keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Ja taas kulkee


Salama 4veen maailmassa koettiin tänään taas ihmeitä: Poju pääsi hierojalle ekaa kertaa koskaan.


Se oli läsipään mielestä jännittävää, mutta silti kivaa. Melkein loppuun asti se jaksoi jopa keskittyä tähän, vaikka kuinka ahteria kutitti ja rapsutuksia teki mieli kerjätä koko ajan lisää. Pyörivät liikkeet eivät juuri olleet sen mieleen, mutta kipukohtaa sai kaikessa rauhassa painella kuitenkin.

Aika ihanaa, tuumii hän.
Jumeja oli ja vaikka kuinka, muun muassa vasemmalla niskassa, takaosassa, ristiselän tienoilla ja erityisesti oikeassa lavassa, mikä oli yltä päältä kireä kuin viulunkieli.

Ero ennen hierontaa ja sen jälkeen oli kuitenkin valtava! Tarhaan käveli myöhemmin hevonen, joka kävelikin aika rempseästi, letkeästi ja rennosti. Se tuntui itsekin olevan vähän hämillään siitä, kun kaikki raajat tuntuivat yhtäkkiä ihan erilaisilta. Saatiin kotiohjeiksi myös venyttelyliikkeitä, joita tehdään jatkossa päivittäin.

Salama selvästi tykkäsi tästä, joten hieroja kutsutaan jatkossakin kylään. ;)


10 kommenttia:

  1. Vähänkö ihana Salama! Aina yhtä ihanaa kun hevonen nauttii :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! :) Ja hauska huomata, miten monenlaisia erilaisia ilmeitä se osaakin tehdä.. :)

      Poista
  2. Tää oli varmasti erittäin hyvä veto Salaman terveyttä ajatellen! Koska useinhan valitettavasti näiden kanssa käy niin, että yhdestä krempasta lähtee sellainen kierre, että kohta ei ole enää varma, että mistä se ongelma oikein tulikaan... Jalka kipeytyy, sitten hevonen varoo sitä, sitten kipeytyy selkä, sitten siitä tulee vino, ja sitten poksahtaakin toinen jalka... Toivottavasti tästä hieronnasta oli teille apua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, toivon ja luulen samoin. :)

      Ja jos ei koita, ei voita. Lihaksistolla on kuitenkin niin iso merkitys myös näissä, varsinkin kun Salama on jo valmiiksi hyvin vino. Samaisesta syystä näytän sen parin viikon päästä myös fysioterapeutille. Onneksi meillä on monenlaisia ammattilaisia ympärillä!

      Hieroja on ollut harkinta- ja hankintalistalla aiemminkin, mutta on sitten aina jotenkin jäänyt... Aika petrata. ;)

      Poista
  3. Hierojalla käynti on tärkeeä niin ihmisille kuin hevosillekkin :) Meidän pollet nauttii säännöllisesti kuukauden/kahden välein hierotuksesta. (pääsis vielä itekkin!) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se menee. :) Ei se mitään kivaa ole temmeltää itsekään niskat tai selkä jumissa menemään, saatikka sitten hepan...

      Poista
  4. Meillä hierotetaan hevonen, mutta omistajasta viis. Moinen ylellisyys jätetään itseltä ja annetaan hevoselle. :D Se saa uudet vaatteetkin, omistaja kulkee lastensa hylkäämissä ryysyissä. Meillä on pariin otteeseen käynyt Tuikulla hieroja ja kovin suurta sanomista ei ole ollut. Olen ottanut hierjojan siitä syystä, että näkisin, missä mennään. Tulossa taas huhtikuussa. Hevonen tuntui nauttivan siihen asti kun jaksoi keskittyä ja alkoi kyllä ilmaisemaan, milloin nuori ei enää jaksa olla puristeltavana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. :D Osittain samaistun tähän itsekin, näihin hankintoihin siis... ;) Onneksi itseäni eivät kiinnosta uusimmat merkkikuteet tai etelänmatkat, pääasia että hepalla on kaikki hyvin. ;) Töissä me ollaan silloin tällöin päästy virkistystoimikunnan kautta hierojalle, ei hullumpi juttu. ;)

      Ihan just heti loukkaantumisen jälkeen en uskaltanut pyytää hierojaa, kun tulehdustila oli päällä, ainakin ihmispuolella silloin pitää välttää sitä. Nyt tilanne on stabiilimpi ja heppa vielä tänä aamunakin tanssi vetreänä poikana ulos. Ei jumittelusta tietoakaan! Salama jaksoi jonkun 45min tosi nätisti, sit alkoi steppaaminen ja ravistelu, tais veri kiertää jo hyvin.

      Poista
  5. Kiva, että Salama tykkäsi, ainakin jonkun aikaa! :) Nuorten hevosten on välillä vaikea keskittyä hierontaan (huomasin tän opiskellessa), tosin joskus vanhemmatkaan hevoset eivät malta keskittyä. Ja eivät kai kaikki tykkää, kun eivät kaikki ihmisetkään tykkää hieronnasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salamalle hyöty oli suuri, joten eiköhän se jatkossa opi nauttimaan tästä enempi. Ikä tuo joskus viisautta. ;)

      Poista