tiistai 3. maaliskuuta 2015

Ponityttö forever

Kuvan poni ei tavallaan liity tapaukseen.
En ennen oikein pitänyt shettiksistä: Niin pieniä, karvaisia ja kurittomia. Ensikosketus sellaiseen tapahtui vasta joskus kouluikäisenä, kun allekirjoittanut kohtasi ekan shettiksen lähietäisyydeltä koskaan. Ratsastusuransa kun tämä oli aloittanut suoraan isoilla poneilla melkein heti, kun oli oppinut kävelemään. Se ekana tavattu shettis oli jo vanha, viisas sekä pahuksen ilkeä, joten kohtaaminen ei jäänyt erityisen lämpimänä muistona mieleen.

Kului vuosia ja Duke asteli elämäämme. Itse asiassa tästä tulee tällä viikolla kuluneeksi tasan kolme vuotta! Nuoren ponin viisaus, äly ja palvelualttius tekivät välittömästi lähtemättömän vaikutuksen. Koko on ollut vain numeroita, ponin asenne kaikkeen taasen mittaamattoman hyvä. 

Kuvan poni liittyy tapaukseen.
Nyt kolme vuotta myöhemmin aion toteuttaa unelmani, joka on kypsynyt mielessä jo Duken hankinnasta lähtien. Minusta saattaa pian tulla kahden shettiksen ja yhden suomenhevosen omistaja. Jännittävää! Ainakin yksi tätä lukeva saattaa todeta, että vihdoinkin! ;)

20 kommenttia:

  1. Allekirjoitan niin kaiken mitä sanoit. Omat ensikosketukset shettiksiin tapahtuivat ratsastuskoulussa. Pulleat, temppuilevat shettikset jäivät mieleen lähinnä ärsyttävinä karkailijoina. Kunnes sain oman shettikseni ja mikä upea otus siitä kuoriutuikin! Shettis aikuisen käsittelyssä on oikea ihmisen mieli, aina niin kiltti ja lempeä vaikkakin varusteltu ripauksella sähäkkyyttä ja uskomatonta kiihdytysvoimaa. Ehdottomasti tulen hankkimaan itsekin toisen, Pancho tahtoo tyttöystävän ;) Jään innolla odottamaan millainen uusi upea poni teille tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olisi jokunen vuosi uskonut, että hullaannun tällaisista pienistä poneista ihan täysin. :D Salama on silti number one, mutta elämän realiteetit on toisinaan otettava huomioon. Siksi pitää koittaa tätäkin. ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitti! Katsotaan esin, miten pikkupoika sopeutuu tänne ruunien joukkoon. :)

      Poista
  3. Itsekkin olen lämmennyt shetuille vasta vanhemmalla iällä, siis siinä mielessä että voisin tuollaisen hurmurin hommata itsellenikin :) Aivan ihana seurailla näiden kuulumisia, ehkä joskus kun oma talli voi tuollaisen ajokaverin ja maskotin hommata. Onnittelut mahdollisesta uudesta ponysta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ponit ovat parhaita <3 Toivottavasti myös terveitä... :D

      Poista
  4. Ouu jee, susta tulee ponitäti :D Ei vaan, hauska kuulla. Valjakkoa kahdella ponilla tulevaisuudessa? ;)

    VastaaPoista
  5. Ponit on parhautta! Eikä nitä voi olla liikaa <3

    VastaaPoista
  6. Ihanaa! Kaksi ponia oli minunkin haaveeni, mutta mies pisti hanttiin, pitää saada kunnon hevonen. 1,5 vuoden jälkeen miehen mieli on muuttunut ja nyt pitäisi saada toinen poni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih... ;) Poneissa on jotain suurta vetovoimaa, mitä ei tiedä ennen kuin sen kokee...

      Poista
  7. Voih miten ihanaa! Jännityksellä jään odottelemaan uutta tulokasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! :D Arvauksia tulevasta saa jättää! Onko musta vai ruskea, tyttö vai poika, ikä... ;)

      Poista
  8. Noniin, ja sitten parivaljakkokärryjä hommaamaan! ;) Onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, pitänee vähän perehtyä tuohon valjaspuoleen... ;) Ja kiesien mietintä on jo työn alla, ihan muuten vaan. ;)

      Poista
  9. Mistähän se muuten johtuu että poneja yksinkertaisesti vaan täytyy olla se parillinen luku ;) Salama parka, toivottavasti sillekin hankitaan oma salamakaveri jossain vaiheessa ... :)
    Onnittelut uudesta ponista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks kaks ponia ole yhtä kuin yksi Salamakamu? ;)

      Poista