perjantai 30. elokuuta 2013

Vet check


Salama, siis Blixt (hänen uusi hurrinimensä) ja minä kohtasimme tänään jälleen eläinlääkärin.


Tällä kertaa tosin ihan omaa tyhmyyttäni. Olen puuhastellut sille parempaa vakuutusta (Pohjolasta LähiTapiolaan) ja vaikka viikko sitten oltiin klinikalla perusteellisissa tutkimuksissa, en tajunnut pyytää erillistä paperia vakuutusyhtiötä varten. Itseasiassa silloin en vielä ollut ajatellut asiaa sen enempää...

No, meille ihan uusi eläinlääkäri kävi ja varsa sai melkein terveen paperit! Ainut huomautus paperiin tuli molempien takajalkojen jänispateista, eli nyt vain jänskätään, miten ne vaikuttavat vakuutukseen. Toisin sanoen siis, saa nähdä mitä kaikkea ne sulkevat pois. Erityisen iloinen olen ontumattomuudesta ja hepan ihan hyvästä käytöksestä. "Ihan hyvä" on oikein maltillinen ilmaisu päivän pikkutarhassa yksin seisseelle aktiiviselle nuorelle, joka on ihan innoissaan, kun vihdoin tapahtuu jotain. ;)

Minkälaisia vakuutuksia teidän lukijoiden hevosilla/poneilla on? Vai koetko ne turhiksi? 

Duke ja kaunis aamu 29.8.2013

15 kommenttia:

  1. Meillä on henkivakuutus (ostosummasta, eli aika pienestä rahasta verrattuna nyk. arvoon) ja "kaiken kattava" ell-kuluvakuutus. Maksimikorvaussumma oli joitakin tuhansia vuodessa. Ekaa kertaa elämässäni sain vakuutuksista korvauksia, nyt keväällä kun meillä oli muutamia klinikkakäyntejä!

    Mun kauhuskenaario on joku jouluaatto-ähky, josta tulisi tuhansien eurojen laskut. Sen takia sitä mielellään maksaa ell-kuluvakuutusta. Meillä on vakuutus Fenniassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei suolikierre/ähky + hevosen lopetus jouluaattona ollut kuin karvan alle 600e... Heh, tästä löytyy ikävä kyllä kokemuksia. ;) Vakuutus oli silläkin hevosella luojan kiitos, sinä syksynä siitä oli todellakin hyötyä!

      Mua harmittaa vaihtaa hyvästä pois, mutta vakuutusehdot Pohjolassa ovat sen verran tyhmät ratsun kannalta, ettei siinä ole järkeä... Melkein samaan hintaan saa kattavammin vakuutusturvan Tapiolasta, siksi nyt funtsin sitä.

      Poista
  2. Minulla on laajin mahdollinen ell-kuluvakuutus Tapiolassa. Otin sen jo maitovarsalle, joten mitään ei ole poissuljettu. Ponini kahden ensimmäisen vuoden aikana korvauksilla on maksettu jo 3 - 4 vuoden vakuutusmaksut. Valitettavasti. Minulla on myös isovikainen varsa huonolla ennusteella, mutten raatsi poiskaan laittaa kun vaiva ei näytä ponia haittaavan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä minuakin nyt harmittaa, etten ottanut Salamalle tuta maksimisuperhybervakuutusta jo ostohetkellä. :( No, virheistä oppii.

      Poista
    2. Niin ja siis on tietysti myös vastuuvakuutus. Ja henkivakuutus, vaikka en uskokaan sellaisesta mitään hyötyväni.

      Poista
  3. Meillä on ratsuhevosen perushenkivakuutus, jonka mukana tulee vastuuvakuutus. Jatkettiin hevosen aiempaa vakuutusta, joten se on ollut vakuutettu Tapiolassa (tai nykyinen LähiTapiola) vuodesta 2008. Minusta perusvakuutus on hyvä olla, ja varmasti arvokkaalle hevoselle laajempikin on ihan paikallaan. Kuitenkaan en katso harrastehevoselle tarpeelliseksi sitä kaikista kattavinta systeemiä, sillä se jo itsessään maksaa vuodessa niin paljon, että kyseisellä rahalla hoidetaan jo vaiva jos toinenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ottaisin omalle kasvatille tai ihan oikeasti pikkuvarsalle sen maksimijutun, koska arvonalennus on ihan hyvä juttu. Tämä tietty vain, jos haluaa maksaa ylipäätään niistä. Muuten se on vakuutusmyyjänkin mielestä turha ja "vaikea" saada vanhemmalle hevoselle.

      Lueskelin Tapiolan vakuutusehdot läpi ja -08 otetut vakuutukset ovat vielä aika kattavia, sattui silmiin. ;)

      Poista
  4. Moi! Lähetin sulle tilaamasi bannerin jokin aika sitten, ei ole vastausta kuulunut? Oliko mieluinen tai tuliko banneri edes perille..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun laitoit viestiä, tsekkasin postilaatikon uusiksi ja sieltähän se löytyi väärästä kansiosta... Vastaus lähetetty! :)

      Poista
  5. Meillä Josella vakuutus ostosummasta (tosin jo laskenut iän myötä..) ja laaja ell. vakuutus, saa siitä jonkun pienen korvauksen aina kun klinikalla on tarvinnut vierailla. Heppa sai ostohetkellä terveen paperit, joten mitään ei ole pois suljettu. (+vastuu vakuutus jos kolhii vaikka jonkun vieraan auton)

    Jipulla oli jo ennen syntymäänsä sikiövakuutus jota jatkoin heti syntymästä, joten mitään rajoitteita ei ole, eikä ell. tarkastusta tarvittu. (henki-, laaja ell.- ja vastuuvakuutus..)

    Vaikka tänä vuonnakin, kun tuli laskut ja ne paperit vakuutuksista, niin mietin onkohan näissä mitään järkeä, kun niin moni asia oli taas rajattu pois vakuutuksen piiristä, ja esim olen miettinyt, että korvaakohan "ratsu"vakuutus, jos sattuu jotain kun ajan harrastepollejeni kanssa kärryillä?! hmm... Eli vakuutuslaskut tuntuvat kasvavan, mutta vakuutus kattaa entistä vähemmän. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on jonkinlainen vastuuvakuutus kotivakuutuksen yhteydessä, lisäksi pojilla on omansa vielä. Joo, turhaa pitää tuplia, mutta olen vähän ihmeissäni siitä kotivakuutuksen vastuupuolesta, on pitänytkin laittaa siitä viestiä...

      Minäkin mietin samaa aina, kun vakuutuslaskut ilmestyvät, että onko näissä mitään järkeä - uusia ehtoja, korkeampia hintoja... Tosin olen maailman huonoin säästäjä ja vakuutus antaa lisäturvan, jos tulee vaikkapa joku isompi operaatio. En ole siis uskaltanut irtisanoakaan niitä, sitten varmaan just sattuu ja tapahtuu. ;) Jos käyttöhevosia olisi useampi, en vakuuttaisi niitä niin laajasti kuin esimerkiksi kultumussukka-Salamaa nyt. Duke saa pitää vanhan Pohjolan vakuutuksensa, se on sille oikein riittävä mielestäni.

      Poista
  6. Taavilla on henkivakuutus ostosummasta, suppea ell-kuluvakuutus ja vastuuvakuutus.

    Laajaa mietin hetken, mutta tulin siihen tulokseen, että se tulee kalliimmaksi, kun säästää sama raha itse. Eikä Taavi kuitenkaan olisi puhtaan papereita saanut, joten.. :) Tuon suppean otin lähinnä sen haavojen korvausjutun takia; jos joskus tulee isompi haava tai sellaisen kanssa ongelmia, niin vakuutus korvaa.

    Vastuuvakuutus on meille se tärkein vakuutus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä kohtaa mä kadehdin niitä, jotka osaavat säästää. Terveisin harjoittelen sitä vielä... ;)

      Poista
    2. Tässä kohtaa mä kadehdin niitä, jotka osaavat säästää. Terveisin harjoittelen sitä vielä... ;)

      Poista
  7. Meillä on Lähitapiolassa vakuutus ja sillä laajalla ell.vakuutuksella, sekä vastuuvakuutus ja henkivakuutus sen olen pienentänyt melkoisesti kun issikan ostohinta on melkokallis ja nostaisi vaan turhan korkeaksi vuotuista maksua. Itsekin välillä kyllä pohtinut että pitäisi ehkäpä pienentää vielä vakuutusjuttuja ja säästää se raha mielummin. Minulla on jo muutenkin eläimiä varten oma tili jonne kerään joka kuukausi vakuutusmaksuja niin hevosen , koiran kun trailerinkin osalta ja vuotuisia eläinlääkärimenoja varten rahaa. Vakuutuksen sain ilman mitään huomautuksia ja oli taivutuskokeet kun on kyseessä yli 5t arvoinen heppa.

    VastaaPoista