torstai 5. marraskuuta 2015

Tervetuloa Reino


Elämä jatkuu.

Kun yksi ovi painetaan vastahakoisesti kiinni, toinen avataan jännittävin miettein: Reino tuli taloon tänään.

Reino on 2-vuotias (s. 2013) connemararuuna. Sen sukuun ja näyttelytuloksiin voi tutustua tästä linkistä. Aika näyttää, millaisia velhonkykyjä tällä ponilla on.

Samppa kovistelemassa.
Näin Reinon laatuponikisassa Hämeenlinnassa ja totesin Raisallekin ääneen, miten tuo poni on todella samantyyppinen kuin meidän Duke. Tykästyin siihen siis kovasti ja se jäi mieleeni kummittelemaan. En tosin olisi ihan heti arvannut, että kyseinen poni seisoo parin kuukauden päästä minun tallissani!

Juuri nyt en pysty koko sydämestäni iloitsemaan Reinon tulosta, mutta ainakin ensituntuma "Reiskaan" on melkoisen positiivinen. Näin myös Salamalla, joka on ihan rakastunut siihen.

44 kommenttia:

  1. Voi miten kaunis hän on :) Ja ihanaa, että Salama on saanut uuden sydänystävän. Tuleeko Reinosta tarpeeksi iso, että voit sillä itse ratsastaa? Eihän kukaan Dukea voi korvata, mutta poni varmasti tahtoisi että elämä jatkuu yhtä iloisena teillä kuin ennenkin. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Duke olisi niin tykännyt Reinosta. Ne ovat niin samanlaisia. :)

      Aika näyttää, millaisen maalauksen Reino minun sieluuni maalaa. Jos vähän oheinen, lienee Reino ihan ok ratsunakin. :) Kauheasti Salamaa pienempi se ei ole.

      Poista
  2. Onnea uudesta hevosystävästä! :) Kaiken surunkin keskellä elämä jatkuu ja niin sen kuuluu mennäkin. Aika korjaa ja sitä rataa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dukea voin surra ja täytyykin, vaikka sen karsinassa olisikin uusi asukki. Duken varusteita en ole vielä siirtänyt mihinkään, siihen en vielä parkumatta kykene.

      Poista
    2. Älä välitä, minä katselin Taavin kuvia itkemättä ekaa kertaa noin kuukausi sitten.. Enkä vieläkään kykene katsomaan niitä pitkään tai miettimään asioita kuvien takana. Itku on taattu. Tavarat hävitin nopeasti pitkin maailmaa, koska en pystynyt katsomaan niitä enää. Se ottaa oman aikansa, kun menettää jotain erityistä ja tärkeää.

      Poista
    3. Näin tekee. Joidenkin hevosten kohdalla se luopumistyö on työlämpää ja suru raskaampaa. Jotenkin sitä toivoo, että jokainen pääsisi "saappaat jalassa" lähtemään, mutta että näin... Koko juttu tuli niin puskista, ettei sitä voi käsittää vielä mitenkään.

      Poista
    4. Mie oon sitä joskus miettinyt, että mikä olisi itselle helpompaa. Siis, että hevonen lähtee yllättäin vai se, että asian saisi valmistella rauhassa.
      Ihan täysin yllätyksenä lähteminen jättää sen shokin pahemmin pintaan, toisaalta silloin ei yleensä tarvitse jossitella, eikä etukäteen mietiskellä ja sitten odotella..

      Poista
    5. Molemmat kokeneena en siltikään suoraan sanoo sanoa, kumpi olisi paras. Riippuu myös niin yksilöstä: Vanhalle ja vaivaiselle se viimeinen matka oli palvelus, vaikka se riipaisi silloin eniten koskaan. Suolikierre kaikkien maha- ja mato-ongelmien jatkoksi oli vain piste i:n päälle, koko eläin oli kuin tikittävä aikapommi ilman ratkaisua, vaikka mitä tehtiin. Mutta sitten kun nuori ja elinvoimainen poni lähtee näin, ei siihen löydy sanoja tai ymmärrystä. Tuntuu todella pahalta, koska Duken piti olla se, joka meillä on vielä 30 vuoden päästäkin.

      Olen avoimesti kirjoittanut näistä nettiin, koska jos jostain kertoo jotain, se on joko kaikki tai ei mitään. Silti saa osakseen asiatonta kritiikkiä. Se ei tunnu kivalle, kun näiden karvakorvien eteen tekee tosi paljon. Onneksi täällä blogin puolella on paljon ihaniakin lukijoita ja kommentoijia. :)

      Poista
  3. Onnea uudesta ponikaverista! Onko tämä nyt omasi vai jollain muulla diilillä?

    VastaaPoista
  4. Onnea uudesta vahvistuksesta! Näin se tuntuu menevän, hevoselämä on ala- ja ylämäkiä hallitsemattomassa järjestyksessä.

    Reino varmasti ajan myötä täyttää Duken jättämää tyhjiötä, vaikka yhdenvertaiseksi ei muutukaan.

    Jotenkin ihan teidän näköinen hevonen!

