keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Hiekkalaatikon päivä


SD-teamin hiekkalaatikko on toisinaan monikäyttöinen. Mitä kaikkea siellä voidaan yhtenä päivänä leikkiä?


No tietty vaikka ja mitä. Tapahtuipa siellä sellainenkin ihme ensimmäistä kertaa koskaan, että "neloset" olivat kentällä samaan aikaan ratsain. Harvinaista! Allekirjoittanut katseli tätä ihmettä baden badenista käsin.


Salamakin pääsi satulan alle viikon paussin jälkeen. Nuorilla se tauko - pidempi tai lyhyempi - vain tekee hyvää, se on fakta. Niin nytkin.


Salama oli harvinaisen vastaanottavainen tänään. Rento ja reipas. Toisin sanoen sen näköinen, että meinasin haljeta ylpeydestä, kun ajattelin tuon ihan todella olevan minun ikioma hevoseni. 

Sen tavoite tänään oli vain kävellä. Siinä sivussa tuli tehtyä pientä porkkanajumppaa: Vähän käänneltiin kaulaa molemmille puolelle, tehtiin pari väistöaskelta ja peruutuksia. Nämä kaikki lavan lihasrevähdyksen vuoksi. Tuollainenhan paranee kyllä itsekseenkin, mutta jotta lihas pysyy notkeana jatkossakin, on sitä hyvä hiukan jumpata.




Baden badenista sain flunssan pahoinpitelemän heleän ääneni kantamaan sen verran, että sain huudeltua Salaman käyttöohjeita Annille. Oli eka kerta, kun joku muu kokeili "temppuja" sen kanssa. Oli hauskaa huomata, että ne toimivat Anninkin kanssa! Tähän asti kun on tyydytty siihen, että Salama kantaa ratsastajaa rentona ja kuuliaisena, mutta suorana. Perusjuttuja, mutta eivät kaikille niin simppeleitä. Tässä kun on ollut vähän kaikenlaista ja Salamasankari on ollut kovin herkillä viime aikoina erinäisten juttujensa takia.

Olen opettanut Salaman peruuttamaan niin, ettei ohjista pidä vetää ollenkaan. Vain nyrkit kiinni ja istunnalla ajatellaan vähän taakse. Jos se ei riitä, voi kättä vähän nostaa. Nyt pelkkä ajatus riitti ja Salama peruutti useamman askeleen nätisti ja sujuvasti.

Väistöt ovat sille vielä tosi vaikeita ja jos siltä vaatii liikaa, menee ruunalla sormi suuhun ja suuri kysymysmerkki nousee pään päälle. Siksi toistaiseksi yksi tai kaksi askelta riittää sille. Näitä on tehty niin, että väistöä on pyydetty todella loivasti kohti uraa, etupää johtaen ja lähinnä painoavuilla. Pari nättiä askelta sieltä löytyi tänäänkin, jee!


Myös Duke pääsi hommiin. Sari, vanha tuttumme, kävi koeratsastamassa sen. Sen lisäksi Duke sai aloittaa vastuullisen homman, nimittäin sai selkäänsä ensi kertaa kalliin lastin - kummipoikani 1v 5kk ratsasti sillä kaksi kierrosta. Duke toimi kuten kunnon ponin kuuluukin, asteli varmoin askelin eteenpäin sinne minne pyydettiin. 


Jotta tiimimme uusin vahvistus ei pääsisi unohtumaan, otettiin tukkajumala-Sampastakin pari kuvaa. 

Tässä poseeraa siis Samppa Linna, ikää 1v 10kk:



Lopuksi tärkein: Ny rillataan!

Linkki videoon

2 kommenttia:

  1. Ihanan hyvänmielen video, ei voi muuta kuin hymyillä kun katsoo ponien telmuamista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään joka aamuinen traditio tuo ponien pikkuinen matsi... Sama meno jatkui tänäänkin - ponille mahalääkkeet, pari heinänkortta suuhun ja menoksi. :D Yhtäkään tarkkaa valokuvaa tuosta kaksikosta en ole painimassa saanut, vauhti on ihan tajuton. Salama ottaa asiat onneksi iisisti ja katselee sivusta syöden. ;)

      Poista