tiistai 13. toukokuuta 2014

Ihanaa, ihanaa

On se vaan niin ihanaa, kun omalla hevosella saa ratsastaa. Tätä on odotettu.

Salama 3wee, leikkikoululainen, eka kerta ravia ilman taluttajaa:

Ready to go.
Hellurei. Ratsastuskuvista kiitos Annille!
Jos lähtisin tonne portille nyt...
(Et muuten lähde.)
Kivaa ravia.
Portille päin kuuliaisesti käynnissä. Muutama pysähdys muistutukseksi jarruista.
Pitkillä sivuilla ravia. Pikkuhiljaa ravi pysyy kaarteiden läpikin.
Siirtyminen raviin.
Ravia portille, sormet ristissä, ettei heppa ota lähtöjä. :D 
Hienosti sujui, korvat pysyivät kuulolla. 
Parin kerran jälkeen se ymmärtää pohjeavut jo hyvin. Ekaa kertaa otin myös raipan mukaan, kun jäkityskohtauksia portin kohdalle tuli useampi peräkkäin - silloin on parempi sanoa kerran isommin kuin käyttää pohjetta turhaan pitkään. Kepillä oli maaginen vaikutus ja homma luisti. Avainsanoja tällä hetkellä ovat kuuliaisuus, rentous, suoruus ja kuolaintuella pysyminen. Päinvastoin kuin useimmat, Salama painuu helposti kuolaimen taakse jännittyessään ja tällöin ohjaus on vähän vaikeaa, jos tulee joku sivuloikka tai pyrähdys eteen. Mallikkaasti tuo kuitenkin suorittaa ja on niin mainion näköinen, kun kehuja satelee. :)

Perusjuttuja harjoitellaan vielä parin kerran verran aitojen sisällä, sitten lähdetään maastoon taluttajan kera. Kun sekin sujuu muutaman kerran verran hyvin, pääsee Salkku kesälomalle. 

PS. Duke otti tänään ensimmäiset laukat ratsastajan kanssa! Dukemaiseen tapaan homma hoitui mallikkaasti ilman minkäänlaista draamaa, ellei hienoja laukanvaihtoja suoralla lasketa. Mainio poni!

15 kommenttia:

  1. Hitsi edistytte hienosti molempien ponimusten kanssa! Meillä tutkitaan vielä missä vika ja jos mitään kunnon syytä ei löydy niin Speedy saa siirtyä varhaiseläkkeelle. Taitaa olla vain liikaa kilometrejä jaloissa ja kropassa aktiiviseen treeniin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Edistyskäyrä on toistaiseksi ollut ilahduttavaan suuntaan nouseva. :)

      Voi, kunpa joku pätevä syy löytyisi Speedyn vaivaan! Inhottavia nuo mysteeriset. Sillai mun oma lv-tammanikin aikanaan meni, että kesti aikansa aktiivistakin käyttöä, mutta sitten monien sattumien summana tuli monenlaista vaivaa. Silläkin oli jo pitkä raviura takana ja paljon kilometrejä, joten ei sinänsä mikään yllätys.

      Poista
    2. Älä muuta, täälläkin on paljon kilometrejä takana. Mutta siitä voitkin lukea lisää sillä tein juuri uuden postauksen blogiin tästä asiasta.

      Poista
  2. Vautsi miten hienoja olette!

    VastaaPoista
  3. Tosi kivannäköistyä menoa! Upeita poikia molemmat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ai niin, Duke "hyppäsikin" tänään vähän, maapuomia ravissa. ;)

      Poista
  4. Siis täh, oletteko jo tuossa vaiheessa? :D Vautsi, Salama näyttää niin ratsulta! Toivottavasti "treenailut" jatkuu yhtä mukavissa merkeissä jatkossakin :)

    Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alle 10 kertaa sillä on ratsastettu.. :P Kiitos, me pyrimme pitämään saman fiiliksen jatkossakin. Ekoja rodeoloikkia odotellessa... ;)

      Poista
  5. Vau! Näyttää niin hienolta! Salama kulkee niin rentona ja tyytyväisenä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ratsuhomma tuntuu olevan sille hyvinkin mieluista, on tosi kiva tyyppi ratsain. :)

      Poista
  6. Jes, tätä juuri tarvitsin, kun synkistelin oman blogin kommenttien kanssa, Salkkumainen piristys päivään! Se on niin hieno, ylimmäinen ravikuva on makee ja voin vaan yrittää kuvitella, mitkä oli kuskin fiilikset selässä! Silloin "pienen varsan" omistajana ei oikeastaan vielä edes haaveillut siitä ratsastamisesta (ja lisättäköön tähän, että Vilma on edelleen niin vaiheessa, että ilman jalkaongelmiakin täällä vain haaveiltaisiin :D), nyt tuntuu, että olishan se aika mahtavaa, kiivetä sen oman varsulin kyytiin ja lähteä vaikka maastoilemaan. :D No, ehkä vielä joskus, siihen asti fiilistellään sinun ja Salkun kautta, mahtavan näköistä menoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle kuules! Aika wow tuo ravi olikin, kun sitä sai jo vähän ratsastaakin. Siis eteenpäin. :D

      Vielä se Vilmakin sieltä "nousee", odota vain! Jalkaongelmat näköjään ovat tietty vakio, joka seuraa viikosta toiseen mukana... Meillä vaihtui tänään vain jalka. Syvä huokaus.

      Poista