sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Rakas, sinusta on tullut (vähän) pullukka

Moi!
Raaka otsikko, mutta tämän totesin tänään poikia harjatessa. Salamalla on kevyt kerros läskiä kyljissä ja Duken kylkiluiden sijainnista minulla ei ole mitään hajua. Onkohan sillä edes sellaisia?! Ihan mukavaa, että ensin olen lihottanut epätoivoisesti varsinkin Salamaa koko alkutalven ja sitten kun heinä vaihtuu optimaalisempaan, niin tuloksia näkyy alle kuukaudessa... Okei, nämä ovat kasvavia nuoria ja voivat muuttua kuukauden sisällä aika paljonkin, mutta onhan ylipaino aina salakavala juttu, oli kyseessä sitten nuori tai vanha hevonen. Pitää nyt tarkkailla niitä, mitään radikaaleja muutoksia en aio tehdä kuitenkaan. Kuvissa eivät nyt näytä niin pahoilta, mutta näppituntuma kertoo faktat, hih.

Tsekkasin Salaman sapuskat ruokintalaskurilla ja tällä hetkellä se näyttää tältä:

(Klikkaa kuva suuremmaksi)
Sieltähän puuttuu hämäävästi kokonaan sinkkilisä eli Black Horsen sinkki, jossa on sinkkiä, rautaa, mangaania ja kuparia. Sitä nuo molemmat saavat (Salama 20g ja Duke 10g) nyt jatkuvasti koko lopun sisäruokintakauden, sen verran siitä on ollut hyötyä jo lyhyessä ajassa.

En pidä noita ruokintalaskureita absoluuttisina totuuksina vaan enemmänkin suuntaa antavina ja sinänsä hyödyllisinä. Aina ensimmäisenä katsotaan hevosta ja sen jälkeen tehdään ruokintaan mahdollisia muutoksia. Meillä ei ole heinästä kivennäisanalyysiä, joten siksikin nuo arvot näyttävät vähän päin prinkkalaa, mutta antavat silti ihan hyvää suuntaa.

Dukellekin olisi kiva laskeskella ruokintaa, mutta mistään laskurista ei tunnu löytyvän ponin painoluokkaa. Harmi, mutta hyvin tuo näyttää voivan ilman tietokonelaskelmia. ;) Poni syö nyt Peacemakeria 0,5l ja Greenlinea se saa vajaan litran sekä heinää käytännössä vapaasti.

Sitten vielä muutama kuva iltapäivältä, päivä oli ihanan lämmin sittenkin hyytävän aamun jälkeen:










"Ite oot läski, kato peiliin" sanoo Salama mulle. ;)

9 kommenttia:

  1. No mutta kylläpäs se Salama tosiaan onkin pyöristynyt! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Njoo, nyt jo avasin omat silmäni ja myönsin tämän! :D

      Poista
  2. etsiskelen ponilleni tallipaikkaa, ei sulla olis pihattoa tai karsinapaikkaa vapaana? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ikävä kyllä meillä on talli täynnä. :)

      Poista
    2. Mistäspäin "Anonyymi" etsii paikkaa ponilleen...?
      Meiltä voisi löytyä Aurasta!

      Poista
    3. Aura on vähän liian kaukana, kun itse asun Ruskolla :/

      Poista
    4. Höh. Kannattaa laittaa ilmoitus vaikkapa hevostalli.netin markkinoille, saattaa joku pikkutallin pitäjä bongata ilmoituksen ja hyvä paikka löytyä "puskista". :) Näin on moni tuttu löytänyt kivan majapaikan hepoilleen.

      Poista