keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Prestige sen olla pitää, terkuin Salama


Satula-auto vieraili tänään. Jos viime kerralla sovitettavaksi löytyi kaksi yleissatulaa, niin koulusatuloita löytyi tähän selkään sovitettavaksi jopa kolme. Salaman selässä vieraili nimittäin neljä satulaa: 
  • Passier ABS MW / 17": Liian kapea, mutta malliltaan tosi kiva, antoi lavoille hyvin tilaa
  • Amerigo yleis- ja koulusatula, en muista malleja ja kokoja, mutta aivan liian kapeita
  • Prestige D1 Iceland 17" vakioleveys: Lähti levitettäväksi, voisi toimia ratsainkin
Kyseisestä satulasta kerrotaan täällä mm. seuraavaa: "Vertaansa vailla oleva huippusatula lapavapautta tarvitsevalle hevoselle. Muotoilunsa vuoksi lapavapaus mahdollista myös erittäin leveille hevosille. Käy isosäkäiselle, isolapaiselle ja massavalle hevoselle. Toppausten muotoilu mahdollistaa lavan liikkumisen osin satulan siiven alle vastuksetta."

Eli kuulostaa aikalailla siltä, mitä meilläkin on haussa. Tämän satulan kanssa käytetään erillistä trapezium padia, lisäksi Salaman tapauksessa satulavyö on valittava tarkoin. Salamasta otettiin myös tuoreet mitat (en uskaltanut kysyä senttejä ;) ja satula muokataan tarpeeksi leveäksi. Saan sen takaisin kokeiluun ensi viikolla, joten ensimmäisiä maistiaisia luvassa toivon mukaan heti alkuviikosta.

Pian näistä puolen tunnin kävelysessioista saa todellakin nauttia, jos tuo tuplasti itse hevosen arvoinen penkki meille tulee. Sit oltais niinku oman elämämme happy atleetteja.

6 kommenttia:

  1. Meillä normaali D1 ja on kyllä hyvä penkki. Hevonen liikkuu sillä mielellään ja käy monenlaiseen selkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystävälläni on myös kerrottavana pelkkiä kehusanoja tästä. :) Odotan mielenkiinnolla, että päästään testaamaan tätä!

      Poista
  2. Aika hyvin linjassa menee nämä, meillekin vähän suositeltiin tuota D1:stä sitten kun koulusatulalle tulee tarvetta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuntuu sopivan monelle! Vaikka taitaa siitä pari eri versiota ollakin... Tuo Passierkaan ei ollut hullumpi, vaikka jäikin metrin liian kapeaksi. Siinä oli hyvä muotoilu lavoille. Se on suunniteltu hevosille, joilla satulat valuu eteen.

      Poista
  3. Mulla on juuri tuo Prestigen D1 Iceland, ja olen ollut tyytyväinen. Sillä hinnalla toki saakin olla ;) Satula antaa tosi hyvän liikkumavapauden lavalle ja on itselle tosi hyvä istua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, enää ei auta syyttää satulaa, jos homma ei pelitä, sikäli siis jos tuo sopivaksi osoittautuu... ;)

      Poista