keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kuuma, kuumempi, kuumis

Huh hellettä. Jos trooppiset yöt ja paahtavat päivät vielä jollain tapaa menisivätkin, niin päiväaikaan pörrääviä paarmoja ei kestä kukaan. SD-jengi paljastaa pari arjen selviytymisvinkkiä kuumaakin kuumempiin päiviin.


Päiväajat meillä ollaan siis vietetty nyt tallissa. Sielläkin on kuuma, mutta ötököitä tallissa ei juurikaan ole. Hevoset saavat siis levätä kaikessa rauhassa. Niin ja rapsutella hartaudella ahteriaan väliseinään.




Välillä juodaan heppalimpparia: Melassilla maustettua raikasta vettä. Hellepäivinä juomisen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa, joten pieni extraämpärillinen juotavaa ei ole pahitteeksi. 

Nam!

Iltaisin toimitetaan ruohonleikkurin virkaa kotipihassa auringon jo väistyessä metsikön taakse. Kivaa, sanovat hepat. Se käykin työstä, kun muuten vaan ollaan, kunnes taas ilmat ovat siedettävämmät. ;)

Miten teillä vietetään hellepäiviä?

8 kommenttia:

  1. Kysymyksiä :) Millainen ilmanvaihto teidän tallissa on? Entä miten teidän tallissa katto on eristetty ja mitä materiaalia toi katon pinta on? Onko sulle ollut riittävä toi varustehuone mitä muutama postaus sitten esittelit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksistä! :)

      Tallissa on painovoimainen ilmanvaihto. Talvisin erillinen kosteudenpoistajalaite käytössä, siinä tyhjennettävä säiliö. Saa nähdä, nyt kun hevosmäärä lisääntyy, että pitääkö ilmastointia vähän päivittää tälle vuosisadalle ensi kesänä.

      Sisäkatto on peltiä ja sen päällä on villaa välikatossa.

      Varustehuone saisi olla hieman isompi, jotta sinne saisi esim. pari loimea kuivumaan. Vaihtoehtoisesti tekisin pienen kuivatushuoneen, jos olisi mahdollisuus. Muuten se on kyllä ihan ok. Ei tule haalittua liikaa tavaraa... ;)

      Poista
    2. Kiitos! :)

      Kysyisin vielä, että mikä tuo kosteudenpoistajalaite on tai millainen se siis on? ja toimiiko se? :)

      Poista
    3. Teollisuuskäyttöön tarkoitettu eli kestää pölyn ja talliolosuhteet melko hyvin. :) Nyt en muista sen merkkiä, jostain tukusta se on aikanaan hankittu. Erityisesti syksyisin ja lämpiminä talvipäivinä se on ihan must, kerää astian täyteen vettä tehokkaasti ja pitää talli-ilman parempana.

      Poista
  2. Saako pojat näin kuumalla lisänä elektrolyyttejä / suolaa? Vai menettekö ihan melassilinjalla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos liikuttaisin niitä hikeen, niin sitten saisivat ihan vanhasta tottumuksesta. Muuten mennään pelkällä melassilinjalla. :)

      Poista
  3. Sinut on haastettu! :)
    http://hot-proof.blogspot.fi/2014/07/haastepostaus-11-faktaa.html

    VastaaPoista