    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hymähdin tuolle "meidän näköiselle" hevoselle :) Sitä tämä taitaa todella kyllä olla!

      Ja kiitos. Katsellaan miten arki lähtee rullaamaan nyt. :)

      Poista
  5. Aivan ihana! Juuri tuollaista hain pitkään, mutta Reino olisi ollut mulle auttamattomasti liian nuori, tässä iässä ei jaksa niin kauan odottaa, että pääsee ratsastamaan, enkä enää uskalla ottaa nuoren kanssa tulevia riskejäkään. Mutta sulle varmaati loistava vaihtoehto. Reinosta tulee varmaati superhieno. Ja ihanaa kun Salama tykkää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen niin ihastunut näihin nuoriin, etten enää muita hanki. ;)

      Salama on ihan hurmioitunut Reinosta, jäi sitä illalla tuijottelemaan ja tökkimään hartaasti. :D

      Poista
    2. Onneksi tykkäät nuorista, Vanhoiksi nuo ei näytä ehtivän. Nätti poni. Taas. Saisi kirous teidän tallin yltä jo poistua.

      Poista
  6. Onnittelut uudesta kavioliitosta, sopii hyvin täydentämään teidän tiimiä! Sitä paitsi oli kiva huomata, mistä poni on lähtöisin :)

    VastaaPoista
  7. Tervetuloo Reino! Nätti poni, ihana nimi ja sopii hyvin teidän värisuoraan ;) Uskon että teistä tulee vielä kaverit - ei hän Dukea korvaa mutta ei tarviikaan. Ilo ja suru kulkee monesti rinnakkain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reino on aika kaunis <3

      Elämä on tällaista, vähän niin kuin vuorostorataa. Joskus kelpaisi tasaisempi kyyti.

      Poista
  8. ihana Reiskanen ♡ tä oli kyllä laatareissa niiin kiva! tosi paljon samaa mitä Safissakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli. Ei se sijoitus mut poni laukkasi silti meidän sydämiin. :)

      Poista
    2. jep :) mahottoman kivan olonen nuorukainen!

      Poista
    3. Jospa Salamakin ammentaisi vähän rauhallisuutta siitä... ;)

      Poista
    4. toivossa on hyvä elää! :D

      Poista
  9. Kaikkea onnea tälle ponille ja teidän kavioliittoon!
    Niinkuin joku ylempänä sanoikin niin ihan porukkaan sopivan näköinen, ja eksoottinen väri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Reiska näyttää sopivan joukkoon paremmin kuin hyvin. :) Pelkäsin Salaman olevan värirasisti, mutta toisin kävi.

      Poista
  10. Tommosen mä vielä jonain päivänä joudun hankkimaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin vajaan vuorokauden kokemuksella: Suosittelen. :D Ainakin Reino on aika muru, rohkea ja sosiaalinen tyyppi, jolla tuntuu olevan pääkopassa kaikki palikat kohdillaan.

      Poista
  11. Onnittelut, Reino on kyllä kivan näköinen! Näin sen kesällä näyttelyssä Helsingissä kun oltiin Liisan kanssa poneja kuolaamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Reiska keräsikin sieltä kivan potin kotiin. :)

      Poista
  12. Ihana Reino 😊 onnea yhteiseen elämään ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nyt vain kohti uusia pettym...koitoksia! ;)

      Poista
  13. Onnea uudesta ponikaverista! Selasin just muutama päivä sitten Reiskan kasvattajan nettisivuja ihan huvikseen, ja ihailin kuinka kivannäköinen poni Reino on. Ja nyt se onkin sulla, hauska sattuma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, maailma on pieni! :D Ja kiitos, täällä ollaan aika ihastuneita tuohon Pollen väriseen nappisilmään... Siis muutkin kuin vain Salama. :D

      Poista
  14. Voi ihana Reino! Onnea paljon teille :) Connemara on minullekin yksi aivan lemppariroduista. Tälläistäkö siellä bloggari-iltamassa on diilailtu? ;) Ja Salama näyttää niin onnelliselta uudesta kaverista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli joskus vuokraponina connemararisteytys ja se oli ihan huikee peli. :)

      Päätös Reinon hankinnasta oli tehty itseasiassa jo ennen tuota iltaa, halusin vain hoitaa Duken polven kuntoon, ennen kuin siirrän sen "toipilaskotiin". No, nyt kävi näin, elämä kuljetti tällä kertaa näin.

      Salama on sydämenkuvat silmissään toljottanut Reinoa nyt tauotta, alistui jopa sille! :D

      Poista
  15. Onnittelut uudesta kavioliitosta, hienon näköinen poni ja hyvä rotukin vielä ;) Itsekin tosiaan touhuilen connistamman kanssa. Toivottavasti teillä nyt alkaisi myös asiat sujumaan eikä tulisi enempää takaiskuja :)

    breathingbymyself.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen kovin toiveikas, jospa connemarassa oli samassa paketissa kaikki shettisten ja suokkien parhaat ominaisuudet? ;)

      Poista