perjantai 9. toukokuuta 2014

Vihreä paratiisi 2014


Ystäväni sanoja vähän lainaten - sisäinen aurinko ratkaisee. Eikä muuten ole ötököitä!

Olosuhteiden pakosta (pitkät yöunet, aikaisin alkava iltavuoro) oli pakko tehostaa tallihommille omistettua aikaa, joten aikaavievän narusyöttelyn sijasta Uljaat Mustat pääsivät ekan kerran ruohotarhaan - siis vihreään paratiisiin - tänä keväänä. Se ilme on aika mainio, kun ne tajuavat, että portti on oikeasti auki.

Mutakohta oli Salaman suosikki. Siinä oli kiva kieriäkin.
Salamakin alkaa olemaan jo elävien kirjoissa. Jäljistä päätellen kentällä on vedetty rallia jo entiseen malliin. Se saa kuitenkin huilata tämän viikon varmuuden vuoksi nyt ihan kokonaan. Sitten pitäisikin jo suunnitella sille vähän aktiviteettia: Ajattelin ratsastaa sillä muutaman kerran kentällä, jonka jälkeen lähdetään Annin kanssa maastoilemaan. Se saa työskennellä vähän intensiivisemmin tässä kuussa, jonka jälkeen se saa pienen laidunloman Duken kanssa. Ratsastusta, ohjasajoa, irtohypytystä - niistä on tämän hevosen kevät tehty.

Mitäs täältä löytyy...
PS. Täällä sataa.

4 kommenttia:

  1. Onpa ihania kuvia! Salamalla ja Dukella on kyllä hienot loimet! Minkä kokoisia loimia Duke käyttää? :)

    Minunkin pitäisi saada aikaiseksi tehtyä joku pieni sähkölangoilla aidattu alue noille hevosille, mutta kun en tiedä mahtuuko yhdeksän hevosta omalle pihanurmelle. :D Ja kun meidän suomenhevonen & shetlanninponi tulevat sähköaidoista ali ja yli, joten ne olisi ihan varmasti viiden minuutin jälkeen jo aidan toisella puolella...

    Tänä aamuna oli "ihana" yllätys, kun nämä kaksi oli tuhonnut tarhan aidat ja lähtenyt rallittelemaan pitkin kenttää ja syömään vihreää. :D Onneksi sentään pihapiirissä pysyneet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Dukella on loimia kokohaitarilta 95-115cm. Tuo Börjesin kitaraloimi on 105cm ja sopii kuin nakutettu Pikkumustalle. Salaman oma koko on vielä haussa, tuo HW:n 145cm oli muuten hyvä, mutta pyrstöstä jää ihan pari senttiä vajaaksi. Kokoa isompi olisi taas varmaan ollut mallia lainapeite...

      Meillä on tuo ruohotarha kätevä, kun on samaa lauta-aitaa, laitumet tehdään toki sitten pikatolpilla. Pihassa mulla on myös hevosille ollut oma pikkupläntti, mitä siirtelen pikatolpilla tarpeen mukaan. Tulee tallipihan nurtsi leikattu hevos- ja ponivoimin. :)

      Poista
    2. Anteeksi, tuli Sofian käyttäjällä! Muokkailen Sofian ulkoasua, kun hän pyysi, niin vahingossa tuli sillä! :D

      Mutta tosiaan onko pikatolpat siis sähkölanka-aitoja? Pysyykö Salama ja Duke niissä? Minulla kun on niin pieni kaistale ruohoa, että pitää varmaan naapurin ruohot mennä leikkaamaan!

      Poista
    3. Juu, olen aina laittanut sähkön kulkemaan myös niihin. Ja Duken takia myös alalangan. :D Salama varmaan pysyisi, vaikka lanka olisi maassa ja naputtaisi sähköä, mutta pelaan vähän varman päälle. Ilman valvontaa en jätä niitä pikkupläntille, kun aidat eivät ole ihan huippulaatua siirreltävyyden vuoksi.

      Poista