maanantai 23. helmikuuta 2015

Tuotetestausta: Pavo Nerv Control


Toipilaani syö nyt seitsemästä (!) purkista ruokaa. On pikkasen kivennäistä, Greenlineä, ripaus hengitysteitä puhdistavaa mysliä, sinkkiä, vitamiinia, Suppleaze Goldia ja nyt uutuutena Pavon Nerv Control-lisärehua. Lisänä tietty heinää, vettä ja suolakivi. Lueteltuja lisärehuja se syö hyvin pienen määrän, kaikki mahtuu litran kauhaan.

Viimeiseksi mainittua on nautittu nyt neljä päivää ohjeen mukaan eli 100g / päivä. Rehua päädyttiin kokeilemaan, koska toipilasajan rajoitettu liikunta on saanut herkkishepan entistä suuremmilla vaihteilla toimivaksi ja se ei oikein nyt käy. Kyseiseen tuotteeseen päädyin helpon saatavuuden takia, jälleenmyyjä kun on ihan vieressä. Pavon rehuista on meillä ja muilla oikeastaan vain hyviä kokemuksia.

Rehusta luvataan sen kotisivuilla (linkki edellä) seuraavaa:
"Yksilöstä tai kokemuksista riippuen joistakin hevosista pyrkii tulemaan liian herkkiä kaikille ympäristöärsykkeille. Jotkut hevoset ovat hermostuneita tai säikkyjä jo luonnostaan, ja nämä erityispiirteet opitaan yleensä tunnistamaan melko helposti jo kotioloissa. Säikky ja arka hevonen ei kykene toimimaan rentona käytössä, eikä se vaikuta myöskään kovin tyytyväiseltä elämäänsä.

Pavo NervControl auttaa luonnollisella tavalla palauttamaan ja ylläpitämään hevosen sisäistä mielentyyneyttä. Jo muutaman käyttöpäivän jälkeen huomaat hevosen muuttuneen rauhallisemmaksi."

Salama oli eilen metka. Taluttelin sitä illalla pilkkopimeässä pelkällä riimulla. Nähtiin vain yksi säpsähdys ja sekin oli vain pieni syöksähdys suuntaan X. Kokonaisuutena se oli kovin tasainen ja rauhallinen tyyppi, vaikka taluttaja liukasteli ja heilahteli jäätikkökelin vuoksi mihin sattui. Salama ei ole ennen oikein pitänyt siitä, että ihminen sählää vierellä, se ei sovi hänen herkälle sielulleen. Itse myös jännitän pimeässä aina, olin sitten yksin tai hevosen kanssa, joten olen tarkoituksella jättänyt pimeät puuhat pois, varsinkin tämän hepan kanssa.

Tänään Ruuna Reipas oli tallissa harjattavana. Seisoohan se aina harjauspaikalla kuin tatti, mutta nyt se nukkui ketjuissa kaikessa rauhassa harjauksen ajan! ADHD-sähköiskuhyperhevoselle hyvin epätyypillistä. Yleensä se nyt ainakin kuopii metrin kuopan käytävälle, jos se siihen sattuu jäämään yksin hetkeksikin. Noin muuten se syö, juo, kakkii ja on muuten ihan itsensä näköinen kyllä. Eikä onnu käynnissä, heh.

Mitä veikkaat, olisikohan rehu todella tehonnut vai hevonen sairastunut? Pitänee mittailla vähän aamulämpöjä ja tutkia jalkoja, se on ihan saletisti minun tuurillani kipeä...

10 kommenttia:

  1. Todella mielenkiintoista. Ihan kaikkea, mitä rehumyyjät kertoo, ei tule uskottua, mutta mielenkiintoista kuulla miten tuote vaikuttaa. ts. Tuon rehun jälkeen ei olisi enää säikkyjä hevosia ;) Mitenköhän se vaikuttaisi hevosen ratsastettavuuteen? Tiedätkö saako tuotetta syöttää jatkuvana, vai onko tarkoitettu enemmän kuuriluontoiseksi?

    Torsten ehkä tahtoo ... tai Torstenin omistaja ainakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmispuolella magnesium on nyt IN, jopa lääkäreiden mielestä, joten pikkuhiljaa minäkin muutin jääräpääkantaani ja päätin, ettei sitä voita ellei tätä edes koita. ;) Kirjoittelen lisää kokemuksia viikon - parin päästä, nähdään enempi silloin.

      Tämä on käsittääkseni ihan jatkuvaan käyttöön soveltuva. Itse ajattelin koittaa kuurina ainakin alkuun, jos toimii. Varsinkin näin talvikaudella. Kesällä Salama on ollut tosi jees, kun on saanut ulkoilla yötä päivää ja silleen.

      Meillä on monenlaisia hevosia tässä ollut - tänään niitä kaikkia juuri muistelin - mutta tämä Salama on kyllä aika spesiaali tyyppi. Kiehtovan mielenkiintoinen. ;)

      Poista
  2. Minustakin tämä on mielenkiintoista. Tuote käytännössä sisältää magnesiumia maistuvassa muodossa. Olen aiemminkin kuullut, että magnesium "yliannostuksena" voisi tasata säikkyvää hevosta, ja ymmärtääkseni myös muiden rehuvalmistajien vastaavat tuotteet perustuvat magnesiumiin.

