tiistai 1. huhtikuuta 2014

Duke ratsuponin roolissa, osa 2

Toka kerta.
Duke-ponipojan elämä on jatkunut työntäyteisenä noin niin kuin henkisesti. Talutusharjoituksille se sanoo jo evvk ja valtava tatti suorastaan paisuu sen otsasta ulos, kun se näkee köysiriimun ja liinan. No, vaihtelua ohjelmistoon siis, joten sovittiin poniratsuttajamme (titteli räätälöitävissä luonnollisesti tarpeen mukaan) Annin kanssa treffit jälleen tälle päivälle.

Jatkettiin suoraan siitä mihin viikonloppuna jäätiin, eli molemmilla puolilla hyppivään ihmiseen. Duke ei tehnyt edes puolikasta sivuaskelta nyt, vaan kiltisti odotti, että kuski kiipesi kyytiin. Se lähti ääniavusta liikkeelle ja osasi hienosti kääntyä molempiin suuntiin. Hienosti se taas tepsutti ylähuuli puolen kilsan mittaisena ja suoritti uutta virkaansa kaula kauniisti kaarella ja häntä tötteröllä. Ei mikään turha poni!

Koska oleelliset elementit (jarru, ratti, kaasu) toimivat, kävi Duke suorittamassa jo ensimmäisen "maastolenkkinsä" ratsastaja selässä pihalla. Huippua!


Seuraavalla kerralla koitetaan jo vähän raviakin, jos kaikki menee yhtä hienosti. Satulaa mietin sille yhä ja se tuleekin olemaan paha rasti, koska Duken satulansija on oikeasti ihan älyttömän lyhyt: Normaalimittaisilla paneeleilla satulan pituus saisi olla noin 32cm eli istuinkokona saisi maksimissaan olla 13". Se on todella vähän, kun satulaan pitäisi vielä mahtua joku kyytiinkin. Verrattuna esimerkiksi Hurmaksen selkään, on Duken satulansija suhteessa paljon lyhyempi.


Dukiirin viikon kohokohta on torstaina, kun kengittäjä tulee visiitille. Duke pääsee ainakin toistaiseksi eroon kengistään, kun se viskoo kenkiä pois ihan urakalla ja kaviot ovat juurikin sen näköiset, ettei niitä kauheasti kehtaa tällä hetkellä esitellä. ;) Jos ja kun Duke saa joskus uudet kärryt (niiden toimitus onnistuu tukusta aikaisintaan kesäkuun alussa), mietitään kaviopolitiikkaa taas uudelleen.

Duke ihastelemassa allekirjoittaneen villasukkia.

12 kommenttia:

  1. jeee hyvä duksu! voisin lainata teiän pilottia ponillekin, onhan sillä ratsastettu parit kerrat joskus vuosi sitten, mut ois kiva kokeilla että mitä toi nyt tuumaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkäs kokoinen poni olikaan? :D

      Annin kanssa harjoitellaan ensin Dukella ja hän saa sitten jatkaa samaa Salaman kanssa, ajateltiin yhdessä vähän ratsastaa sillä.. ;)

      Poista
    2. poni on ööh... vähän päälle metrin, kotimittauksella viime keväänä 102cm :D

      hyvältä kuulostaa suunnitelmat! :-)

      Poista
  2. Me etsiskellään kanssa osaavaa pilottia kesälle. Ongelma on tappijalkainen, ylikasvanut miniponiini, jolle ei kovin isoa typykkää voi kyytiin lykätä :( Ja satulasta puhumattakaan, Pancho on pyöreä kuin heinäpaali ja selkä toivottoman lyhyt kuten teilläkin, joten en edes osaa kuvitella mitä tuohon selkään voisi lätkäistä. Katoppa noita meidän viime kerran kuvia, taitaa olla vähemmän tilaa kuin teillä... Voi apuva!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iik ja kääk teidänkin ponin selkää... :D Melkein ottaisin sinuna jonkun minilänkkärin tai lätkän, on sit edes jotain... Tai sitten menee vain ilman. :) Paikallisessa liikkeessä oli Pfiffin yleissatula 12" istuimella ja se oli ihan kuin nukelle tehty... Joku alle 8 vuotias erittäin lyhyt lapsi voisi siihen mahtua. Itse en länkkäriä halua, koska ajattelin joskus hypyttääkin Dukea ratsastajan kanssa. Muuten ei sileällä kyllä aiota mennä, sen verran tahmatassu tuo Duke kentällä on. Tarkoitus on koulia siitä Salaman vetonaula maastolenkeille, ratsain pääsee vähän paremmille poluille täällä. ;)

      Poista
    2. Meillä on itseasiassa joku lätkätyyppinen satula joka tuli kärryjen mukana, mutta se on niin ihmeellisen mallinen että en voi edes kuvitella miten se sopisi yhdellekään ponille... Noh, laihdutan ponin eka ja katsellaan sitten ;) Elättelen toivoa, että Pancho voisi näyttää kykynsä pienillä este- ja kouluradoilla, mutta pitäisi löytää joku kääpiö ratsastamaan :D

      Poista
    3. Voin niin kuvitella sun tuskan pikkuisen ratsastajan löytämisen suhteen... :D Taitavat mini-ihmiset ovat niin harvinainen juttu! :D

      Poista
  3. http://www.borjeskotimaki.fi/tuote/yleissatula-pinto-14-/40554/ Miedän alle metrin korkuiselle Myy ponilla on tuo satula ja on hyvä. Myy ei myöskään ole mikään pitkä selkäinen otus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä minäkin olen funtsinut, mutta en ole vielä jaksanut hakea satulaa sovitukseen. Edellisillä poneillamme on ollut tuo Börjesin satula ja se on ihan ok satunnaiseen käyttöön. :)

      Poista
  4. Ei kannata turhia kiiruhdella noissa ratsun jutuissa shettiksen kanssa, koska ovat hitaasti kehittyvää rotua.
    Itse aloitin vasta kun shettikseni oli 4 vuotias :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta. Siltikään 3-vuotiaan hyvin kehittyneen ei tarvitse elää pellossa villinä ja vapaana. Asioiden opettaminen fiksusti ei rasita hevosta/ponia kuin henkisesti ja se on tässä kohtaa ihan tiedostettu ja toivottu asia. Duke on todellisuudessa pitänyt Annia selässään näiden kahden kerran aikana maksimissaan 10min. :)

      Kunnon treenin, säännöllisen liikuttamisen ja rasittamisen jätän omiltani toistaiseksi kokonaan pois, koska ovat vielä niin nuoria. Duken ajolenkitkin ovat olleet rentoja, sitä ei ole missään vaiheessa vielä "ajettu hikeen" missään hommassa, mitä tehdään ihmisen kanssa.

      Poista