaikka alkuun vähän jännää onkin. Ihana huomata, että se silti tykkää metsäretkistä, vaikka alkuun meinasin heittää hanskat tiskiin koko maastotouhun kanssa.

      Poista
  2. Voi voi kun antaisit vaan hevosten selvittää välinsä...Salama taitaa olla muutenkin vähän niskan päällä ihmisten kanssa, niin pieni palautus elämän realiteetteihin aikuiselta tekisi hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutustukoon nyt rauhassa näin. :) Ei kaikki tule heti juttuun täydellisesti, se on ihan normaalia.

      Salamalla on kaikki ihan okei, kiitos vain huolenpidosta. :)

      Poista