perjantai 6. helmikuuta 2015

Vihaan kyllästynyt: Sananen bloggaamisesta (osa 2)


Blogiharrastus on edelleen mukavaa, kuten ekassa osassa kerroin. Olen silti kurkkuani myöten täynnä ihmisten negatiivisuutta, joten vuorossa pieni avautuminen blogihommien huonoista puolista. Internetin ihmeellisessä maailmassa se valloillaan oleva negatiivisuus kun vielä korostuu entisestään.

Pari poimintaa: "..kiviäkin kiinnostaa", "..pulleat ponit tarhassa", "..lihavat joutoruunat", "..pilaat sen", "..käyttäisi tuonkin blogiin käytetyn ajan hevosensa nilkutuksen syyn selvittämiseksi", "..tuolla menolla kuntoutuu lähinnä teuraaksi" ja niin edelleen.

Paitsi tämä oli ehkä paras aikoihin - tästä tuli lähinnä surullinen olo sen lähettäjän puolesta:
"..joka päivä pitää syytää postauksia maksimaalisen suosion toivossa ja koska kukaan, siis kukaan, ei jaksa katsella joka päivä kuvia syövästä hevospariskunnasta laitetaan hevonen liikkeelle vaikka sitten jännevammaisena." 

Muun muassa näin ihmiset kommentoivat, kun haluavat purkaa sanaista arkkuaan nutturan kiristäessä vannetta. Vieraan ihmisen blogi tuntuu olevan aina sovelias kaatopaikka. Onhan sen surkean bloggarin läski kaakkikin rikki ja kuritonkin, kun käyttäytyy välillä kuin hevonen. Kyllä sille voi kirjoittaa mitä vain, onhan se perustanut blogin, sen vaan on siedettävä se. Jos omassa työssäni sanoisin vähänkin jollekin noin, mitä edeltävissä lainauksissa, saisin potkut. Onneksi kymmenestä kommentista yhdeksän ovat asiallisia, kannustavia ja hyvin perusteltuja. Minun(kin) maailmassani voidaan asioista olla eri mieltä, mutta perustelujen kera. Muuten keskustelu on vaikeaa. Poikkeavan mielipiteen voi lausua ilman ilkeyttäkin, niin kuin edes vähän sivistyneet ihmiset tietävät.

Tänään lueskelin sitten hiukan heppafoorumia:
"Hippoksen kannessa ratsastajalla kädet reisillä, tähänkö on tultu?!"

Sitä ennen kauhisteltiin tupakka-askia yhdessä edellä mainitun lehden kuvassa, edellisessä numerossa siis. Piilomainontaa! Epäurheilijamaista käytöstä! Asiatonta! Kaiken pitäisi olla aina täydellistä. Blogeissakin. Kaikki pitäisi kiillottaa kauniiksi ja täydelliseksi. Lakaistaan elämän paheet, todellisuudet, loukkaantumiset ja muut vastaavat maton alle piiloon, jotta tavan tallaaja tuntisi olonsa varmasti hyödyttömäksi ja osaamattomaksi.


Naapurustoon on tehty oma Facebook-ryhmä. Siellä on koko talviajan taisteltu siitä, miten teitä aurataan liian vähän tai paljon. Ne aurataan myös väärin eikä teitä hiekoteta. Tai sitten hiekotetaan, mutta väärään aikaan. Pulkalla ei pääse eikä kesätossuissa. Hiihtämäänkin olisi ollut hyvä päästä kävelyteitä pitkin. Koskaan ei ole hyvä - valitetaan ihan vaan valittamisen ilosta. Kukaan ei edes harkitse kiitos-sanaa. Negatiivisuuden pilvessä leijutaan joka puolella: "Varo ettet hymyile kellekään, se voi tarttua."

Sitä ihmettelen kuitenkin eniten, miksi jotain niin järkyttävää ja kauheaa sitten pitää seurata netin kautta? Elämäntapavalkut hokevat, että negatiiviset asiat tulisi sulkea elämässä pois. Useimmissa selaimissa oikeassa ylänurkassa on X-painike, josta koko netti sammuu. Pönkittääkö siinä omaa egoaan pätemällä ja tahallisesti vinoilemalla, kun ehdoin tahdoin on toisille ilkeä? Toinen juttu, mitä suuresti ihmettelen, on suomalainen ilmainen ja kehuttu peruskoulujärjestelmä. Se ei silti tunnu takaavan luetun ymmärtämiseen tarvittavia taitoja. Osalta anonyymikirjoittelijoista ne tuntuvat puuttuvan nimittäin kokonaan. Pystyn seuraamaan blogini kävijätietoja melko tarkasti ja yhtenä osana siellä on kävijöiden ikäjakauma. Surullista kyllä, alussa mainitut pätkät ovat ainakin osittain ihan aikuisten ihmisten kirjoittamia.


