tiistai 26. toukokuuta 2015

Veit mut transsiin, taianomaiseen tanssiin


Tämä ei ole syvällistä pohdintaa, vaan sitä onnensekaista höttöä, joka ei oikeastaan kiinnosta ketään.

Kerronpa silti: Tänään tapahtui kummia.

Salama oli tänään SUPER ratsastaa. Aloitti siitä mihin viimeksi jäätiin - oli kevyt kuin sudenkorento, hieman ehkä kiireinen, mutta liikkui ilolla, isosti ja täysin moitteettomasti. Se tuntuu yhä ja edelleen ihan hullulta ajatukselta, epätodelliselta. Ihan kuin unelta.


Liekö moiseen rentoon ja helppoon tepasteluun syynä viikon käytössä ollut uusi lisäravinnesatsi? Käytössä ovat nyt MSM, inkiväärijauhe sekä Pavon Mobility-rehu.
Vai löytyikö onni vanhasta etukengästä, johon alkukäyntien aikana melkein kompastuttiin? Vai antoiko uusi kiillotusaine lisää vauhtia? Jillan blogissa nähtyä cowboyta purkki ei kylläkään tuonut mukanaan.


Oliko avain onneen uusivanha satulavyö, joka oli tänään ekaa kertaa kokeilussa koulusatulassa? Cair-vyötä ei voita mikään, sitä ei usko ennen kuin koittaa.


Mene ja tiedä, mutta tänään oli hyvä päivä. Se on pääasia.

8 kommenttia:

 1. Jännää! Toivottavasti tästä alkaisi teidän ylämäki! Tuo MSM-inkivääri voisi olla kokeilemisen arvoinen meilläkin. Olen miettinyt, josko Ripellekin ottaisi jonkun kohtuuhintaisen niveliä tukevan valmisteen, kun kuitenkin jo vanhempi on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tänne blogiin lisäravinnejuttuun ehdotuksen inkivääristä ja lähdin sitä metsästämään samantien sillä seurauksella, että toin kotiin tuon purkin... :D Puhdasta inkivääriä ei täältä seudulta löytynyt kuin maustehyllystä pikkupussissa. Viimeisenä oljenkortena löysin Puuilosta tuon suht edullisen MSM-inkiväärisekoituksen, 27e/700g. Annostus taisi olla 40g eka viikko, sen jälkeen 20g/pv.

   Vaikka Salama on ahne, jäi inkiväärisetti ekoina iltoina kuppiin. Se on niin vahvaa. Hieman paremmin se meni kostutettuna, kun sen oikein huolellisesti sekoitti muiden pipanoiden joukkoon.

   Salama sai sitä tupla-annoksella ekan viikon (ohjeen mukaan siis) ja viikossa etujalkojen naksuminen on vähentynyt huomattavasti, siellä oli jotain häikkää tässä (oliko sitten kasvusta vai liekö jotain muuta) jonkin aikaa, mutta nyt suksi luistaa taas paremmin. Jalat ovat myös taas kuivat, tällä tuppaa oikean etujalan vuohisen jännetuppi välillä pullottamaan enemmän tai vähemmän, oikean takajalan jännetupet taas tuntuvat olevan kroonisesti kokoajan vähän pulskat niin ylä- kuin alapäästä. Ell sanoi, ettei niistä kannata tuollaisenaan olla huolissaan, mutta mutta... :D Tuo otj varmaan jää ikuisiksi ajoiksi tuollaiseksi muotopuoleksi esteettisesti, siinä on niin montaa eri vikaa.

   Poista
 2. Ihanaa, toivottavasti hyvä meno jatkuu! :) Cair- vyötä havittelen vieläkin, josko kesän jälkeen raaskisi ostaa uutena jollei sitä ennen löydy käytettynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salamalla oli se Wintec Cair-vyö aina ennen yleissatulassaan, sitten ostin tuohon koulupenkkiin ihan tavallisen nahkaisen S-vyön. Parissa viikossa Salama oppi inhoamaan satulavyön kiristystä, väisti ja tarjosi takajalkaa, vaikka kiristän vyön aina tosi hitaasti ja pikkuhiljaa. Eilen hain tuon Cair-vyön Ratsutarvikkeesta ja heppa oli jo nostamassa takajalkaa, kunnes huomasi ettei vyö tunnukaan inhottavalta. :D Ilme oli mainio. Vyön sai rauhassa kiristää loppuun myöhemmin.

   Noita on niin vähän käytettynä... Omani meni heti kaupan kirppiksellä. :D Edelleen suosittelen sitä kaikille, kenelle noin leveä vyö vain mahaan sopii. :)

   Poista
  2. Hittolainen, pitäisikö sitä tuollaiseen cair-vyöhön sitten haksahtaa? Olen kyllä juuri ostanut parikin uutta satulavyötä, vain sopiva satula vielä puuttuu... Olen kyllä ennenkin saanut tästä blogista varustehimotartuntoja, vaarallista puuhaa tämä lukeminen.

   Poista
  3. Eilen Salama seisoi taas pitkästä aikaa jäpittäen paikallaan vyön kiristämisen ajan, tuo vyö todella tekee ihmeitä! Ainakin tämä herkkänahkainen puttepoika tykkää. Ero tavalliseen kapeahkoon S-vyöhön on huima. Tätä Cairia en pois vaihda. Eli ikävä kyllä saat lukea edelleen tyytyväisiä käyttökokemuksia! :D

   Pikkuvinkki muuten Cair-vyötä hankkiville: Kannattaa ottaa sopivan mittainen vyö mukaan kaupoille, jotta näkee oikean pituuden. Sama senttimäärä ei aina riitä, joskus Cair-vyö on oltava 5-10cm pidempi kokolapun mukaan. Meillä tosin koko oli nyt sama kuin tavallisessakin eli 75cm.

   Ihan kaikille Cair ei sovi, koska se keskilaatta on oikeasti aika iso. Joillain se voi olla "vinossa" eli painaa jommasta kummasta reunasta, jos pollen maha voimakkaasti nousee tai laskee vyön kohdalta. Kokeilemallahan se tosiaan selviää kuitenkin.

   Poista
 3. Osta Citymarketista 400g iso purkki alle 7,- Noilla vaan rahastetaan jossa hevosen kuva päällä :) Ja se rkl per pv.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää käydä ensi kerralla siellä, viime shoppailukiekalla Citymarket ei osunut reitille. :)

   Poista