tiistai 3. maaliskuuta 2015

Pieni hetki ylellisyyttä

Baana on pian kokonaan sula!
Yhden ihan tavallisen tiistain huippuhetki: Alla on rakas suomenhevosesi, joka toimii poikkeuksellisesti pelkällä ajatuksella. Ei vastustele, ei jumittele, vaan on rento ja vastaanottavainen. Taipuu, kääntyy ja kulkee niin kuin ratsun kuuluukin. Ja tämä kaikki ilman satulaa! Itseasiassa Salamalla on tosi kiva mennä ilman satulaa, mutta ei siellä kyllä hullukaan pysy, jos ruuna päättää ottaa lähdöt. Kun tulin tänään ihan tarkoituksella alas selästä, en voinut uskoa kokemaani. Oliko tämä Salama? Se sama katapultti viime viikolta?

Satulan vaihto-operaatio on tiukasti laitettu käytäntöön. Ensimmäinen askel sen suhteen otetaan jo huomenna, kun saadaan satula-auto paikalle. Tämän hevosen hypyt on hypätty, joten haussa on hyvä koulusatula. Kelpaa sitten kävellä ympäri tiluksia kunnon dressage-lookissa. Jos sopivia kokelaita löytyy, näytetään parhaat palat fysioterapeutillekin parin viikon päästä. Fysioterapeutti on sama, jonka satulaluennolla oltiin Salaman kanssa viime elokuussa.

Tiedän, olin aika super.
Siitä hyvästä päiväheinäannos eteen ja jääpalat jalkoihin. 
Tällaisina päivinä se vankkumaton, jopa naiivi optimismi jälleen herää henkiin. Lisää näitä hetkiä, kiitos.

PS. Huomaako kukaan pientä varustemuutosta? ;)

8 kommenttia:

  1. Enkkusuitset päässä Micklemien sijasta? En tiedä oliko tämä tuo varustemuutos mutta jotain erilaista suitsivarustuksessa on tapahtunut - tai ainakin siltä tuntuu että jotain on muuttunut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se! Salamalle turparemmi on ykshailee, yhtälailla suupieliä tai korvia kutittaa. Nyt mennään taas tällä varustuksella, alaturpista tämä ei oikeastaan tarvitse, ellei jotain vauhdikkaampia maastoja lasketa. Sellaisia ei ole suunnitelmissa. :D

      Poista
  2. Eri suitset!
    Heheh, nuo hevoset sitten osaa. Ensin kenkkuillaan niin ettei paremmasta väliä, ja sitten pyyhitään pöytä olemalla todellisia enkeleitä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein bongattu. ;)

      Heppa ymmärsi kai etunsa tai sai viestinsä läpi, mene ja tiedä. ;) Mutta tuollainen rento ja reipas Salama on tosi kiva, liian hyvää ollakseen totta!

      Poista
  3. Ohjat on väärinpäin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ovat hakaskiinnityksillä, joten kivemmat noin päin. Kai niitä voisi toisinpäinkin käyttää, itse olen tykästynyt noihin noin.

      Poista
    2. Hei täällä käytetään samanlaisella kiinnityksellä olevia ohjia myös noin päin, niinhän ne kuuluu olla ;D

      Poista
    3. Noissa yksilöissä nurja puoli on noin päin (piti ihan tarkistaa!), mutta varmaan jossain toisissa se voikin olla toisinpäin. :D

      Poista