Tämä blogi on pystyssä nyt neljättä vuotta. Sitä ennen nettipäiväkirja oli muussa muodossa kotisivujen yhteydessä. Blogi on omassa hevosharrastuksessani toissijainen asia, eikä täällä ole edustettuna koko totuutta. Tänne on kuitenkin helppoa ja mukavaa jakaa ajatuksia ja juttuja. Välillä päivittäin, välillä harvemmin. Pääsääntöisesti teen tätä itselleni: Samasta paikasta näen ja löydän asioita, joita on mukava pidemmällä tähtäimellä seurata. Sellaisia ovat muun muassa varsojen kasvu, Salaman värin vaihtuminen, uusien asioiden oppimiset, ratsu- ja ajo-opit ja niin edelleen. Olen halunnut pitää otteen kevyenä ja hieman lapsellisena, ovathan blogin päätähdetkin vielä kovin nuoria ja lapsellisia. Vuosien varrella nahka on paksuuntunut kummasti.

Olen hyvin otettu kävijöistä ja arvostan jokaista kommenttia suunnattomasti. En kuitenkaan hae kuvapäiväkirjaksi nimeämälläni blogilla niin sanottua maksimaalista huomiota tai suosiota. Se on tullut ihan itsekseen ihanien vakilukijoiden (joita onneksi suurin osa on!) puolesta. Sitä kutsutaan myös vuorovaikutukseksi. Olen erittäin kiitollinen kaikista uusista tuttavuuksista ja vertaistuesta, jota tätä kautta olen saanut. Teen tätä omaksi iloksi ja siksi, että tästä on tullut jopa rakas harrastus. Koen olevani jo jonkin sortin konkari tässä lajissa ja aion jatkossakin pitää oman linjani. Elämä on opettanut, ettei takaisin auta huutaa, vaikka kuinka joskus mieli tekisi. Hiljaa olemisen taito on toisinaan ihan okei. Lohduttavaa on ollut huomata, että samat negatiivisuuspiikin saaneet ovat purkaneet vihaansa myös monessa muussa blogissa. On kritisoitu ilkein sanankääntein vaikka, mitä ja ketä, aiheesta ja aiheetta.


Siispä seuraavan kerran, kun Sinä sitruunan niellyt hapankaali aiot kommentoida ihan kenen tahansa blogiin negatiivisesti ja rumasti, mieti voisitko sanoa saman kasvotusten. Luultavasti et, joten poistu mukavuusalueeltasi ja keksi jotain kivaa sanottavaa. Yllätä itsesi, saatat yllättyä - et menetä mitään.

T: Vihaan kyllästynyt pikkasen lihava Martza, jonka pulska, kuriton, jalkapuoli ja muutenkin susiruma nuori hevonen onkin ihan yhteiskuntakelpoinen yksilö, jopa tämän tädinalun jäljiltä. Pulskasta ja karvaisesta ponista puhumattakaan.


PS. Tämän postauksen ei ole tarkoitus olla ylimielinen tai loukkaava. Sen on tarkoitus herätellä niitä ilkimyksiä miettimään omaa toimintaansa. ;)

PPS. Jos tekstiversio tästä aiheesta ei innostanut, katso tästä samoja ajatuksia viime syksyltä kuvien muodossa.

38 kommenttia:

  1. Hahahah, kaiken kruunasi "sinä sitruunan niellyt hapankaali"! Niin tai näin, tämä lukija ainakin jatkaa sinun ja sun jalkapuoliruunan ja läskiponin touhailujen seuraamista. ;>
    Tsemppiä ja jatka ihmeessä kirjoittelua!
    Milja, Project Basenji

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :)

      En itsekään jaksa olla kovin positiivinen, mutta sillon suljetaan kone ja tehdään jotain hyödyllistä. Viimeksi eilen tuli pestyä jääkaappi ja puhdistettua liesituuletin. Kas kummaa, heti oli kivempi fiilis. ;)

      Poista
  2. "Sinä sitruunan niellyt hapankaali" :D
    Meinas olla kiisselit tabletilla. :D

    Mutta asiaa! Jos ei ole mitään positiivista sanottavaa, voi olla hiljaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan. Eikä tosin aina tarvitse silitellä päätä, mutta silti voi muotoilla asiansa nätisti. Onks ne niitä peruskäytöstapoja? :D

      Poista
  3. Tiedoksi sille kuka-lielle joka tämän kirjoitti;
    "ja koska kukaan, siis kukaan, ei jaksa katsella joka päivä kuvia syövästä hevospariskunnasta"
    ...että äläpä ole niin varma, kyllä minä ainakin jaksaisin ;)

    Voin kuvitella että suurin osa anonyymihaukkujista on sellaisia, jotka eivät ole itse saaneet juurikaan samanlaista lokaa osakseen isommassa määrin, tai sitten heillä ei ole blogeja ollenkaan. Heille voi olla vaikea ymmärtää miten pieni hippunen vain todellisuudesta siellä blogissa näkyykään.


    Semmoista blogia ei olekaan missä näkyy koko totuus, mutta silti ihmiset ajattelevat tietävänsä. Ehkä jos joku alkaisi pitää bigbrother-tyylisesti videoblogissa missä talleja ja ratsastuskenttiä kuvataan 24/7 ja seuraajat kyttäisivät niitä päivittäin, voisivat jo ehkä koko totuuden tietääkin. Mutta empä vielä ole törmännyt tuollaiseen. Kaikki väärinkäsitykset eivät ole edes negatiivisia, joskus bloggaaja voi saada yletöntä kehua asiasta jonka lukija on ymmärtänyt väärin. Pintaraapaisusta vaan saa helposti väärän kuvan. Joskus bloggaaja voi myös ilmaista asiansa hassusti, niin että kaikki ymmärtävät väärin.

