lauantai 14. maaliskuuta 2015

Jälleen jännän äärellä


Kulunut talvi on pitänyt sisällään pitkäjänteistä työtä. On valutettu kyyneliä, verta ja hikeä, kahlattu epäuskoisuuden meressä ja nähty pieniä valopilkkuja siitä, mitä elämä voisikaan olla. On kylmätty jalkoja, yritetty pysyä nahoissaan, pyritty kävelemään, toivottu parasta ja varauduttu pahimpaan. On otettu riskejä, etsitty parempia tapoja toimia.

Tammikuinen hankkarikontrolli latisti mieltä rankemman kerran: Hankositeen sisähaaran vamma oli kyllä parantunut hieman, muttei niin paljoa kuin olisi ehkä toivottu tai oletettu.

Pojat perillä kohteessa.
Tänään oli jännittävä päivä, jota odotin suorastaan kauhunsekaisin tuntein. Onko ruuna haudattava pellonreunaan vai onko meillä vielä toivoa? Meidät vastaanotti tänään eläinlääkäri sekä fysioterapeutti.

Kasvupyrähdys meneillään.
Pieni urhea hevoseni käyttäytyi tänään yllättävän hyvin, mitä nyt nahkapuku petti totaalisesti, kun viiden kuukauden tauon jälkeen se sai luvan kanssa ravata! Ja totta tosiaan, käytös liinan päässä oli tänään aika huonoa, mutta mitä pienistä, ruuna liikkui puhtaasti! Yllättävää tai ei, mutta huonoin jalka ei todellakaan ollut oikea etujalka vaan vanha tuttu eli oikea takajalka.

Molemmat oikean puolen jalat sekä lapa ultrattiin. Pitkät minuutit tuntuivat tunneilta, kun eläinlääkäri katsoi tarkkaan jokaisen kohdan läpi.


Pieni videopätkä juoksutuksesta: 

Linkki videoon

Oikean etujalan hankositeen sisähaara oli parantunut todella hyvin. Ihan ilman muttaa tämä tosin ei mennyt: Jännetupit ovat tulehtuneet ja siksi jalassa on turvotusta. Mitään uutta vammaa jalasta ei kuitenkaan löytynyt. Turvotus laski myös selvästi juoksutuksen myötä. Ruuna saa nyt 10 vrk kipulääkekuurin, jonka jälkeen se saa aloittaa varovaisesti ravailun. Jee!

Oikea takajalka oli niin terve kuin se vain voi olla. Onneksi. Itseasiassa ultrassa jalka oli kauttaaltaan hyvinkin siisti, parempi kuin koskaan ennen.

Salaman lihaksisto katsottiin myös läpi. Kireyksiä oli siellä täällä. Päivän huonoin uutinen lienee se, että sillä on oikeassa lavassa pieni revähdys. Nyt kun karvat ajeltiin ja kohtaa tutkittiin tarkemmin, näkyy tuo vamma ihan paljaalla silmälläkin ja moni ihmetystä aiheuttanut asia selittynee tällä. Fysioterapeutilta saimme yksilölliset ja näppärät jumppa- sekä hierontaohjeet revähdyksen hoitoon kipulääkekuurin rinnalle.

Nyt vain toivotaan, että toipuminen jatkuu samalla hyvällä tahdilla.

PS. Duke oli tietty mukana. Väliajalla tehtiin sen kanssa pieni näyttelytreeni. ;)




22 kommenttia:

  1. Jes! Hienoa! :) Kyllä se siitä vielä iloksi muuttuu! Täälläkin puolella näyttöä on vähän kokemusta lievästä kinttuvammasta (ei ole oma hevonen), mutta se nyt ei olekaan mikään ihme, kun huomioi, millainen tämä talvi oikein on ollut. Kamalan liukasta kokoajan! Ensi viikolla kontrolli, toivottavasti tulee hyviä uutisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti. Ainakin aurinko paistaa taas hetken. :)

      Mennyt talvi on ollut vähän synkkä monin tavoin, mutta onneksi kevät ja kesä tulee taas. Tsemppiä teillekin!

      Poista
  2. Ihanaa, että saitte hyviä uutisia!

    VastaaPoista
  3. Hyvä että saitte hyviä uutisia! :)

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla hyviä uutisia! Sieltä se Salama ponnistaa ja sun sitkeys palkitaan! :)

    VastaaPoista
  5. Hienoja uutisia. Näin kevään korvilla on kiva, että pääsette liikkumaan enemmän. Toivottavasti Salama pitää edelleen yllätyksistä ja huumorista kiinni ja jakaa lukijoilla sattumuksiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Ehkä uskalletaan viimein lähteä oikein maastoonkin, kunhan routakuopat ja tiet paranevat. Meillä siis käytössä metsätie, jonka alku on tosi liukas (savinen) ja tyhmiä riskejä en ota nyt. SIksi on pysytty kotipihassa nyt pitkään.

      Salama pysyy remmissä vielä pitkään. Ainakin toivon ja uskon niin. :)

      Poista
    2. Huh,onneksi sait hyviä uutisia klinikalta! Voisiko jopa puhua työvoitosta?! Toivotaan että tilanne pysyy samana tai korkeintaan muuttuu paremmaksi.

      Poista
    3. Varovaisesti voisi niinkin sanoa... :D Nyt kävellään loppukuu ja sitten huhtikuun alusta ekat luvalliset raviaskeleet.. Jännää! Eilen kun ruuna sai juosta koko kuntonsa edestä (sitä ei paljoa ollut..) maneesissa liinan päässä, lähti turvotukset eikä mokomia ollut edes aamulla jaloissa, ihmeellistä. Toivottavasti sama aurinko pysyy yllä jatkossakin. Ihan ongelmaton tämä polku tämän hevosen kanssa ei ole ja näillä vaivoilla saa todellakin pitää kielen keskellä suuta...

      Poista
  6. Onko jossain vaiheessa tulossa blogikirppis? :) Hienoa, et tuli hyviä uutisia klinikalta! :) Kyllä se aurinko joskus paistaa risukasaankin! Olet tehnyt hienoa työtä Salaman kanssa! Tsempit jatkoonkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan, saattaa jossain kohtaa tullakin. Nyt tiedossa kuitenkin yksi kirppis tässä lähelläkin, joten jos sieltä jotain jää, pitää päivitellä ne tänne. :)

      Kiitos kommentistasi! :)

      Poista
  7. Jee, kiva lukea hyviä uutisia! :) Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista