perjantai 1. toukokuuta 2015

Satulat(on)

Bates Caprilli vs. Prestige D1 Iceland
Tein tässä taannoin vähän taustatyötä sen tiimoilta, mitkä satulamallit voisivat olla Salamalle sopivia. Moni satulafirma kun luonnollisesti tarjoaa vain kahta omaa edustamaansa merkkiä, joiden hintalapussa killuu tähtitieteellisiä summia. Tässä kohtaa nuorelle ja alati muuttuvalle hevoselle olisi tärkeää löytää ennen kaikkea sopiva ja mielellään myös muokattavissa oleva koulusatula.

Vapunaattona sain sitten Salamalle sovitukseen Bates Caprilli koulusatulan 17 tuuman istuimella. Satulassa oli paikallaan sininen kaari, joka oli tälle hevoselle arvatenkin aivan liian kapea. Vaihdoin siihen valkoisena kaaren, mutta silläkin leveys jäi sen verran naftiksi, etten ole siitä ihan varma. Harmi, koska tämä oli aika taivaallinen istua. Parempi melkein kuin tuo nykyinen upouusi Prestige! Saan ehkä näistä satuloista ymmärtävän ihmisen paikan päälle ensi viikolla, joten saanen tästä satulasta toisen mielipiteen myös.
Batesin sovituskuvia.
Koska muuten satula vaikutti kivalta ja asettui edestä hieman samalla tapaa kuin lavoille tilaa antava D1, lähden nyt metsästämään Batesin Wide-mallista koulusatulaa. Batesissa houkuttelee sen kilpailukykyinen hinta ja hyvä muokattavuus, se kun maksaa alle puolet siitä, mitä nykyinen juupaseipäs-Prestige D1. Katsotaan, tärppääkö ja passaako se malli Salamalle ylipäätään.


Vappua on vietelty täällä rennosti: On syöty, juotu ja levätty. ;)

Väsynyt juhlija vappupalloineen.

2 kommenttia:

  1. Alan myöskin taipumaan vahvasti tuon Batesin puoleen, joskin este/yleissatulan.
    Meilläkin on uusi sovitus, joskin siirsin sitä vähän eteenpäin että saadaan hevonen uuteen kenkään ennen sitä (eli ns. optimaaliset olosuhteet liikkumiselle). Ja nyt harmittaa että siirsin, en malttaisi odotella :D
    Toivottavasti se Wide- malli käy teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin tuo Caprilli oli ihana istua, ihastuin! Isommat polvituet ehkä kaipaisin, mutta nekin ovat vaihdettavissa.

      Katsotaan nyt, löytyykö tota Wide-mallia mistään.. Synteettistä satulaa en nyt halua eli Wintecit tippuu laskuista pois.

      Poista