    Ja tietenkin, vaikka anonyymi olisi oikeassa jossain negatiivisessa asiassa, niin miksi täytyy kirjoittaa asiansa ilkeästi? Jotkut ihan rehellisesti haukkuvat, ja toiset sanova aluksi "Ei pahalla, mutta.." ja silti asettelevat kommenttinsa sellaisin sanoin, joista huomaa että niillä yritetään tahallaan tuottaa pahaa oloa. Palautteet ja mielipiteetkin voi ilmaista niin monella eri tavalla...


    Yksi asia joka lukijoiden täytyy myös ymmärtää, on se, ettei kukaan bloggaaja ole lukijoilleen mitään velkaa. Ei tietoja, ei tietynlaisia postauksia, ei vastauksia, ei kommenttien julkaisuja, ei kerta kaikkiaan mitään. Bloggaaja itse määrää säännöt. Lukijat lukevat itse valitsemaansa ilmaista blogia kuitenkin, se unohtuu monelta.


    Jos itse bloggaa ja saa paljon kommentteja (oli sitten positiivista tai negatiivista) niin usein huomaa miten monella eri tavalla yksi tekstinpätkäkin voidaan tulkita. Ja jotkut poimivat vain jotkin jutut muistiinsa. Niinkuin itsekin katsoin silmät pyöreänä kun vähän aikaa sitten näin kommenttiboksissasi kun joku kirjoitti kaikenlaista Salamasta, ja sitten jotain "En tiennyt että Salama on sairastarhassa, koska SE EI TULE BLOGISTA ILMI"...
    Siinä kyllä jo vähän pyöritin silmiä kuinka eri lailla voi blogeja lukeakaan, kun omasta mielestäni suurimmassa osassa viime kuukausien teksteissäsi puhut juuri siitä, miten vaikeaa on kontrolloida nuoren hevosen virtaa kun se joutuu olla sairastarhassa... Ajatella, kaksi lukijaa, minä ja hän, toisen muistissa se sairastarha esiintyy melkein joka toisessa postauksessa (joka tuskin pitää sekään paikkaansa!) ja toisen mielestä ei kertaakaan. Erittäin hyvä esimerkki miten montaa "eri todellisuutta" lukijoilla voi olla bloggaajasta.


    Näiden juttujen vuoksi itse pidän blogiani vieraalla kielellä enkä koskaan mainosta sitä, itse en jaksaisi lokaa ja vääriä totuuksia ollenkaan. Tämä on toistaiseksi toiminut, lukijoita on mutta ei ole tässä Suomen "hevosblogikuviossa" mukana ja kommenteissa ei yritetä leikkiä valmentajia, eläinlääkäreitä tai muutakaan. Tsemppiä siis sulle ja kaikille muillekin bloggareille jotka ehkä lukee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ihmettelin myös ko. kommenttia aikani paskaa lapatessa ja lopulta tarkastin, löysin blogistani 2kk sisältä kaksi kuvaa, missä SYÖDÄÄN heinää! :D Oli pakko viilata pilkkua vähän omaksi iloksi.

      No joo, takaisin aiheeseen, olet järjen äärillä. Kuten ekassa osiossani kirjoitin, lukijalle jää näissä blogihommissa valtava vastuu. Se on bloggaamisessa vaikeinta. Tätä omaani lukevat pääasiassa ns. sitoutuneet lukijat, joten olen uskaltanut joka postauksessa jättää vähän kertausta pois. Sitten se tosin saattaa kostautua näin, että tullaan, katsotaan pari päällimmäistä ja sitten annetaan totuuden torven soida. Toisaalta tieto moneen asiaan löytyy suht helposti hakemalla enkä tietääkseni ole ketään kysyvää purrut. Bloggerin käyttö tosin vaatii vähän harjoittelua, en itsekään alkuun ollut kovinkaan hyvä lukemaan blogeja. Itse opettelin sen tunnisteiden kautta, joista löytyy samanaiheiset jutut helposti. Siis jos kirjoittaja niitä käyttää.

      Silloin kuin tuo sairastarhajuttu tuli, kysyin parilta kaverilta, että missä Salama tarhaa. Kumpikaan ei ollut aikoihin siinä kohtaa käynyt täällä, mutta tiesivät oikean vastauksen. ;) Olinkin hämmästynyt. Tässä kohtaa koin hetken huonoa omatuntoa siitä, että kirjoitan ehkä sittenkin liikaa. ;)

      Mutta sitten yleisesti. Monessa tutussa blogissa kommentoidaan anonyymisti esimerkiksi ratsastusvideoita. Tämä on sinänsä hassua, koska nämäkin ihmiset valmentautuvat säännöllisesti, omaavat hyvän motivaation ja halun kehittyä. Silti joku kokee velvollisuudekseen huomauttaa, että tuossa yhdessä kuvassa takajalka on tallissa ja turpa ryntäissä, ratsastaja kenottaa ja istuu kuin petolintu haaskalla. Mielestäni hassua, koska usein ratsastaja on voinut blogissaan juuri pari postausta takaperin miettiä, miten istuntaansa parantaisi. Vastaavasti jos erehdyt myöntämään jonkun heikkouden, olet luuseri. Öö...

