lauantai 7. marraskuuta 2015

Pientä puuhastelua


Reino on kotiutunut kivasti ja nopeasti. Salaman kanssa ne ovat kuin majakka ja perävaunu, tosin en vielä tiedä kumpi on kumpi. :)

Aamuisin Reino pääsee ulos toisena. Hätä ystävän perään on vielä aika kova, mutta siitä huolimatta Reinonkin aamurutiineihin otetaan alusta alkaen kavioiden putsaus ennen ulosmenoa. Kaviot se nostaa sievästi, vaikka kiinnostus tarhassa hengaavaan Salamaan on melko suuri.

Sen verran hauskaa välikokoa Reiska on, että kokosin sille Salaman full-kokoisista päitsistä ja Duken 11,5cm kuolaimista ensihätään suitset. Otsapantaa päivitettiin vähän tummilla blingeillä ja kummasti vanhat suitset saivatkin siitä uutta loistoa. Kuolaimien ottoa suuhun "meidän tyyliin" harjoiteltiin ekaa kertaa myös ja Reino sai ideasta nopeasti kiinni. En vielä tiedä, millainen kuolain sille loppupeleissä olisi paras, mutta kokeilemallahan se sitten selviää.

Huolellisen harjauksen ja puunauksen jälkeen käytiin pienellä pihakävelyllä. Luottavaisesti ja ihmistä kunnioittaen Reino seuraa kiltisti perässä, vaikka pihan puskat tuntuivat alkuun vähän jänniltä. 

Myös yksi tulikoe oli vuorossa päivällä, kun menin ratsastamaan Salamalla kentälle. Reino ja Samppa pääsivät talliin siksi aikaa heinäkasojen ääreen. Reinoa vähän ahdisti Salaman lähtö, mutta kun se hoksasi, että näkee meidät ikkunasta, se rauhoittui hetken päästä. Tämä lievä läheisriippuvaisuus on siis yksi juttu, mihin pitää ajan kanssa satsata. Pieni pahe muuten niin mukavalle ponille. Vaikkei näitä saisi verrata, on Dukessa ja Reinossa pelottavan paljon yhteneväisyyksiä. Blogin pitkäaikaisimmat lukijat varmasti muistavat, ettei muuten lähes täydellinen Hänen Korkeutensakaan aina kaihtanut keinoja, jos kaverin luo oli päästävä.

Lähiviikkoina puetaan Reinollekin silat ylle ja lähdetään harjoittelemaan ohjasajoa "pihalla ja puutarhassa" eli mennään kentälle ja maastoon. Liikennettä se ei ole juurikaan nähnyt, mutta ajan kanssa tie tulee varmasti sillekin tutuksi. Tämä on sen tyyppinen poni, että kun sen huolellisesti ohjasajaa, on ensi keväänä satulaan nousu luultavasti helppoa. Tässä onkin kivasti aikaa tehdä pohjatöitä aiheen tiimoilta. On myös jännittävää ajatella, että Salamasta tulee aikanaan Reinon vetohevonen maastoretkille. Ihan heti en moista olisi uskonut sanovani! Tai jos rehellisiä ollaan, en olisi edes ajatellut moista vielä kesällä. Niin sitä kehitystä vain tapahtuu, kun antaa asioille vain ajan kanssa mahdollisuuden.

6 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Onpa salama valkoinen!! Millon saadaan väripostausta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Salaman pää on kohta kuin maalilla roiskittu. :) Kroppa muuten tummeni taas talveksi, mutta pää vaalenee vauhdilla nyt. Olen väripostauksen tehnyt peinteisesti keskellä talvea, pyrin siihen nytkin. ;)

      Poista
  2. Sievä kaveri tämä Reino :) Meille tuli kanssa Hellun seuraksi uusi ponikaveri. (kiitos kaverille, muuten olisi tamma jäänyt yksin) Lähemmäs parikymppinen shettisruuna. Vähän myöhään ruunattu, meinaa orinvinkeitä olla, mutta tosi kiltti ja tällähetkellä myös tosilihava. Tiukka dietti aloitettava ainakin ja kunnonkohotus.

    Suruun on vaan turha jäädä vellomaan, vaikken uskokkaan että kukaan tulee täyttämään Lulun paikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reinoon ollaan aika ihastuneita täällä(kin)! Sievä tyyppi kaikin puolin.

      Ja jos jotain hyvää, niin menevät samalla stressillä sitten kaikki muutokset... Itse pidin aikani vain kahta hevosta, mutta se oli kovin haavoittuvainen tila. Kolme hevosta antaa enempi pelivaraa, jos tulee yllätyksiä.

      Tsemppiä teille uuden ponin kanssa! :)

      Poista
  3. Uusi tulokas on varsin söpö, sopii ihanasti Salaman kanssa samaan söpöläissarjaan :-) Btw, vanhempani kävi ostamassa sulta esteitä, ne on varsin päheet! Kelpaa käyttää! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, melkein noloa myöntää, mutta Reino on toinen poni Sampan lisäksi, jonka valintaan käytettiin enempi järkeä kuin tunnetta... ;) Toistaiseksi vaikuttaa varsin järkevältä hankinnalta!

      Kiitos teille kaupoista! Meillä ei noille ollut käyttöä, joten parempi niiden oli päästä käyttöön. :)

      Poista