    Olen pohtinut tämänkaltaisia tuotteita myös ikään kuin eettiseltä kantilta: minulla on räjähdysherkkä nopea reaktiivinen sätkylähevonen, jonka kanssa ei esim maastoilla juuri sen jättimäisistä reaktioista johtuen (toki myös kokemuksen puute tekee siitä sätkyn, mutta se ei ole sitkeästä työstä huolimatta lakannut säikkymästä ja jännittämästä omaa vajaa kilometrin "tylsää" ratsastusrataa vaikka sitä kuinka tahkottaisiin eestaas joka päivä), ja joskus olen harkinnut kokeilevani jotain tämänkaltaista lisärehua sille. MUTTA. Jokin minussa sanoo että niillä mennään mitä on annettu, tämä on tämän hevosen luonne. En minä sitä huumaa domopastallakaan arkielämään, miksi sitten jollain köykäisemmällä? En usko että tämä hevonen kärsii luonteestaan, se ei siis ole stressaantunut-hermostunut. Sillä vain on nopeat isot reaktiot pieniin ja vielä pienempiin asioihin, eikä ihminen pysy niissä mukana. Hevonen itse kyllä näyttäisi pysyvän :D Auttaisiko tällainen lisäravinne sitä palautumaan sätkähdyksestä nopeammin? Vähenisikö yhdenjalanpyörähdykset? Pääsisikö sillä joskus kouluradalla sinne tuomarikopille saakka? En tiedä. Silti jokin minussa estää kokeilemasta. Teidän tilanne on tietty toinen, koska hevosen toipuminen vaatisi vähän vähemmän lentävää menoa. Kunhan käytin keskustelunavauksen hyväkseni ja pohdiskelin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ajattelen aika samoin valeriaana- yms. valmisteista, joilla on selvä "lääkinnällinen" ja tutkittu vaikutus. Tämä kyseinen tuote sisältää kuitenkin elimistön omia aineita, joten siksi "uskalsin" testata sitä. Huumaaminen ei kuulu arkeen, ne asiat ratkaistaan huolellisella peruskoulutuksella. Alunperin olen ollut näitä vastaan jo pitkään, koska moni asia on hoidettavissa ihan muilla keinoin. Nyt kuitenkin tilanne on se, että hevosen on ihan oikeasti oltava rauhallisempi, koska tilanne on mikä on. Näillä jäätikkökeleillä nuo syöksyt ja rodeot eivät oikein pelitä. Voi olla, että peli on jo menetetty, mutta sitkeästi haluan yrittää kunnes toisin sanotaan.

      Tuollaisen hevosen kanssa kyllä ainakin testaisin jotain vastaavaa tai tätä. Eivät ainakaan hollantilaisen keskustelupalstan mukaan muuta perusluonnetta, mutta tasaavat sitä. Vertailussa oli tämä Pavo ja joku Cavalorin tmv. valmiste. Ja jos ei muuta, niin ainakin omistajan mielenrauha paranee! :D

      Magnesium muuten itsessään on lihaksistolle myös hyvästä, auttaa palautumaan ja vähentää kramppeja.

      Salama on just sen tyyppinen hevonen, että jos sen kanssa joskus pääsisi kouluradalle asti, sitä ei todellakaan saisi suosiolla tuomaripäätyyn eikä todellakaan kouluaidan viereen... :D :D

      Poista
    2. Hei! Muistatko vielä, missä oli vertailu Pavon ja Cavalorin valmisteen välillä? :) Tai muistatko, kumpi oli todettu paremmaksi? Itselläni olisi tarkoitus kokeilla näistä jompaakumpaa, tämä Pavon valmiste olisi kyllä kilohinnaltaan edullisempaa.

      Poista
    3. Cavalor jäi hyllyyn tuoteselosteensa vuoksi, Pavon sisältämät aineet olivat selkeästi kerrottu. Hintoja en siis sen enempää niiden kohdalla verrannut. :)

      Sittemmin myös ihan tavallinen magnesiumjauhe on ollut ok, esim. Black Horsen purkki.

      Poista
  3. Ohhoh! En kyllä uskoisi, että jokin rehu voi noin nopeasti ja suuresti vaikuttaa. Todella mielenkiintoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Magnesium on nopeavaikutteinen, monihan sitä vetelee suonenvetoihin yms. :D Ainakin ihmispuolella tuntuu vaikuttavan kuin särkylääke eli nopeasti ja jonkun tovin.

      Kokeilu jatkuu...

      Poista
  4. Itseä mietityttää näissä myös se lumevaikutus. Vaikka eläin ei sitä tiedä että on tuommoista saanut, niin ihminen tietää, ja voi alitajuntaisesti muuttaa myös omaa käytöstään, joka taas vaikuttaa hevoseen. Me kun viestitämme niin pieniä asioita, mitä emme edes ymmärrä. Ja hevonen ne lukee välittömästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti totta, mutta takaan, etten ole muuttanut omassa toiminnassani mitään nyt neljän päivän aikana. :D Samat rutiinit, samat puuhat ja sama stressitaso. ;) Eikä se nyt ihan pystyynkuollut ole, mutta huomattavasti rennompi. Se on hämmästyttävää.

      Poista