tiistai 15. huhtikuuta 2014

Melkein tokavika Salamapäivä jo

Ohjasajokuvista kiitos Sarille!
Päivä päivältä pidän tästä hevosesta aina enemmän ja enemmän.

Salama on ollut poissa nyt melkein kaksi kuukautta. Ensi viikolla se tulee kotiin. Missä mennään tällä hetkellä?


Minä olen oppinut käyttäytymään sen kanssa hieman johdonmukaisemmin. Tiedostan ongelmakohdat ja nyt niiden ratkaisuun ja korjaamiseen tulee käyttää vaivaa ja aikaa. Olen myös oppinut paloja uudesta työskentelymuodosta eli ohjasajosta. Se oli muuten tänään ensi kerran ihan hauskaa!

Salama on oppinut sietämään ihmisen virheitä. Ongelma ennen "käytöskoulua" oli se, että se veti kauheat kilarit kaikesta, jos tein jotain väärin. Ristiriitaisiin apuihin se vastasi aina isosti sanomalla, ettei ymmärrä. Nyt se kohteliaasti ensin kysyy, olenko tosissani, jos (vahingossa) annan sille ristiriitaisia apuja esim. juoksuttaessa. Entisen päättömän rodeoshow'n sijaan se pysähtyy ja katsoo päin yhtenä kysymysmerkkinä. Toki se on edelleen nuori ja virkeä tyyppi, mutta sietää enemmän painetta ja juurikin pieniä mokia myös ihmiseltä.

Se on myös oppinut toki paljon muutakin. Se toimii hienosti ohjasajossa ja toimi tänään opettajana minulle. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä uuden asian opettelua.

Vielä ennen kotiinpaluuta treffaamme pari kertaa ohjasajon merkeissä.





Vielä pieni pätkä (armotonta) videota tästä lystistä oikeaan kierrokseen:


Salama sai vielä lopuksi vähän leikkiä upouudella pallolla:

Wau, mitä sä oikein toit? 
Jiihaa!


Tääkin on kiva.

Njäh, tyttöjen väri.
Pusuja tyttöystille <3
Kimoutumistilannetta 15.4.2014.

4 kommenttia:

  1. Salama näytti ohjasajokuvissa niin tyytyväiseltä ja nöyrältä. Hienosti olette edistyneet! Minäkin olen muuten miettinyt pallon hankintaa, kun noi palloleikit näyttää niin hauskoilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piilossa ollut työmotivaatio on herätelty henkiin. Salama on todellakin hyvin nöyrä, sitä juuri tänään ylistin siitä. Ihana hevonen!

      Suosittelen suoraan hankkimaan palloon tuollaisen suojuksen. ;) Nytkin pussukan sisällä on Bilteman "halpispallo", mitkä ovat ihan samoja, kuin heppatarvikeliikkeissä myytävät heppapallot. Kestävät minkä kestävät, mutta lystiä niistä piisaa, jos hevoskaverit ymmärtävät palloleikin päälle.

      Poista