tiistai 20. marraskuuta 2012

Joululahjavalmistelut alkakoon!


Yksi tapa viettää laatuaikaa: Leikkiä hippaa.
Pienet hevoslapseni viettävät laatuaikaa toistensa kanssa autuaan tietämättöminä siitä, mitä heidän innokas omistajansa onkaan taas saanut päähänsä... Olen jälleen saanut hyvän tekosyyn tehdä pieniä ostoksia - jouluaattoon on enää vähän päälle kuukausi! Vaikka viime vuoden kauhujoulu on yhä kirkkaana mielessä, on sisäinen lapsi herännyt jälleen henkiin ja varovainen optimismi kolkuttelee olalla päivä päivältä rohkeammin.

Mitäs kivaa pukki sitten voisi tuoda?
(ja tuokin, nimittäin tonttuapurini, joka on myös toinen sivupersoonani, pitää siitä huolen!)

Salkun herkälle hipiälle ja tuuballe Eskadronin riimu lampaankarvapehmusteilla.
Värinä charmikkaan hillitty taupe-sahara-winterred, mikä sitten ikinä onkaan.
Tämän pukki lupasi tuoda joulun jälkeen oikein Saksasta asti!
Dukelle Barefoot Lily kuolaimettomat suitset.
Värinä hyvin miehekäs pinkki ruskeilla nahkaosilla.
Näitä saisi myös vaaleansinisenä, mutta se kuulostaa hyvin synkältä...

Uusi isompi harjakassi pojille. Ihastuin tähän ruutukuosiin ja uuteen muotoon. :)
(pyöreä on mielestäni vähän epäkäytännöllinen)
Pienisilmäinen heinäverkko, jonka pitäisi olla helppo täyttää.
Tällaista tällä kertaa. Sallittakoon pieni hömppähypetys aina kerran viikossa, eikö vain? Näiden lisäksi hankintalistalla vielä ennen joulua on omat rehusäkit per turpa, olkipellettejä ja kynsihuolto eli kavioiden vuolu molemmille. Ja kyllä, hankin lahjoja myös kissalle, koiralle ja muillekin perheenjäsenille murua unohtamatta. Niistä vaan ei voi puhua täällä, hih. ;)

Poikien psylliumkuuri on pian ohi, syötän vielä nykyisen purkin loppuun. Pientä parannusta on ollut, mutta pientä löysävatsaisuuttakin on vielä havaittavissa. Poijjaat ovat mukisematta vetäneet huiviinsa iltaisin "mömmöt", vaikka psyllium onkin melkoista liisteriä. Olen pilkkonut joukkoon paljon porkkanoita ja antanut seoksen turvota ihan hetken niin, ettei siitä pääse tulemaan mitään mahdotonta liimaa. Kyselin vähän ruokintaan muutoksia meidän heinäanalyysin pohjalta ja sain suositukseksi antaa vähän Greenlinea tai vastaavaa heinän ja täysrehun kanssa. Sitä kokeillaan sitten jossain kohtaa, jos se toisi vielä parannusta nykyiseen. Molempien karva kiiltää (sen minkä paksu talviturkki nyt hohtaa) ja mikä tärkeintä, molempien mieli on kirkas eli sikäli taisin pelästyä vähän liikaakin. Lantanäytteet otan parin viikon sisään myös varmuuden vuoksi.

Ai niin, mikäköhän superhiiri meidän satulahuoneessa asustaa? Se mokoma oli tehnyt paksun muoviämpärin yläreunaan reiän ja vetänyt hevosten leipiä antaumuksella kitaansa. Tallikissakin viettää valtaosan ajasta takan päällä tai saunanlauteilla, kiitos vain...

8 kommenttia:

 1. Mistä meinasit tuollaisen heinäverkon pongailla?
  Itse olen katsellut erilaisia, mutta tuohon malliin en ole vielä törmännyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen verkko sattui silmään Horseprolta, ihan kokeeksi tilasin yhden. Meillä on nyt tuollaisia tavallisia verkkoja ja ne ovat tosi työläitä täyttää, jospa tuo toisi helpotusta siihen. Isommat neliön mallit slow feeding-verkot ovat taasen liian isoja heinähäkkiini.

   Poista
 2. Noi kuolaimettomat suitset näyttää kivoilta, jos sitten joulun jälkeen mittailet mulle niistä pituuksia että tiedän kannattaakos tolle meidän minishettikselle sellaiset ostaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat itse asiassa tallissa jo ja väittäisin niiden olevan pientä pony-kokoa. Sovitin niitä pikaisesti Duksulle (joka sanoi niistä ihan selvästi prkl.. :D) ja olivat aika jees. Mitä mittoja haluaisit? :)

   Poista
 3. kivoja ideiota! (: ei taida olla ihan pelkästään teidän ongelma nuo hiiret.. kun niitä tulee lattian ja seinän välistä (betonin alta) vilkkaastikin ja syövät juuri milloin mitäkin ;S eikä niihin mikään tehoa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, nuo pirun pienet jyrsijät mahtuvat uskomattoman pienistä väleistä ja tekevät mukavaa pientä kiusaa ja tuhoa. Täytynee viritellä loukut taas asemiin, saa edes muutaman tuholaisen kiinni...

   Poista
 4. Vinkki psylliumiin: laita todella runsaasti vettä niin tulee "kiisseliä" jonka juovat mielellään. Lopuksi sekaan vähän vahvaa ja lämmintä melassivettä ja herkku on valmis :) -Tiina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Juurikin näin :) Olen toiminut itse myös samoin, mutta ilman melassivettä, töräys Chevinal Plussaa päälle ja hyvin menee alas.

   Poista