keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kaksin aina kaunihimpi


Tänään oli se päivä, kun rauhallinen Duke ja sielukas Samppa laitettiin ekaa kertaa pariksi ohjasajaen.

Ensin talutettiin niitä Annin kanssa ympäri kenttää hetken aikaa niin, että ne olivat toisissaan kiinni ja ymmärsivät yskän. Sen jälkeen ohjat kiinni ja taluttajan kanssa menoksi. Se sujui hyvin, joten jätettiin taluttaja pois ekan kierroksen jälkeen. Molempia on kuitenkin ohjasajettu paljon, joten molemmilla oli joku haju tästä hommasta.

Tässä vielä Duke vie ja Samppa haaveilee.
Ensin Duke kävi jokseenkin kierroksilla ja jätti Sampan helposti taka-alalle. Sain sen korjattua niin, että pyysin Samppaa enemmän eteen. Hetken päästä asetelma olikin sitten niin, että Samppa vei ja Duke hidasteli.


Pojilla meni hetki ymmärtää, että nyt ollaan töissä, joten painimatsi valjaiden ollessa päällä ei todellakaan kuulu kuvaan. Samppa ymmärsi tämän yllättäin paremmin kuin Duke. Tänään koitettiin vain sitä, että jarrut pelaavat ja ratti toimii kera kaasun, joten muu hienosäätö jäi sinänsä vähemmälle.

Lopuksi tehtiin pihalla kunniakierros ja siellä pojat löysivät hyvän tahdin kulkien rinta rinnan. Tästä on hyvä jatkaa paritreenejä!

18 kommenttia:

  1. vautsi vau!

    mä olisin kyllä ollu ohjien kanssa solmussa :D

    VastaaPoista
  2. Vau, mäkin unelmoin saavani sen toisen shettiksen ja sittenhän lyön molemmat parivaljakkoon kanssa! Ihan mielenkiinnosta, miten ne on kiinnitetty toisiinsa? Ja miten ohjat yms. muut tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjasajo kahden kanssa oli hauskempaa kuin yhden. :D

      Ponit ovat rintaremmeistään kiinni ketjunarulla (sattui nyt olemaan ainut missä oli valmiina lukot) ja ohjina on tee-se-itse pariohjat. Tästä videosta näkee ainakin jollain tavalla, miten ohjat menee - eli käteen tulee kaksi narua, poneihin menee neljä. Ne menee vähän niin kuin ristiin. :) Parivaljaita minulla ei vielä ole, mutta ne hankitaan jossain kohtaa.

      Poista
    2. Jos ymmärsin tuon videon oikein (joka ei välttämättä onnistunut :D), niin ohjia on 1/poni ja ohja jakautuu tuossa selän päällä kahtia ja menee ponin kuolainrenkaisiin? Mutta enää jäin ihmettelemään, miten ihmeessä tuollaisilla ohjilla käännetään? Kun kädessä on samalla tavallaan sekä oikea että vasen ohja... vai ymmärsinkö nyt jotain väärin? :D Mistään ei toki huomaa, että olen ajanut vain yhdellä kerrallaan... ;)

      Poista
    3. Tästä näkee sen ohjien kiinnityksen ja samalla sen, miten ne toimivat. :)
      http://s30.photobucket.com/user/MiLoMinis/media/pairreins.jpg.html

      Poista
    4. Kiitos! Nyt ymmärsin toimintaperiaatteen. :) En huomannut tuota välissä olevaa osaa, vaan ajattelin, että nuo keskelle lähtevät ohjat menevän suoraan ponien sisäpuolen kuolainrenkaisiin. Tuohan on varmasti hyvä ja toimiva systeemi, pitääkin koittaa, jos joskus pääsisi testaamaan parivaljakkoa ihan käytännössä. :)

      Poista
    5. Kiitos Elina kuvasta, näin ne piuhat siis teoriassa menevät. :) Noiden säätäminen kohdilleen tuntuu olevan vähän vaikeaa, mutta eiköhän mekin ne kohdilleen saada... :)

      Fiksu shettis on helppo työkaveri: Molemmat hoksasivat kääntymisen hienosti ja se sujui hyvin molempiin suuntiin. :)

      Poista
  3. En edes eka huomannut että ensimmäisessä kuvassa on kaksi ponia! :D ihana parivaljakko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samppa kun tuosta kasvaa ja kehittyy, niin nämä ovat varmasti aika hauska pari ajettavaksi. :D En tiedä onko kaksi ääripäätä luonteiltaan paras mahdollinen valinta pariin, mut ainakin ponit ovat hyviä kavereita. ;)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Pojat yllättivät. Kahdesta tulikin yksi hyvä! :D

      Poista
  5. Voi tuplasöpöys! Ajajallakin mairea hymy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tätäkin kautta valjaslainasta! Lukijoille siis tiedoksi, tajusin pari tuntia ennen ettei meillä ole kuin yhdet poneille sopivat valjaat... Janski ehti apuun. :D

      Poista
  6. Hienosti, kyllä niistä tulee komea parivaljakko! :)

    VastaaPoista