sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Uudet heinäkaukalot


Isännälle iski viikonloppuna odotettu luova hetki ja näin uudet idylliin sopivat heinäbaarit valmistuivat. Kyllä näistä nyt kelpaa syödä, vaikka itse sanonkin. :)

Duke testihommissa.
Slow feeding-verkko pysyy laarissa turvassa kuopivilta kavioilta eikä heinähävikkiä tule juurikaan, jos ja kun verkko pysyy ehjänä. 
Salama ja Duke syövät usein yhdessä.


Toisessa laarissa on vielä betonipohja lattiarimojen alla.
Verkkojen kiinnityksessä pikalukot ovat käteviä.
Kolme heinäbaaria: Yksi mökissä, kaksi ulkona.

8 kommenttia:

  1. Vautsi miten hienot! Minunkin pitäisi keksiä ensi talveksi heinäkaukalot, mieluiten isot, että mahtuu vapaa heinä. Jospa meilläkin tuo nikkarointi-intoinen inspiroituisi näistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat ihanat, kun ovat niin järeät ja turvalliset, edelliset tein koekäyttöön itse ja ne olivat ihan susirumat... :D

      Ruokin tätä nykyä 3-4 kertaa / pv, aina on toiset verkot valmiina käyttöön. Melkein kuin vapaa heinä, muttei kuitenkaan.

      Poista
  2. Hienot :) Meillä käytetään matalia betonisia kaivonrenkaita, toimii erittäin hyvin hevosella joka rikkoo kaiken minkä saa. Tuollainen puinen olisi tietty esteettisempi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat varmasti kestävät! Meillä oli aiemmin traktorinrenkaat, mutta ne eivät ole kovin sievät ja kooltaan myös liian matalat, nämä kaikki tunkivat etukavionsa sinne tietenkin. :D

      Poista
  3. Nää on niin upeet, alkaa tehdä mieli samanlaisia... ;D

    VastaaPoista
  4. Bongasin nämä teidän kaukalot googlesta etsiessäni esimerkkikuvia omiamme varten ja haluisin kysäistä, minkä korkuiset nämä suurinpiirtein ovat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just eilen viimeksi mietin itsekseni, että vitsit nää laarit ovat olleet hyvät! :) Korkeus on noin 60cm, isommalle hepalle vähän korkeampi olisi vielä okei. Noissa kuvissa shettis noin 105cm ja se ylettyi ihan hyvin syömään. Samoin sen kaiffari, 10cm pienempi Samppa ylettyy aterioimaan ihan hyvin noista.

      Poista