tiistai 19. maaliskuuta 2013

Yhden purkin tähden...

Vaarallista tämä heppatarvikeostoslakko, kun jotain on kuitenkin aina pakko hankkia. Tuon sinkkipurkin takia oli kuitenkin pakko vähän shoppailla, lopputulos sen ja turvepaalien lisäksi oli seuraavanlainen:

* Lami-Cell College suojasetti Salamalle sen "omassa värissä" eli harmaana
(oli vain pakko saada ne - Salkun ekat ihan ikiomat suojat. Mikä legendaarinen hetki...)
* Toinen kiinteä ruokakippo Salamalle vesikupiksi, nyt loppui ämpärin kanssa leikkiminen öisin (buah!)
* Uudet sopivan kokoiset super grip-ohjat nyt ensin Duksulle näyttelyyn ja sitten myöhemmin Salamalle

Iltapäivä piti sisällään myös mielenkiintoisen projektin nimeltään "trailerin keväthuolto". Ensin se piti kaivaa metrin korkuisen jäisen lumivallin takaa esiin, sitten sihdata Opel melko lähelle sitä, sen jälkeen kiinnittää jäinen vetopää kiinni autoon. Hupi ei siihen loppunut, kun etuvetoinen perheautoni jäi jumiin loivaan ja erittäin jäiseen rinteeseen perässään 90° kulmassa oleva traikku, jossa näemmä myös jarrut olivat jäässä. Aikani yksin temposin siinä, kunnes dramaattinen itkupotkuraivari toi apua paikalle. Kuitenkin loppu hyvin, kaikki hyvin ja nyt Majakka ja Perävaunu odottavat huomista lastaustreeniä keskellä pihaa. :D Ajatuksena on vähän käydä herkuttelemassa traikussa pitkän talven jälkeen, jotta sunnuntainen lähtö ihmisten ilmoille ei ole niin järkyttävää sitten.

6 kommenttia:

  1. Paljon sun autolla saa vetää? Mikä kopissa on suurin sallittu kokonaismassa ?

    Haaveilen omasta trailerista, mutta pitäs ehkä sitte vaihtaa autoakin, kun ei tolla nykyisellä saa vetää kuin 1600kg... :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mullakaan tossa Vectrassa ole vetokykyä kuin 1600kg, traikun (Böckmann Duo) kokonaismassa on 2000kg. En liiku tällä yhdistelmällä kuin hyvällä kelillä ja lähinnä kesäaikaan. :D Ihan kivasti kulkee perässä tuo koppi ja hevonen + poni, eihän se nyt mikään nelivetomaasturin veroinen ole, mutta kuitenkin.

      Poista
  2. Aa okei, sulla on kuitenkin sen verran iso koppi et mahtuis kaks heppaakin sinne, kun oon katellu semmosia pieniä "kahden" hepan koppeja, missä ei olis niin iso kokonaismassa, mutta en sitten ehkä kuitenkaan semmoseen tunkis kahta aikuista pollea, on ne sen verran pienen oloisia koppeja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää on jo kolmas koppi kahden vuoden sisään. ;) Ensin ostin 1,5 hevosen Värmlandsvagnenin ja se oli pieni, epävakaa ja rämisevä pomppukeppi, jossa taisin ehtiä kerran kuljettamaan hevosta. Yläluukun auetessa motarilla itsekseen se meni samana iltana vaihtoon ja tilalle tuli 1,5 hevosen Atec. Se oli hyvä, silloin mulla oli ajatuksena kuljetellakin vain yhtä, mutta sitten tulivat Salkku & Duke ja ajattelin vaihtaa samantien kahden hevosen koppiin. Tämä on ollut hyvä, vaikka eka isompi remppa on edessä (sähköjuttuja). Samalla tuli autokin vaihdettua viime kesänä pikkasen isompaan, aiemmassa ei riittänyt vetokyky kuin 1300kg (pikkupaku).

      Poista
    2. Niin onhan se kahden hepan koppi kuitenkin kätevämpi ja käytännöllisempi kuin yhden hevosen, tiedä ikinä mihin täytyy yhtäkkiä lähteä. Mullakin semmonen tilanne, et toki saan kopin lainattua/vuokrattua (+auton), kun ollaan johonkin esim. klinikalle menty, mut jos ois oma traikku vois tehdä semmosia ns. turhempia matkoja, esim mennä tohon 3kilsan päähän kaverin kentälle, minne on suuri kynnys lähteä ratsain tai taluttaen, kun joutuu kulkemaan maantiellä viimeset 1,5kilsaa. :/

      Poista
    3. Totta! Sitten on ainakin vapaus mennä itse sinne minne huvittaa... :) Tosin itsestäni on tullut vähän laiska, kotona puskailu on nykyään paljon kivempaa kuin kaikissa kissanristiäisissä juokseminen. Tämä on tosin kausittainen vaiva. :)

      Poista