      Tosi graavit tapaukset, joissa on selviä eläinrääkkäykseen liittyviä asioita ovat juttu erikseen. Silloin tehdään jotain eikä kommentoida anonyymina. Sellaisia on onneksi tosi vähän ja nekin joskus väärinkäsityksiä. Esim. nuoret ottavat välillä tosi epäedustavia kuvia muiden hevosista. Tällöin tulisi enempi opastaa kuin käydä kimppuun.

      Mutta mitä tulee taas siihen, miksi lukea blogia, josta ei pidä? En itseasiassa tiedä. En itsekään lue blogeja, joista en pidä. "En pidä" ei välttämättä ole oikein ilmaistu, ehkä ne eivät vain ole sellaisia, että jaksan innostua. Käyn kuitenkin sellaisiakin välillä vilkaisemassa. Blogeissa parasta on se, että moneen kirjoittajaan ja hevoskohtaloon voi samaistua. Lukulistallanikin on monta "hengenheimolaista". Se on tosi jees, kun valtaosan ajasta täällä kotona pakertaa ihan ypöyksin hevosten kanssa.

      Kiitos kommentistasi ja mukavaa kevään odotusta sinne! Kevät ja kesä tulee, hyvine ja huonoine puolineen taas tänäkin vuonna... :)

      Poista
  4. Haluan nyt vain tämän valituspostauksen päätteeksi kommentoida jotain kivaa. Mä ainakin tykkään sun blogista ihan mahdottomasti! Tykkään noista mustista pullukoista otuksista ja tykkään seurata niiden arkista elämää. Ja niinkuin oon ennenkin sanonut niin sulla on ihan kadehdittava asenne. Se miten jaksat kaiken tämän keskellä on ihan uskomatonta. Joten paljon tsemppiä sinne! Ja rapsutuksia niille kahdelle "pullukalle" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kiva kuulla, että joku muukin tykkää näistä teinihepoista, jotka ovatkin ihan valtavan ihania tyyppejä. ;)

      Poista
  5. Tsemppiä Marjut! Olen itsekin välillä typertyneenä lukenut, miten ilkeästi ihmiset blogiisi ovat kommentoineet. Kaikesta kuitenkin näkee, että rakastat hevosiasi yli kaiken ja niiden on hyvä olla. Nuoret hevoset on villejä, sehän on ihan selvä, varsinkin jos eivät saa vammojen takia hurjastella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina!

      Tasan kerran olen ollut pulassa Salaman kanssa oikeasti ja se oli viime talvena, sillon ruuna lähtikin sitten "sisäoppilaitokseen" ja se teki tuolle pienelle pullukalle (ja minulle) tosi hyvää. Niin kuin kaikille varsoille ja nuorille, jotka jossain vaiheessa lähtevät maailmalle. Sen jälkeen kaikki pienet loikat ja hölmöydet ovat olleet ihan normaaleja nuorten heppojen oikkuja, jos näin voi sanoa.

      Salaman kanssa ei ole mennyt ihan oppikirjan mukaan tämä juttu lähinnä loukkaantumisten takia, mutta kas kummaa, ihan kiva siitä on silti tullut. ;) Omaan käteen lähes täydellinen jo nyt. Ei se kauhean väärin voi olla opetettu, kun seistä jäpittää selkäännousussa, odottaa kunnes saa luvan liikkua ja sitten mennään suurin piirtein sitä mitä pyydetään. Herkkä hevonen, joka on opettanut enemmän kuin yksikään muu heppa aikaisemmin. Ratsastuksellisesti on tarjonnut jo nyt monta ahaa-elämystä ja seuraavaksi koitankin saada CR-open meille. Siltä saralta voisin saada lisää vinkkejä omaan istuntaan, koska rajoitan sillä liikaa tätä.

      Mutta kas, niin se vain joka kerta kirmaa portille, puhaltaa naamaan ja kysyy, mitä kuuluu. Niin ja kun ajat pihaan, se hirnuu todella kuuluvasti tutulle autolle. :)

      Poista
  6. Erittäin hyvä kirjoitus, ja blogisi on aivan mahtavaa vaihtelua kaiken vakavamielisen pönötyksen lomassa. Nykynuorille kaipaisin kyllä todella vaikka ihan peruskoulussa selkeää opetusta siitä, ettei ihan kaikkea sovi nettiinkään kirjoittaa.
    Tupakka-askista sen verran, ettei urheiluliiton lehteen nyt ole ihan korrektia päästää kuvaa jossa näkyy savukkeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :)

      Olet oikeassa, että see röökiaskikuva oli kyllä hassu valinta liiton lehteen (pieni rajaus olisi tehnyt terää), mutta kaikkea ei aina voida vaan kieltää. Sen jutun pointti meni monelta ohi, vaikka sinänsä arvokasta "työtä" tekee hän. Itse en henk.koht. edes huomannut sitä askia ensin, ihailin vain kivoja maisemia. :D

      Itse olen elänyt perheessä, jossa on tupakoitu ja moni lähipiirissäkin polttelee. Itse en polta tai juurikaan juo, mutta en silti ymmärrä uutta alkoholimainontaan liittyvää lakia. Kaiken piilottaminen saa teinit vain kiinnostumaan asioista ja alkkis kyllä kaivaa viinat esiin ilman mainontaakin. Mutta joo, tämä ei ole politiikkablogi, tämä on meidän poikien oma hömppäkanava. ;)

      Poista
  7. Olet kyllä joutunut ihan kummallisen loanheiton kohteeksi viime aikoina.

