tiistai 8. syyskuuta 2015

Tuotetestausta: Formula 4 Feet


Mitä tuli tehtyä? Otettu kokeiluun ainakin muutamaksi kuukaudeksi kaikkien kehuma kavioiden kasvua tukeva kivennäinen Formula 4 Feet. 


Kohde-eläin: Salama.

Miksi? Etujalkojen anturat ovat kasvaneet hienosti takaisin ja seuraavassa kengityksessä täytteiden ja pohjallisten tilalle tulee pelkät nahkapohjalliset. Kasvua tukemaan kokeillaan nyt varmuuden vuoksi vielä tätä, rehun sisältämistä aineksista kun ei haittaakaan hevoselle ole.


Mitä se on? Pellettimuotoinen alfa-alfapohjainen kivennäisrehu, johon on lisätty optimaaliset määrät biotiinia ja muita kavion kasvua tukevia aineita. Rehu on täysin GMO-vapaa. Tuote on alunperin Englannista ja vallan arvostettu rehu käyttökokemuksien perusteella. Kattavamman tuoteselosteen löydät mm. tästä

Miten paljon sitä annetaan? Pakkauksen mukana tulee pahvinen mittalusikka, jonka avulla ruokinta on helppo määrittää painoasteikon ansiosta. Pussin kylki neuvoo antamaan rehua 37,8g per 100kg eli 500 kiloiselle hevoselle vajaat 200 grammaa.

Mitä se maksaa? Suomessa 20kg säkin hinta vaihtelee 150-165e välillä. 20kg säkki kestää yhdellä hevosella (450kg) noin neljä kuukautta eli kuukautta kohden rahallinen menetys on noin 40 euroa. 


Ensitunnelmat: Ensimmäiset pelletit kilahtivat Salaman ruokakippoon maanantai-iltana 7.9.2015. Rehu maistui hyvin ja nyt vain odotellaan muutama kuukausi ja katsotaan sitten, minkälainen Formulakavio sieltä kuoriutuu. ;) Muuta ruokaa Salama ei nyt saakaan heinän ja Suppleaze Goldin lisäksi. Uusin heinäanalyysi on vielä myös matkalla, loput ruokinnasta funtsitaan sitten sen saavuttua.

Käyttökokemuksia:

18 kommenttia:

 1. Nyt täytyi ihan lähteä googlaamaan, että mitä tuo alfa-alfa (alfalfa) tarkoittaa ja se tarkoittaa sinimailasta! Enpä ole ennen tiennyt tuon tarkoittavan sitä! :D Aina oppii uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Minulle se jäi aikanaan mieleen, kun hain ekan kerran ikinä heinää omille hevosilleni. Viljelijä kertoi, että siinä on seassa alfa-alfaa, kun olivat kerrankin saaneet sen menestymään näillä leveysasteilla. Ajattelin, että mikälie rikkaruoho sekin, kunnes joku hetki myöhemmin hevosten turkit kiilsivät ja ne voivat paremmin kuin koskaan muutenkin. Piti sitten tutkia sitäkin "rikkaruohoa" vähän paremmin.... :)

   Poista
 2. Meilläkin sama rehu kokeilussa, ja toivottavasti kaviot lähtisivät kasvamaan ja vahvistumaan :) Toivotaan samaa teille, ettei kallis rehu mene ihan hukkaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me jänskättiin, että olisko siellä kavioissa/kaviossa joku aineenvaihduntasairaus tai muu häiriö, mutta kavio näyttää kasvavan ihan normaalisti ja iloisesti takaisin. Kesällä vaan kavio pääsi kulumaan ihan liikaa... :( En usko, että tästä haittaakaan on, ainakin tuolla meidän klinikalla suosittelevat sitä tosi herkästi. Ja vaikka itse rehu on kallis, tulee useamman eri purnukan hankkiminen yksittäisenä myös kalliiksi. Toivottavasti tästä on siis iloa. :)

   Poista
 3. https://just-dressage.fi/tuote/farriers-formula-double-concentrate/

  Mietin tässä tuon ja tämän sinun käyttämän tuotteen välillä. Jipun toinen etukavio, joka on ollut tammikuusta saakka ongelmallinen tarvitsee nyt jotain toimenpiteitä, kaviota tuntuu vaivaavan irtoseinämäisyys...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertailin samoja tuotteita itsekin ja jos laskin oikein, tuli F4F edullisemmaksi käytössä, siksi päädyin siihen. Itse koen tuon rehun hyväksi vaihtoehdoksi, kun yhdestä säkistä saa kaiken kerralla.

