lauantai 26. huhtikuuta 2014

Ekat ohjasajotreenit kotona


Kuluneen kahden kuukauden aikana olen oppinut paljon uutta ja ihan kaikkea en ole vielä ehtinyt edes sisäistämään. Kuitenkin on kiva huomata, että osa opituista avuista tulee jo automaattisesti, eikä pitkän miettimisen jälkeen. Salamakin on leppoisampi, kun ei vedä ihan kaikesta hernettä nenään. Olen päässyt ohjasajamaan muitakin hevosia Salaman lisäksi ja se on ollut erittäin opettavaista! Nyt oli jännä paikka, kun vuorossa oli ihan itsenäinen treeni kotona, ilman opea.

Minä selvisin! Pari kertaa Salama meinasi, että tämä kentän kiertäminen on ihan syvältä ja yritti puskea portille, mutta sain selvitettyä tilanteen mielestäni oikein mallikkaasti. Kotikutoiset ohjasajovehkeeni kaipaisivat vähän päivitystä, varsinkin ohjat, mutta eiköhän me nyt alkuun pärjätä näin. Ensin ajoin sen vasemmalta (itselleni vaikeampi suunta) kentällä ja sen jälkeen pihalla ja lopuksi oikealta ensin pihalla ja sitten kentällä.


Pysähdys.
Käyntiä pihalla.
Hieno ruuna.
Ravia oikeaan.
Mietteliäs narujen pitelijä.

Lopuksi Mirkku sai ajaa Duken. Dukiiri oli vähän hämillään uudesta ohjasotteesta ja vähän himmaili Mirkun kanssa, joten lopuksi kruisailin sen kanssa hetken kentällä. Hienosti tuokin alkoi jo vähän kokoamaan lopuksi itseään ja hakemaan eteen-alas. :)





Huh, mahtui päähän. ;) Lopuksi nurtsille kevään ekoja vihreitä mutustelemaan.
...treenin päätteeksi tietenkin jalat kylmättiin:

Kiitos ohjasajokuvista Mirandalle!

4 kommenttia:

  1. Hei, jäin miettimään miksi sisäohja menee kuolainrenkaan kautta vyöhön kiinni eikä toisinpäin (vyön renkaan kautta kuolainrenkaaseen kiinni) niinkuin se olisi ajaessa? Salkku menee upeasti! Joko teillä on otettu vibe-toiminnot käyttöön kylmäyspatjoissa? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vähän turvallisuuskysymyskin, saa helpommin hevosen ympyrälle itsensä ympäri, jos tulee tilanne X tai haluaa muuten vaan työskennellä vähän ympyrällä. :) Tuossa videossa näkyy "voltti" hyvin heti alussa. Silloin sisäohja on niin kuin juoksutusliina ja ulko-ohja saa olla vähän löysempi. Linkki videoon. Välillä pitää sitten vaihtaa puolta.

      Lisäksi totesin tuon antiikkisen vyön olevan aika kehno, joten pitänee metsästää jostain uusi... Renkaat jäävät omaan makuun liian ylös. :(

      Vibet olivat vasta jääpussien kera kokeilussa. Koko täydellinen, istuvuus kymppi. Joku pälli unohti vain laittaa kylmäpatjat ajoissa pakkaseen, joten kylmäysteho jäi vähän vajaaksi...

      Poista
    2. Minusta tuo on ihan yleinen tapa ohjasajossa, että sisäohja menee noin. Helpottaa hevosen asettamista ja taivuttamista ja tosiaan parantaa hallittavuutta.

      Poista
    3. Näin juuri. Ohjia voi toki käyttää miten itse haluaa ja useita eri variaatioita on. Tänään olisin halunnut, että ohja olisi vähän alempana kiinni, mutta nykyisessä vyössä ei oikein ole valinnanvaraa. Ongelma on tosin korjautumassa... ;)

      Poista