    Olen aina ihmetellyt, miksi ihmiset kokevat tarvetta lukea blogeja, jotka ärsyttävät. On olemassa myös sellaisia blogeja, jotka ärsyttävät minua syystä tai toisesta. Mutta minä en vain lue niitä - ta-daa, ongelma ratkaistu!

    Vaikka nämä ilkeilijät kyllä taitavat olla niitä, jotka oikein etsimällä etsivät jotain aihetta sanoa rumasti. Sellaisella ihmisellä täytyy olla itsellä kovin paha olla. Ihmisen, jolla on oma pää kasassa, ei tarvitse nostaa itseään painamalla alas muita.

    Asiasta toiseen, miten näet, minkä ikäisiä ihmisiä blogissasi liikkuu? En ole kuullutkaan moisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Google Analyctis on taikasana. Näet kävijän paikkakunnatkin minuutin tarkkuudella, jos haluat. Hakemalla löytää myös selaajan käyttämän verkonkin. Itse en aina kyllä halua tietää. ;) Yllättävän paljon jälkiä jää netin selailusta, se tulee monesti yllätyksenä. Yksilöinti on silti kovin vaikeaa ja mahdotontakin maallikolle. Olen melkein alusta asti pitänyt sitä, on toisinaan ihan kätevä. Lähinnä katson sieltä sitä, minkä tyylisiä kävijät ovat eli kuinka kauan viihtyvät sivuilla.

      Mutta sinä sen sanoit - ongelma on monesti helposti ratkaistavissa - netti kiinni tai jotain muuta sisältöä eetteriin. ;)

      Poista
  8. Minuakin risoo äkäisessä kommentoinnissa se, että jokin kumma oletusarvo on, että kaiken tulisi olla täydellistä. Ilman välivaiheita. Hevosen pitäisi olla normaalipainoinen (no pitäisi, mutta ei se yhdessä yössä laihdu tai lihoa, vaan prosessi kumpaan suuntaan vaan turvallisesti tehtynä vaatii aikaa), terve, ratsastajan osaava, hevosen käytöksen moitteetonta. Mutta kuka sitä pintakiiltoa sitten jaksaa lukea? Eikö blogeista nimenomaan haeta vertaistukea, palasia (huom. p-a-l-a-s-i-a) jonkun toisen aidosta elämästä, yhtymäkohtia, samanhenkisyyttä? Näistä syistä minä kirjoitan blogia, ja näistä syistä luen. En jaksa sellaisia blogeja, joissa vähän hämärästi viitataan "oli tuossa Pollella pikkaisen terveysongelmia mutta nyt kaikki on taas ihanasti ja jatketaan kilpailuja". Voi olla että joku muu jaksaa. Minusta sillä ei ole mitään tekemistä todellisen hevosharrastamisen kanssa.

    Tuo ilkeämielinen anonyymi tykittäminen on isoin este sille, että liittäisin oman blogini esim. Hippolaan. Tavallaan kaipaan lisää lukijoita ja keskustelua, mutta en kaipaa yhtään ilkeämielistä joka lukee yhden-kaksi postausta ja laukoo sitten totuuksia. Omaan blogiini olen saanut vasta tasan yhden (!!) ikävän kommentin, "kannattais varmaan hankkia valmentaja". Kommentoijan silmään ei vissiin osunut tagit, jotka ovat sitä suuremmalla fontilla mitä enemmän aiheesta on postauksia. Treeni ja valmennus ovat ihan ilman silmälaseja nähtävissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minuakin ihmetyttää, miksi monelle tulee yllätyksenä, ettei kaikki aina ole niin täydellistä ja miksi muutosta ei tapahdu yhdessä yössä. Hevoshommissa kun nimenomaan moni asia tapahtuu pitkällä tähtäimellä. Se ei kai kuulu nykymaailmaan..?

      Ihailen ravipuolella sitä, miten valmentajat kertovat rehellisesti hevosten loukkaantumisista. Kansa elää suosikkihevosten mukana myötä- ja vastamäessä. Ratsupuolella kaikki pitäisi aina olla niin kiiltävää ja kaunista noin niin kuin yleistettynä. Olen ennen vastustanut pitkälle tätä vastakkainasettelua, mutta kyllä niitä eroja vain on.

      Hippolasta on tullut lisää kävijävirtaa, muuten en ole vielä muodostanut mitään mielipidettä siitä. Pari uutta blogia olen löytänyt lukulistalle kyllä. Se on sivusto siinä missä muutkin, sieltä löytyy kätevästi useampi blogi samasta paikasta. Saisivat kyllä sielläkin korostaa netikettiä ja asiallista käyttäytymistä netissä, olennaisessa osassa kun on nykyään tässä blogikulttuurissa.

      Poista
  9. Piste ja Amen. Niinkun M kommentissa kertoi, että ilkeiden kommenttien taustalla voi olla ihminen jolla paha olla. Joku mättää omassa elämässä tai on jostain huonoja kokemuksia tai olkoon vaikka kurja lapsuus. En mä oikein keksi muuta syytä suoralle ilkeilylle, tai sitten kateus voi olla syynä. Näiden kommenttien taustalla en näe hyvää tarkoittavaa ihmistä, joka yrittää auttaa, vaan ihan jotain muuta. Hyvää tarkoittavat osaavat antaa neuvoja tai mielipiteitä toisia loukkaamatta. Sanonnassa "kel onni on, se onnen kätkeköön" piilee totuudensiemen.

