torstai 14. toukokuuta 2015

Match show 14.5.2015


Tytöt tarvii hellän oriin - yes please! Onneksi on Samppa: Jäntevä, vahva, mutta kuitenkin niin sulonen.

Samppa teki tänään meidän kanssa näyttelydebyytin match show'ssa. Tuomarina oli Marianna Paavolainen ja vastassa meillä oli mikäs muukaan kuin rautias minishetlanninponi. Minun poneilla on aina parina mätsäreissä rautias miniori!

Samppa käyttäytyi koko päivän nätisti. Asiaa sillä oli kaikille, mutta sen se esitti ihan sievästi.


Samppa sai paristaan punaisen, mutta menestystä ei sen enempää tullut tällä kertaa. Arvostelu oli seuraavanlainen:

YLEISVAIKUTELMA
Hyvinkehittynyt, melko suurilinjainen.

TYYPPI
Hyvä etuosa, syvä runko. Tässä kehitysvaiheessa vielä pieni takaosa. Jaloissa hyvä luusto.

KÄYNTI
Suorat liikkeet. Tarmokas, mutta lyhyt ja takaa jäykkä.

RAVI
Kevyt, vielä takaa voimaton.

MUUTA
Hyvässä kunnossa.


Sen lisäksi, että pikkuori käyttäytyi hienosti, olen erityisen iloinen siitä, että ponin kunto mainittiin hyväksi. Sen kanssa kun on koko meidän yhteiseloaika tehty vähän duunia: Poni sai tuliaisina ajo-opetuspaikasta vatsahaavan, mikä vei lihat päältä ja yleiskunnon muutenkin aika kehnoksi, poni oli pois itsestään pitkän aikaa. Nyt nuo vaivat tuntuvat olevan vähemmän kaunis muisto vain, toivottavasti hyvä vire jatkuu edelleenkin. 

Muutenkin pidän ko. tuomaria aika ankarana, joten lapun kehut lienevät ihan totta. ;)  Näyttelykausi jatkuu kuukauden päästä samassa paikassa, olen ilmoittanut Sampan mukaan Ponikarnevaaliin. Siihen mennessä saan luvan löytää ohuemman kuolaimen Sampan suuhun, tuon paksun kolmipalan kanssa Samppa veti pääasiassa kita auki menemään, kuten kuvista näkyy. Suora ja notkea kumikuolain voisi olla kokeilemisen arvoinen.




Sampan mielipdie näistä kemuista? :D 






Kuvista & paleluseurasta kiitos jälleen luottopeluri Annille! :)

6 kommenttia:

  1. Hieno Samppa! Meilläkin on Panchon kanssa ollut kuolain ja suu-ongelmaa. Ponille ovat kulmahampaat puhkeamassa, joten ruuna on nyt saanut lomailla suitsihommista. Kuitenkin tuo meidän nykyinen suora kuolain tuntuu liian paksulta pienen ponin suuhun. Nova-kuolainta mietin, mutta mietyttää kuolaimen materiaali (kuluu kuulemma todella nopeasti) sekä paksuus (onko se loppujen lopuksi ollenkaan ohuempi). Noh, eipä tarvitse vielä päättää odotellessa kulmahampaiden puhkeamista. Yksi näkyy jo, toinen tuntuu ikenessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sampalla on ollut meillä kuolaimet päässä ehkä viisi kertaa, kun huomasin alunperin jo saman ongelman, eli suussa mättää joku. Se on eläinlääkärissä tutkittu ja sudenhampaat loput palasetkin poistettiin, mutta mistä näistä nuorista tietää... Siispä parempi vain antaa joskus olla, kun ruoka kuitenkin uppoaa oikein iloisesti kiduksiin. Tuota Nova-kuolainta itse ajattelin kokeilla, se on oikeasti aika ohut, muotoiltu siis sillai jänskästi.

      Meillä on tullut Salamallekin nuo kulmahampaat. Ne on aika sievät. Sekin on ollut huono suustaan pitkään, reagoi isosti suuongelmiinsa - kuten vähän kaikkeen muuhunkin kyllä. :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Samppaa kelpaa kyllä katsella. Olen vallan ihastunut siihen. :)

      Poista