   Salamalla oli pienenä myös irtoseinämää edessä, ne hävisivät onneksi muutaman kengityksien myötä. Tullut sikäli tutuksi tuo vaiva, että vaatii todellakin jotain toimenpiteitä. :( Tässä linkki viime viikon "opintoreissuun" aiheesta. :D

   Poista
  2. Joo kyllä tämä rehu varmasti tulee halvemmaksi, kuin tuo linkittämäni, mikäli annos määriä katsoo. Mistä ostit tätä? Löysin yhden nettikaupan ja sitten jonkun maahantuojan, joka ei tosin tainnut olla näiltä main.

   Mietin myös tuota, että kengät ne on varmaan Jipullekkin laitettava. Popia kengät suojaavat hyvin, silläkin on tätä samaa ongelmaa ollut aina.

   Poista
  3. Tilasin tämän ekan säkin Englannista, Pegasus Health-nimisestä verkkokaupasta. Alle viikossa tuli kotiovelle. :) Täällä päin ei oikein kukaan myy suoraan hyllystä tätä, paitsi paikallinen klinikka, mutta heilläkin oli siinä kohtaa vain pieniä pusseja tarjolla.

   Poista
  4. http://www.cavalloproshop.fi/Formula-4-Feet-20k

   Eikö tämä ole tuota samaa? Vai onko paljon hinnan eroa jos tilaa suoraan Englannista?

   Poista
  5. Enkuista tuo säkki tuli kotiovelle 139 eurolla, Suomesta lähimpään Matkahuoltoon toimitettuna hinta näyttäisi olevan 174e... :O

   Poista
  6. Okei! Osaisinkohan mä tilata ulkomailta... :D tai lähinnä se maksaminen.

   Poista
  7. Helppoa se on, Debit/Credit ja Electron käyvät kaikki, kunhan asetukset nettipankissa (ulkomaan maksut / ostot sallittu, millälie nimellä ovat eri pankeissa) ovat oikein. Itse maksan Paypal-tilin kautta nuo ulkomaan ostokset, kätevä ja helppo.

   Poista
  8. Okei, tuolla näyttikin olevan hyvät maksuvaihtoehdot :) täytyykin laittaa tilaukseen!
   Mikä firma sen toimitti sulle kotiin? Posti vai ups tms.?

   Poista
  9. UPS toimitti Suomeen ja paikallinen lähettifirma toi kotiin. :)

   Poista
 4. Syöttömäärä tuossa formula for feetissa on 200g/päivä, Farrier's Formulassa taas alkuun 85g ja sen jälkeen 40g/päivä. Selittää aika lailla tuota hintaeroa, lisäksi Farrier's Formulasta rutkasti enemmän tutkimustuloksia, sekä vuosien varrelta hurjasti erinomaisia käyttökokemuksia, sekä sairaskengittäjien ym. asiantuntijoiden ehdoton tuki. Siispä suosittelen harkitsemaan jos ei näy tuolla tuloksia, että kokeilisitte seuraavaksi Farrier's Formulaa, siihen ei pety.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Me olemme olleet tyytyväisiä tuohon Formulaan, on tehnyt hyvää jälkeä. Ja mikä parasta, kaikki yhdessä pussissa valmiina. :)

   Poista
 5. Oliko apua kavio ongelmiin tuosta formula 4 feet:stä? Tuliko huomattavaa tulosta näkyviin kuinka nopeasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, puolen vuoden syötön jälkeen kengänkoko suureni (1->2), anturat vahvistuivat ja kengät rupesivat pysymään jalassa. :) Ihan ekoja vaikutuksia parin viikon syötön jälkeen oli se, että karva kiilsi vieläkin enemmän. Syötin muistaakseni kolme säkkiä putkeen (yksi riittää isolla hepalla n. 3-4kk) ja sitten siirryin "tavalliseen" kivennäiseen. Nyt tätä kommenttia kirjoittaessa tilanne on se, että eilen lähti kaviosta jäätävä palanen irtokengän myötä (jäi maastolenkillä jonnekin jumiin..) ja F4F meni samantien hankintalistalle.

   Poista