    Mutta. Sulla on ihanat mustat poniinit! Meidän lapsetkin tunnistaa heti kuvista ja videoista Salaman ja Duken, niin on tuttuja niistä tulleet blogin kautta :) Jatka samaan malliin kirjoittamista, jutut on mielenkiintoisia, opettavaisia ja ennen kaikkea huumorilla höystettyjä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Nykyään tosin kaikilla tuntuu olevan paha olo, ihmeellinen tämä maailma. :( Tosin onneksi vain murto-osa purkaa sitä kiukkua täällä netissä. Ehkä.

      On minullakin ns. kurja lapsuus, mutta elämä on. Toisille se antaa ja toisille ei - se on pitkälti itsestäänkin kiinni. Katkeruus ei kaunista ketään eikä myöskään ilkeys. Jos sellaisia tunteita kokee päivittäin, täytyy mennä itseensä ja todella miettiä, miksi näin on.

      Poista
  10. Jaksan yhä edelleen ihmetellä miten onnistut pitämään tuon herkullisen vaivattoman bloggauslinjasi vaikka Salama sairastaa ja ilkeitä kommentteja tulee jostain syystä sieltä sun täältä. Jotenkin onnistut (tai ainakin siltä se vaikuttaa) kääntämään ne ikävät kommentit omalla vastauksellasi niitä itseään vastaan, jos ymmärrät mitä tarkoitan! En käsitä miksi ihmisten pitää lukea blogia joka kirvoittaa tuollaisia ilkeyksiä kirjoittamaan, onko kateus se syy vai mikä ihme?? En käsitä.

    No, koita jaksaa jatkaa valitsemallasi tiellä, blogiasi on aina ollut ilo lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! (kuten kaikille muillekin!! :D)

      Joskus silloin tällöin on pakko antaa pieni piikki takaisin, mutta pääsääntöisesti en koe siihen tarvetta. Faktat oiotaan ja that's it.

      Poista
  11. No, ilkeat kommentit kertovat enemman kommentoijasta kuin itsestasi....me jokainen tietysti haluaisimme olla kaikkitietavia ja neuvoa muita ihmisia...mutta hevosten kanssa asia ei ole niin yksinkertainen kuten kaikki tiedamme. Jokainen hevosenomistaja kay lapi vaikeita hetkia ja taytyy nostaa hattua sinulle, moni olisi jo varmasti luovuttanut. Kiva on lukea naita juttuja ja katsella kuvia, hyvanmielen juttuja. Tsemppia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin puoli. Jokainen meistä haluaisi varmasti olla täydellinen. Mutta kun kukaan ei ole. Ihminen on sellainen, ettei se oikein koskaan ole tyytyväinen oloonsa. Varsinkaan silloin, kun aihetta olisi. ;)

      Minä uskon parempaan huomiseen Salaman kanssa. Olen saanut välähdyksiä niistä ja niitä päiviä odotan. Vihdoinkin minulla on hevonen, josta olen unelmoinut. Unelmistaan kannattaa pitää kiinni - ne saattavat jopa toteutua. Eivät itsestään tai helpolla, mutta mikäpä tässä elämässä helppoa olisi..?

      Poista
    2. Juuri nain, mitaan ei saa ilmaiseksi.

      Poista
    3. Todellakin. :D Elämä on valintoja täynnä. Mites tää tähän taas menikään... ;)

      Poista
  12. Hyvä kirjoitus Marjut! Olen minäkin viimeaikoina ihmetellyt, millaisen loanheiton kohteeksi olet joutunut. Se riipaisee syvältä, koska tiedän tasan miltä se tuntuu. Sitä kuitenkin itse vilpittömästi yrittää parhaansa kokoajan.

    Mitä enemmän koettaa selitellä, sitä hullummaksi tilanne käy. "Ihminen, joka haluaa, keksii keinot. Ihminen, joka ei halua, keksii selitykset."-kommentin jälkeen tuli itku. Pakko myöntää. Tämä kommentti tosin ei ollut edes anonyymilta.
    Aina olisi hyvä miettiä, mitä suustaan päästää. Kukaan lukija ei kuitenkaan tiedä, mitä kirjoittajan henkilökohtaisessa maailmassa tapahtuu sen heppailun lisäksi.

    Tämän ryöpytyksen jälkeen laitoin kommentit valvonnan alaisiksi. Senkin jälkeen luin ja vastailin sata kertaa niihin samaa aihetta käsitteleviin kommentteihin, mutta minusta oli helpompaa, kun kerkesin ajatella vastaustani rauhassa ennen kommentin julkaisua.
    Ja miten raivostuttavaa on se, että tehdään johtopäätösiä ja tullaan arvostelemaan ihan sen yhden postauksen perusteella tietämättä, mitä kaikkea on jo takana.

    Loppuajasta jätin kertomatta huonoista päivistä, otin kuvia niin, ettei Taavi näyttänyt niin lihavalta, en puhunut sen ruokinnasta tmv., koska olin niin lopen kyllästynyt ja väsynyt niihin kommentteihin ja kaikkeen muuhunkin.

