torstai 12. maaliskuuta 2015

Mysteeriponi


Lienee pikkuhiljaa aika paljastaa, mitä luvassa on ja mistä kaikki sai alkunsa. Sunnuntaina tämä ponivahvistus liittyy joukkoomme!

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, on toisen shettiksen hankinta ollut haaveissa pitkään. Nyt kun Salaman tilanne on todella epävarma ja tulevaisuus suuri kysymysmerkki, tuli ponin hankinta omalla tavallaan ajankohtaiseksi - vähän niin kuin varmuuden vuoksi.

Samppa 1vrk ikäisenä keväällä 2013.
Kuva: Seija Nurmi
Kyselin Duken kasvattajalta tulevia varsoja, ne kun ihan pian taas näkevät päivänvalon. Sitten tuli puheeksi "Samppa Linna" eli Canna's Fonzie, jonka muistinkin aiemmilta vuosilta. Olin nähnyt sen pikkuvarsana ja 1-vuotiaana viime keväänä. Se oli jäänyt mieleen eläväisen, uteliaan ja hyvän luonteensa vuoksi. Varsinaisesti myynnissä se ei kuitenkaan ole ollut.

21.4.2014 Samppa oikealla.
21.4.2014
21.4.2014
Sitten päätettiin parin päivän pohdinnan jälkeen, että Samppa saa ensin tulla tänne kokeilemaan, miten yhteiselo kahden muun välkyn kanssa onnistuu. 

Samppa on siis syntynyt 2013 ja ehtinyt mm. osallistumaan eliittinäyttelyyn ollen siellä luokkansa paras. Lisäksi se on saanut I- ja II-palkinnot rotunäyttelyistä, ollen kerran myös luokkavoittaja sekä paras varsa. Se on myös ajo-opetettu eli ihan nollista ei tätä lystiä tarvitse tällä kertaa aloittaa. Ajatuksena on, että se saa pysyä oripoikana, kunnes ehkä toisin sanotaan. 

Ja jos kaikki sujuu hyvin, on tavoitteena joskus hamassa tulevaisuudessa koittaa Dukea ja Samppaa parivaljakkoon. Käyttö ja näyttö lienevät Sampankin tavoitteet, Duken keskittyessä ehkä tulevaisuudessa enemmän käyttöluokkiin. 

16 kommenttia:

  1. Voi miten hieno poni! Onnea!! :)
    Jännityksellä jään odottamaan mitä tuleman pitää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuin myös! Ekat päivät tai viikot voivat olla aika rallia... Tietty nyt kun sanon näin, niin kaverit varmaan seisoo päivät pitkät paikallaan tarhan nurkassa. :D

      Poista
  2. Tummien karvakasojen lauma kasvaa! Ihana karvaturrikka, tästähän tulisi vaikka mitä mukavaa blogitarinaa näyttelyistä ja sunmuista kissanristiäisistä mihin pääsette osallistumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesälle on ainakin kolme näyttelyä jo päätetty, jee! :)

      Poista
  3. Oi tumma orhi! :) Toivottavasti se sopeutuu teidän laumaan hyvin. Duke saa tosiaan vertaisensa painikaverin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei värillä väliä, kunhan on musta... Tai kimo. ;) Duke on varmasti innoissaan, vaikka ei Salamassakaan muuta vikaa ole kuin se, ettei se saa painia nyt.

      Poista
  4. Vau, onnea! Onko tuossa alimmassa kuvassa tosiaan 2-vuotias poni? Näyttää ihan aikuiselta, jopa paremmalta kuin monet aikuiset! Hieno poika teille tulossa :)

    Meillä on sitten melkein samanlaiset kokoonpanot hevosia blogeissa, sulla vaan yks ylimääräinen joukossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, molempien kokoonpanojen ikäkaarti on kohta melkein identtinen... :)

      Samppa on hienossa kunnossa nyt, lihaksikas ja hyvin kehittynyt, toivottavasti ei näytä kesällä ihan suohirviöltä sitten, kun pitäisi kehään mennä.

      Poista
  5. Komea poni on, ei näytä yhtään pari vuotiaalta! Onnea uudesta tulokkaasta! :)

    VastaaPoista
  6. Vautsi onnea!! Hieno on poni (olen kuvissa ihaillut) ja toivottavasti sopeutuu laumaan :)

    VastaaPoista
  7. Voi miten ihana tulokas! :) Onnea ja toivottavasti sopeutuminen menee hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahvaluinen kaveri tämä. :) Sitä hyvää sopeutumista toivotaan täälläkin. Duke on varmaan aika kyykytettävissä, mutta Salamasta en voi sanoa samaa. No, katsotaan.

      Poista