lauantai 28. marraskuuta 2015

Hyvinvoinnin tukena


Vuoden pimein aika. Talveksi sanovat. Lisäksi se on vähän ilmoja pidellyt. Tässä viisi hyvinvointivinkkiä tallinpitäjän ja hevosenomistajan arkeen: Just for you ja ihan ilmaiseksi.

1. Jalkahoito Tuhkimon tapaan

Pue jalkaasi villasukat ja crocsit ilman takaremmiä. Tepastele sopivan plutikon viereen, esim. hevosten tarhan portin pielessä on usein sopivan syvä ja märkä kohta. Ota reipas askel eteen, hävitä jalkine mutaan ja uppoudu seuraavalla askeleella nilkkaa myöden kuraan. Toista sama toisella jalalla.

Pitkävaikutteisemman hoidon saa aikaiseksi kumisaappaalla, jossa on jossakin kohdassa pienen pieni reikä.

2. Kirkasvalohoito

Jos et näe päivänvaloa muutamaan kuukauteen, köyhän miehen ratkaisu on otsalamppu. Siinä on valoa ihan kerrakseen ja valaistavaa kohdetta voi vaihdella tarpeen mukaan. Kiireisen ihmisen iloksi tämä kompakti hoito seuraa mukana ihan minne vain.

Tallipihan Kille. Siitä tulee ehkä jonain päivänä prinssi.
3. Shokkihoito

Jos harrastat kohdan kaksi kirkasvalohoitoa muun muuassa tallihommien tai hevosten maastoilun ajan, varaudu siihen, että pimeässä valokeilaan saattaa osua kaikenlaista. Esimerkiksi erilaisia silmäpareja: Petoja ja sen sellaisia nyt ainakin.

4. Turvenaamio

Turpeella on antibakteerinen vaikutus ja sehän on muutenkin vallan perinteinen raaka-aine kasvonaamiolle: Se parantaa ihon pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Jatkuvan sateen ja tuulen ansiosta turve tarttuu naamalle terhakkaasti ja sen tuomat hyödyt ovat suorastaan iloksi maksimaalisen ketutuksen torjunnassa. Muuten, jos kesäsade kaunistaa, niin miten on tämän jatkuvan talvivesisateen laita?

5. Härkätaistelut: Ihminen vs. kottikärryt

Tarhojen siivous on ihan okei, kunhan matkalle ei osu kohdan yksi juoksuhiekkahautoja. Jos osuu, ota se mukavasta treenistä ja puske entistä kovemmin eteenpäin. Mutta voisikohan kottikärryihin asentaa vaikkapa veneen perämoottorin?


Onneksi kesä tulee taas ensi vuonna. Ehkä.

8 kommenttia:

  1. Toi otsalamppu on kyllä ehdoton varuste joka talvi. Ilman ei pärjäisi. Ja kun sain isännältä kerranjoululahjaksi semmonen supertehokkaan lampun, ei himmeillä nää enää mitään nykyään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnon otsalamppu on huikean hyvä keksintö! :) Meilläkin pari sellaista ja enää ei mitään halpis-ledejä edes viitsi katsoa... Tosin, kun tuollaisen hyvän sen kantama on aika hyvä, niin jokunen peuran silmäpari on tullut bongattua valokeilaan... :D

      Poista
  2. Ai että nauratti :D Kyllä se kesä vielä tulee, pakkohan sen on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen ei enää montaa kuukautta ole... :D Ensin joulu ja sitten pitääkin laittaa kesäkalanteri / kesäaamukampa pystyyn... :D

      Poista
  3. Voih - samaistun näihin tunnelmiin ihan täysin, aiempien kuvioiden johdosta. Nyt tunnustan pääseväni vähän helpommalla kun hevonen asustelee maneesitallilla jonka miljöössä selviää yleensä ilman otsalamppua ;) No, ihan kohta on joulu ja siitähän on enää hetki juhannukseen, vai miten se nyt meni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On meilläkin pihavalot, sepelipiha ja hiekkatarha, mutta silti tämä ankeutusilma vähän lannistaa. Onneksi on sentään paljon iltavuoroja, nin näkee edes joskus päivänvaloa. :)

      Poista
    2. no tuo vuorotyö toivottavasti auttaa hieman! Näin 8-16- toimistoduunarille aika on varsin ankeaa, kun päivänvaloa näkee vain ikkunasta ja viikonloppuisin. Mutta ammatinvalintakysymyshän se on ;) olen monesti todennut että vuorotyö olisi kiva juttu juuri tämän pimeän ajan kannalta. Mutta puolensa ja puolensa, niinkuin joka asiassa :)

      Poista
    3. Jep! Molempia kokeilleena omalla kohdalla tämä sekava vuorotyörytmi vie kuitenkin pidemmällä tähtäimellä voiton. :) Välillä on tietty jäätävä kiire, mutta toisinaan taas vapaa-aikaa on sitten vastaavasti myös kivasti. :)

      Poista