    Jos koskaan hankin hevosta enää, en tiedä haluanko tuoda sitä blogimaailmaan. Tai ehkä teen siitä sellaisen "hevoset paskoo sateenkaaria" -blogin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina sanoistasi. Muistan Taavin viimeiset postaukset, ne olivat kurjia luettavia kommenttien osalta. Minulle kuitenkin välittyi kuva, että todella välität hevosestasi ja teot lopulta osoittivat sen ihan todeksi. Miksi sellaiset ihmiset saavat loan niskaansa?

      Olen yhden vatsaongelmaisen hevosen kanssa paininut puoli vuotta ja se aika oli vaikeaa. Hajonnut hankkari on ihan iisi biisi siihen verrattuna. Jokainen piehtarointi, jokainen kakkakasa, jokainen päänheilautus... Ne kaikki saattoivat tarkoittaa ähkyä. Pelkäsin aina, että se kuolee niihin. Lopulta sitten kuolikin. Ja niin tein parhaani, mutta sekään ei aina riitä. Jälkeenpäin haluaisin tietää, mikä sitä hevosta todellisuudessa riivasi, mutta sitä enää voi tietää. Tamman poismenon jälkeen kuulin, että sen emäkin oli kuollut ähkyyn yllättin. Ehkä se on jollain tapaa perinnöllistä, se taipumus siis. Mene ja tiedä.

      Kuten jo edellä monesti sanoin, blogi kuin blogi on aina pala tai osa elämästä. Se tulisi ihan jokaisen muistaa. Siksi hirveän hyökkäävät kommentit ovat aina kurjia. Itsellänikin on pari asiaa, joista en tänne blogiin kirjoita mitään missään muodossa. Ei ole tarvetta rääpiä kaikkea.

      Silti kiitän kaikkia kommentoijia. Olette saaneet paljon ajatuksia aikaan - myös te hapankaalit. Koen itse kestäväni ne ihan hyvin, mutta kurja katsoa sellaista nettikiusaamista nuorempien kirjoittajin blogissa. Linkitellään tutun tai kaverin blogi vaikkapa yhdelle foorumille ja kauhistellaan kaikkea. Se on todella asiatonta.

      Poista
    2. "Tai ehkä teen siitä sellaisen "hevoset paskoo sateenkaaria" -blogin." Suosittelen lämpimästi! Mitä vähemmän tuo omaa itseään, omia ajatuksiaan, omaa näkemystään blogiin, sen vähemmän tarttumapintaa siinä on niille hapankaaleille. Toisaalta yhä pienempi ja pienempi pintaraapaisu niistä aina-niin-aurinkoisista päivistä karkottaa ne lukijat, joiden toivoisi blogista kiinnostuvan, oikeat ihmiset samassa elämäntilanteessa, samoja asioita miettineenä...

      Myös minä olen huomannut sen käsittämättömän ilkeyden, mikä ruskealla foorumilla on suunnattu tätä blogia kohtaan. Tuntuu ihan käsittämättömältä. Juuri se, että miksi pitää ylipäätään lukea sellaista blogia, mikä saa sellaisen vihantunteen pintaan, että pitää purkaa vihastumistaan ilkeillä kommenteilla. Ilmeisesti siitä vaan tulee sitten niin hyvä olo, kun saa aiheutettua pahaa mieltä. Tai jotain...

      Ah, eikä sekään ole aivan täysin toimiva ratkaisu, että kertoo vain niistä ihanista vaaleanpunaisista unelmapäivistä ja jättää kaiken muun blogista pois. :D Sitten se on tylsä, aina samanlainen, eikä tarjoa mitään kenellekään. Ja kyllästyttää jo ne hangessa istuvan ponin kuvatkin, olihan niitä joulukuussa nii-in monessa postauksessa. :D
      (Ja miksi minun pitää eksyä lukemaankaan niitä blogikeskusteluja ht.netissä, eihän sieltä mitään positiivista tai kehittävää palautetta saa kuitenkaan? Joskus sai...)

      Olen ratkaissut ongelman kirjoittamalla nykyään kahta eri blogia - julkista hyvänmielenblogia kivoine kuvineen ja kivoine juttuineen, ja ihan vain yksityistä nettipäiväkirjaa kaikkine ajatuksineni. Ja kivoine kuvineen! Blogin alkoaikoina sinne uskalsi kirjoittaa melkein mistä vaan, kun kukaan ei sinne löytänyt. :D Nyt pidetään yllä tietynlaista julkisuuskuvaa. Ihan kaikkea ei tarvitse tietenkään kertoa. Ja miten moni sitten kuvittelee, että blogissa on silti se koko hevoselämä (ja kaikki muukin elämä, mitä siis ei ole ollenkaan;) esillä. Kaikkien ruodittavana...

      Kaikista käsittämättömin oli se Hevostalli.netin keskustelu, missä oltiin ihan sitä mieltä, että bloggaaja itse on itsensä tuonut julkiseksi, ja ansaitsee siis sen kaiken paskan niskaan, mitä vaan muut jaksaa kaataa. Surullista.

      Sitten pakollinen oh-vau-kommentti, Salkku on harmaantunut vauhdilla! Miltähän se näyttääkään kesällä!

