tiistai 17. helmikuuta 2015

Uusi elämä suosikkiriimulle


Olipa kerran riimu niitteineen päivineen. Se oli omistajansa suosikki ja hevosensa pyhäriimu. Siis se riimu, mikä laitetaan klinikalle päähän joka toinen kuukausi.

Sitten joku tolvana (= allekirjoittanut) unohti riimun kerran tarhaan päähän. Tässä lopputulos:

Melkein tuli itku. Koko turparemmi oli pilalla. Se olisi ehkä pelastettavissa jollain lampaankarvatuherolla, mutta ei sellaisia nyt kuulu niitti-ketju-pääkallo-pojalla olla. Ei ainakaan pyhäriimussa. Kotona se on yks risti kaks mitä päähänsä laittaa eli tässä tapauksessa extrasupersoftia Eskaa kera lampaankarvan. Ristiriitaa tai ei, mutta kriisi oli joka tapauksessa valmis.

Sitten muutama viikko myöhemmin järjestelin suitsia ja riimuja uusiksi satulahuoneessa. Käsiini osui Toinin vanhojen suitsien messinkinen otsapanta ja uudenlaisten energiansäästölamppujen tavoin lamppu syttyi hitaasti mutta varmasti pääni päällä. Bingo!

Alkoi nettikauppojen ja FB-kirppareiden ahkera koluaminen. Parin viikon metsästyksen jälkeen vihdoin tärppäsi. Tadaa:

Otsiksessa oli sopivasti ajan patinaa, kuten riimussakin.
Sitten tarvittiin maailman parhaan Annin apua. Hänellä kun ovat nuo nahkatyöt hallussa ja oikeanlaiset tarvikkeet olemassa.

Anni ja Herra Tuulen Viemää päiväkävelyllä 17.2.2014
Lopputulos on aika wow. Kyllä taas kelpaa!


4 kommenttia:

 1. Salamallahan on se bucasin seepra ötökkäloimi jos en väärin muista? Ajatuksena ostaa kyseinen loimi ja olen vähän kahden koon välillä, että kumman ottaisin.. Osaatkos sanoa yhtään että onko reilua vaiko pientä kokoa, vai vastaako ihan annettua kokoa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salamalla on ollut niitä kaksi ja aina yhtä kokoa pienempänä kuin normikoko on. :) Ekana oli 135cm, loimi oli ns. vanhaa mallia ja istui kuin hansikas. Toki Salama oli silloin 2-vuotiaana vielä siro ja kapea edestä. Viime kesänä se jäi pepusta 20cm vajaaksi, joten otin yhden koon isomman (145cm), normiloimet 145-155cm. Loimessa oli uudenlainen ahtaampi etukiinnitys ja kaulakappale muotoiltu eri tavoin, koko loimi ei istunut tälle sitten yhtään. :/ Ensi kesäksi ajattelin jotain Amigon tms. ötökkäloimea sille.

   Salamalla on myös Bucasin samaa sarjaa (eli Buzz-Off) ridaloimi ja se on tosi hyvä, kun sen saa kahtia eli etu- ja takaosan saa erikseen. Dukellakin on to Buzz-Off, sillä se ötökkäloimi on omaa kokoaan eli 105cm.

   Poista
  2. Kiva loimi siis, suosittelen, jos vaan mallinsa puolesta sopii hepalle. :)

   Poista