sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Oivallus

Yritin jälleen kovin kertoa, muttet sinä tyhmä ihminen taaskaan heti tajunnut.
T. Salama
Tätä kirjoittaessa nyt oikein harmittaa, miten murhanhimo minun ja Salaman välillä on käynyt päivä päivältä suuremmaksi ja molemminpuoliseksi. Tänään sitten tapahtui Suuri Oivallus.

Salama oli itseasiassa tänään tosi rento ja kiva ratsastaa. Lopetettiinkin tosi nopeasti ja onneksi niin, kun tihkusateen kasteleman selän alta paljastuikin epämieluisa yllätys:

Kuva otettu ratsastuksen jälkeen.
Oho. En minä tätä satulaa tähän kohtaan laittanut... Sehän mokoma valuu reippaasti lavoille, joten ei todellakaan tarvitse ihmetellä kipeitä lapoja tai ihmeellistä sinkoilukäytöstä ratsastaessa. Hierojan käydessä kävi ilmi, että oikean puolen lapa on erityisen jumissa ja oikea kierroshan on Salamalle tosi vaikea jo valmiiksi - siinä kierroksessa erityisesti on tapahtunut monenlaisia rodeoloikkia.

Ruuna lienee ollut tosi tuskastunut, kun on ollut sekä maastakäsin että ratsain vähän vaikea nyt parina viime viikkona. Eikä ihme, minäkin olisin, jos reppu hyppäisi melkein niskaan ja siinä pitäisi sitten tepastella vielä kipeän jalankin kanssa huonolla tasapainolla ja muutenkin omalaatuisella asenteella varustettuna. Onneksi omat kikkakolmoseni Salamasankarin kesyttämiseksi tepsivät tänään ja taluttelinkin sen loppuun ilman satulaa pihassa. Hetken päästä se todellakin rentoutui ja meillä oli pitkästä aikaa jopa mukavaa. Ihan kuin sekin olisi huokaissut syvään ja todennut, että vihdoinkin sinä tyhmä tajusit.

Olen niin vihainen itselleni. Jahka tästä lepyn, alkaa koulusatulan metsästys, jos tälle yksilölle ei mitään enää voi tehdä. Itse satulahan istuu selkään ihan hyvin, mutta ei vaan pysy paikoillaan. Koulupenkin löytäminen lienee tähän selkään edes aavistuksen helpompi haaste...


Ideoita tähän selkään sopivista (koulu)satuloista saa ehdottaa! Leveys extrawide (nykyinen Prestige 36-37), säkää jonkin verran, selkä kaareva ja pyöreä, mutta lyhyt. Lavat isot. 

14 kommenttia:

  1. Meillä oli melko tismalleen samanlaisessa selässä (Elmolla) Prestige Hippos Appaloossa -koulusatula, 37/16", se oli aivan mahtava satula. Ikivanha, mutta edelleen kun uusi ja sopi siihen ongelmaselkään, kun nakutettu. Myöhemmin myin sen ja sain siit saman verran, kun ostohetkellä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin juu, tämä Salaman nykyinen on Prestige GP2 yleissatula, 17" / 36-37. Ihana istua, mutta nyt kävi ilmi tuo ihana valumisongelma... :( Jotain samansuuntaista penkkiä varmaan täytyy joka tapauksessa lähteä hakemaan.

      Poista
  2. Amille tilattiin vihdoin Prestige D1 Zeron tyyppinen satula (puolet halvempi), siinä erikoismuotoilu eessä isoille lavoille, lyhyet, takaa nousevat paneelit, levee selkärangantila eestä taakse. Toi etuosan muotoilu teki sen, että tää oli eka satula joka oli normilevee ja silti istu eestä. Kaikki muut kun on olleet leveitä tai extraleveitä... Vielä kun saataiskin se joskus... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkäs merkkinen tuollainen on? Ja mistä niitä saa? :D

      Poista
    2. Niin! Mikä satula! Kerro heti!!! :D

      Poista
    3. Mulla on kans sellainen tutina, et joku D1 Zero on mun tuurilla se paras...

      Poista
  3. One word; laihis. Alkaa satulat istua kun karistatte 150kg.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos yhtään lohduttaa, niin tuo satula on sovitettu sopivaksi silloin, kun Salami oli todellakin laiha. ;) Ei ole mikään satulansovittajan unelma tuo selkä.

      Laihdutushomma on oikein hyvällä mallilla jo. Se vaan ei tapahdu yhdessä yössä.

      Poista
  4. En lähtisi vaihtamaan penkkiä ennen kuin maha pienenee. Tai jos rahassa riittää niin ostaisin pullerosesonki penkin ja pitäisin tuon jemmassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli vaan sellainen fiilis, että tämä on saattanut painaa lapoja jo pidempään... Mene ja tiedä, mutta katsotaan mitä meidän luottosatulatyyppi ja fysioterapeutti sanoo. Nyt en joka tapauksessa heppaa ennen niitä satuloi. :)

      Poista
  5. Hmm, onkos tuo teidän Prestige vielä vuokralla vai omana? ;) meillä samoja projekteja, Kiefferi oli käynyt kapeaksi. Nyt katsotaan saisiko siitä vielä leventämällä sopivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vielä vuokralla juu, en tässä kohtaa edes harkitse omaa... :)

      Poista
    2. Heh, pitäisiköhän mun kärkkyä sitä ko.liikkeestä jos palautuu teiltä ;)

      Hyvin samoja pohdintoja täälläkin. Nyt Kiefferi on ollut sen melkein puoli vuotta ja se on sen verran edukkaassa hintaluokassa että "kannattaisi" ostaa omaksi jos siitä saa pidemmän päälle käyttökelpoisen.
      Kalliimmissa satuloissa ostamisen houkutus ei ole niin iso, kun loppusumma on jäätävä muutaman kuukauden vuokrauksenkin jälkeen.. ;)

      Poista
    3. Nyt on satuloita testattu ja yks hyvä lähti levitettäväksi. :D Siitä postailen kohta puoliin... :) Tuo Prestige katsottiin ja eihän se enää istu sitten yhtään.. Eli luultavasti palautuu, kun sopiva satula saadaan tilalle.

      Poista