keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Takaisin satulaan

Lopuksi sai luvan kanssa käydä morjestamassa kaveria.
Salama sai eilen luvan ja kehoituksenkin liikkua kevyesti viikon ajan kävellen, ilman hikijumppaa. Siispä satula selkään ja kävelylle!

Vasta selkäännoustessa hoksasin, että ai niin, tää on edelleen 3vee, erittäin vähän ratsastettu ja lomaillut nyt viikon esitellen laitumella komeita rodeosarjoja aina mahdollisuuden saatuaan. No, kokeillaan nyt kuitenkin. Fiksua, kun on yksin kotona, en ole koskaan oppinut käyttämään turvaliiviä eikä puhelinkaan pysynyt liivin taskussa. Kentän porttikin jäi auki... Eli toisin sanoen: Ei näin.

Salama haluaisi pihalle.
Tulepas tänne, niin aloitetaan hommat.
Okei, sanoo Salama.
Mitäpä vielä. Leivänmuruset ovat oiva apu selkäännoustessa, varsinkin kun niitä tarjoilee molemmin puolin. Sitten liikkeelle - pientä jäkitystä portille päin, eikä pohjeapu heti meinannut mennä läpi, joten kevyt napautus lavalle raipalla. Se riitti ja ruuna oli läsnä, valmis tepsuttelemaan sinne minne kuski pyytää. Sitten tehtiin kuulkaas voltteja ja erilaisia kiemuroita eikä ruunalla ollut lainkaan kiire portille päin. Käynti pysyy yllä jo aika hyvin. Hieman se välillä hämmästyy, jos ratsastaja heilahtaa tavallista enemmän tai vastaavaa, mutta onneksi silloin se vain pysähtyy ja kysyy, onks kaikki ookoo siellä ylhäällä. 

Muutama askel tuli raviakin, kun Salama kekkasi, että pohje tarkoittaa oikeasti eteenpäin. Silloin se toki saa kehuja, koska reaktio oli oikea. Lopuksi käytiin kävelemässä pihan ympäri käynnissä - ekalla nurmikkokaistaleella oli kepakolle taas käyttöä, kun ruuna ei ollenkaan ymmärtänyt, että työt jatkuvat vielä. Terassilla roikkui jälleen pelottavia mattoja, mutta niiden ohi päästiin näppärästi leipälahjusten turvin: Jos pelottavaa objektia koskettaa turvalla, saa siitä leivän. Samalla idealla Salama oppi sietämään vettäkin aikoinaan, joten kyseinen tapa on jäänyt työkalupakkiin pysyvästi. ;)

On se mainio otus. Vaikka välillä jotkut asiat ovat vaikeita, on tämä ratsuhomma Salamalle kuin tehty. Viikonloppuna jatketaan kävelyharjoituksia valvovan silmän alla.

2 kommenttia: