sunnuntai 4. elokuuta 2013

Ponisirkusta


Tänään ohjelmistoon oli suunniteltu ensimmäiseksi ponin ajo taluttaen. Se toteutuikin vähän eri tavalla, kun ponilla riitti virtaa ihan hieman liikaa. Koska ponilla riitti vauhtia, Anni sai luvan kiivetä kärryille ja ohjata sieltä käsin kipinäkaviota, minä kipitin liinan päässä vierellä. Tänään tuli muuten testattua potkuremmi käytännössä, sekös suututti muuten niin kuuliaista Dukea ihan huolella. ;) Kaikki kuitenkin hyvin, ponin "temppuilu" oli ihan normaalia nuoren ponin energisyyttä. Siihen vielä yhdistetään viikon tarhailu yksin - jotain tällaista oli siis odotettavissa jossain kohtaa. Koitetaan ajella sen kanssa nyt kevyesti noin kerran viikossa, muuten poni saa liikkua narun päässä muilla tavoin. Sen ajotouhu on ihan opetusvaiheessa, joten se ei rasita sitä juurikaan muuten kuin henkisesti. Ostoslistalle lisätään muuten myös sekki, ei huono lisä ollenkaan tällä hetkellä ponin varustukseen.

Käytiin hiekkakuopilla kääntymässä.
Tässä jo maltetaan vähän keskittyä itse asiaan.
Siloihin pitäisi hommata pidempi mahavyö ja paksu silatyyny, jospa ne sitten istuisivat paremmin.
Mikäs sirkusponi tämä on? Vain tötterö puuttuu päästä.
Duken vauhdit eivät kyllästyttäneet, joten kun poni saatiin karsinaan huilimaan, pääsi Salama käsittelyyn. Toipilas sai ensimmäistä kertaa silat selkään ja pitkät ohjat peräänsä. Ohjelmassa oli siis ohjasajoa, viime kerrasta on päässyt vierähtämään melkein puoli vuotta. Anni ohjasti ja minä talutin. Salama tuntui olevan pihalla kuin lumiukko, mutta pikkuhiljaa sai homman ytimestä kiinni. Pysähdykset sujuvat hienosti ja varsa jaksaa seistä tovin paikoillaan. Käännöksetkin sujuivat sinne päin, mitä nyt omppunivel ei tuntunut olevan hyvä kuolain ollenkaan, kolmipalalla ei heitä kieltään ulos. Voisipa tuollekin sen suoran Happy Mouthin hommata, on ollut aika hyvä Dukelle.

Täytyyhän sitä nyt sävy-sävyyn olla, heh.

Ensi viikolla otan puhelimen kouraan ja koitan saada konsultaatiota Salaman tilanteesta. En oikein tiedä, mikä sen "vioista" on se pahin, mistä pitäisi olla eniten huolissaan ja niin edelleen. Haluan myös mahdollisimman pian laittaa pojat samaan tarhaan, tässä tulee hulluksi itse kukin, kun kaverit ovat vähän ylienergisiä. No, ehkä ne asiat selviävät pian.

6 kommenttia:

  1. Kannattaa konsultoida Houttua (Teivo). Hällä paljon kokemusta jalkaongelmista. Tsemppiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hän on listalla. :) Moni kehunut häntä.

      Poista
  2. Salama on hauskan värinen :) Varmaan talvella muuttuu taas lähemmäs mustaksi..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin oletan myös. :) Tosin sekakarvaa on entistä enemmän, saa nähdä mihin se sen laittaa talveksi jemmaan.

      Poista
  3. "Siloihin pitäisi hommata pidempi mahavyö ja paksu silatyyny, jospa ne sitten istuisivat paremmin."

    Yritin kuvasta ihmetellä, mikä valjaiden istuvuudessa mättää. Itse valjastaisin taemmas ja vetäisin vatsaremmin niin tiukalle, että valjaat pysyvät koko ajan suorassa (nyt mutkalla eteen). Salamalla on paremmassa kohtaa silat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, siinähän se ongelma onkin, ettei niitä tällä vyöllä saa taaemmas, kun mahavyössä ei riitä reiät ;) Testasin jo paksummalla patjalla, et istuisi paremmin, mut sillon jäi mahavyökin muutaman metrin vajaaksi. :D

      Poista