      Poista
    3. Väitän, että tämä blogi oli alkuaikoina aika sateenkaari. Mistään en oikein uskaltanut tai viitsinyt kirjoittaa. En kirjoita nytkään, mutta olen silti rohkeampi. Tajusin jossain kohtaa, että elämässä sattuu ja tapahtuu, enkä varmasti ole ainut tällä pallolla.

      Minä uskon ja toivon, että sen ruskean sivuston tämän blogin lobbaaja on 1-2 eri henkilöä. Tai ainakin toivon. ;)

      Ihmiset jotenkin tuntuvat ottavan blogit kauhean tosissaan. Hei nämä ovat blogeja, eivät tietokirjoja! Näissä jaetaan kokemuksia, vertaistukea, kuvia, tarinoita, ei aukotonta faktaa.

      Ps. Jessi: klo 0.02 (joka on mun suosikki ajastusaika) pällistellään Salaman väriä vähän enemmänkin. :)

      Poista
  13. Bloggaamisessakin on omat sääntönsä ja etenkin näitä energiasyöppöanonyymejä palkitsee parhaiten sillä kun heitä huomoi vastaamalla heidän kommentteihin. Pahinta, mitä heille voit tehdä on täysi ignooraus, sivuuttaminen. Ja tähän rintamaan pitäisi myös lukijoidenkin ryhtyä, olla täysin huomioimatta, sivuuttaa kommentointi. Laittaa vaikkapa blogin pitäjälle sähköpostiin viesti ilmaistakseen kannustuksensa. Vaikeatahan se on. Sillä useinkin sitä harmistuu itsekin näistä kaikentietävistä-osaavista-lukeneista-kauaneläineistä-jakaikennähneistä guruista ja kommentoi näihin negatiivisen palautteen antajiin, jotka luulevat tietävänsä kun eivät edes huomaa luulevansa.

    Tsemppiä eteenkinpäin. Mielenkiinnolla luen blogiasi ja pidän paljon sattumuksista ja tapahtumista, kaikki on mahdollista kun on elävästä eläimestä kyse. Silloin kun sitä tarvitsisi tukea ja kannustusta myös blogin kautta, on ne hyeenat paikalla muistuttamassa läsnäolostaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsi, kiitos kommentistasi. Olen samaa mieltä siitä, että tietyn tyylisissä kommenteissa parasta on vain olla hiljaa eli ignoorata asia parhaan kykynsä mukaan. Pidemmän päälle taas en pidä siitä: Jos kyseessä on selvä virhe, väärinkäsitys tai vastaava, on oikaisu ihan paikallaan. Mielipideasioista tosin ei voi eikä kannata jankata. Ei maailma olisi näin värikäs, ellei kaikilla olisi omia mielipiteitään. :)

      Poista
  14. Tää on yksi mun suosikkiblogieista, koska kirjoitustyyli on niin hyvä ja hepat niin söpöjä ja senpä takia mua kyllä kiinnostaa lukea siitäkin, kuinka ponit seisoo vain tarhassa. :) Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :)

      Elämä koostuu arjesta. Siitäkin voi saada kirjoittamisen arvoista, jos haluaa... Salaman ja Duken kanssa tosin arki ei koskaan ole tylsää! :D

      Poista
  15. Pari vuotta blogiasi lukeneena ensimmäisen kerran jätän kommenttia. Ihmisillä on käsittämätön tapa purkaa anonyyminä pahaa oloaan. Netissä tuntuu alkeellisimmatkin käytöstavat unohtumaan.

    Minä ainakin mielelläni luen ja katselen katselen kuvia nuorison edesottamuksista. Tämä on itseasiassa ensimmäinen ja oikeastaan ainut hevosblogi jota tulee säännöllisesti seurattua. Jotenkin sinulla on kiva tapa kuvata teidän arkea ja hyvät kuvat kruunaa kokonaisuuden.
    Kovasti tsemppiä, blogisi on loistava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Me koitetaan jatkaa samaan malliin... ;)

      Olen aiemmin halunnut pitää sanaisen arkkuni kiinni näitä ilkeitä anonyymejä kohtaan, mutta rajansa kaikella. Sanoa saa ja kovastikin, mutta ilkeily on ihan turhaa. Varsinkaan, jos ei tunne toista osapuolta.

      Poista
  16. Yksi asia mitä en ymmärrä, on puolusteleminen kuinka antaa vain palautetta tai vapaus puhua on olemassa. Ei siinä kritiikissä mitään vikaa ole, vika on haukkumisessa. En myöskään ymmärrä, kuinka ihmiset eivät ymmärrä kritiikin ja haukkumisen eroa. Todennäköisesti voit ilmaista tämän asian:

    "Kuinka tyhmä sä oot kun et selvitä hevoses vikaa vaan jätät ulos seisomaan ja laiskistumaan?"

    Näin:

    "Onko sulla eläinlääkärin mielipide tuosta hevosen pitämisestä pienessä sairastarhassa? Itse en pitäisi."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan!

      Miten puhuisit puolivieraalle ihmiselle esim. kaupassa, pankissa tai ihan vaan tavatessa? Sitä samaa tapaa voi soveltaa nettiinkin. Peruskäytöstavat löytyvät kuitenkin melkein kaikilta.

      Koen kuitenkin saaneeni tämän blogin kautta enimmäkseen paljon uusia ajatuksia ja vinkkejä, kiitos niistä!! :)

      Poista